ضرورت تدوین نظام‌نامه جامع و یکپارچه HSEE در واحدهای معدنی

قائم‌مقام ایمیدرو خواستار شد ضرورت تدوین نظام‌نامه جامع و یکپارچه HSEE در واحدهای معدنی قائم‌مقام ایمیدرو خواستار تدوین نظام‌نامه جامع و یکپارچه بهداشت،‌ ایمنی، محیط‌زیست و انرژی(HSEE) در ایمیدرو و ابلاغ آن به واحدهای تابعه و پیمانکاران شد. به‌گزارش مناقصه‌مزایده، عباس نعیمی‌ در سومین جلسه کمیته عالی HSEE ایمیدرو ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: […]

قائم‌مقام ایمیدرو خواستار شد

ضرورت تدوین نظام‌نامه جامع و یکپارچه HSEE در واحدهای معدنی

قائممقام ایمیدرو خواستار تدوین نظام‌نامه جامع و یکپارچه بهداشت،‌ ایمنی، محیطزیست و انرژی(HSEE) در ایمیدرو و ابلاغ آن به واحدهای تابعه و پیمانکاران شد.

به‌گزارش مناقصه‌مزایده، عباس نعیمی‌ در سومین جلسه کمیته عالی HSEE ایمیدرو ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: ایمنی و بهداشت جزء مسائل بسیار حیاتی ایمیدرو محسوب می‌شود و باید نظارت همه‌جانبه‌ای بر این موضوع صورت گیرد؛ چرا که ما در برابر انسان و محیط‌زیست، مسؤول هستیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه برخی پیمانکاران فعال در شرکت‌های تابعه ایمیدرو ممکن است در رعایت مسائل ایمنی و بهداشتی و نظارت بر این موضوع، ضعیف عمل کنند، تدوین برنامه جامع ارتقای سطح HSEE پیمانکاران معدنی، ابلاغ و نیز نظارت دقیق بر اجرای آن برای جلوگیری از وقوع حوادث، ضروری است. وی افزود: در صورت تدوین و اجرای نظام‌نامه مذکور و همچنین ارتقای برنامه‌های آموزشی، مشکلات احتمالی موجود در کنترل ایمنی و عملیات رفع می‌شود. نعیمی ‌با اشاره به موضوع پیشگیری کرونا در شرکت‌های تابعه ایمیدرو گفت: برای این منظور، شرکت‌های تابعه، اقلام و تجهیزات لازم را تأمین کنند تا بتوانیم این بحران را پشت سر بگذاریم.

امیر ولدخانی؛ مدیر HSEE ایمیدرو در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از شاخص‌های ایمنی سال‌های ۸۲ تا ۹۸، با بیان اینکه به‌رغم اقدامات مطلوب صورت گرفته در حوزه پیمانکاری، اما در برخی از بخش‌ها مشکلاتی وجود دارد، گفت: براساس برنامه ممیزی عملکرد HSEE واحدهای تابعه و تجزیه و تحلیل حوادث شدیدِ رخ داده، علل اصلی و ریشه‌ای بروز حوادث شناسایی شده است که واحدهای تابعه و پیمانکاران این واحدها در اغلب موارد ضعف عملکرد دارند.

وی ادامه داد: از اینرو، برای ارتقای سطح کنترل ایمنی عملیات، نیاز به تقویت و اصلاح موارد شناسایی شده هستیم. در حوزه بهره‌برداری پیمانکاران، نیاز به تقویت شاخص‌های نظارتی حوزه HSEE و اهرم‌های نظارتی دفتر HSEE داریم. ولدخانی با بیان اینکه نظارت بر حوزه پیمانکاری شامل دو بخش انتخاب پیمانکار و نظارت در زمان اجرای امور محوله به پیمانکار است، گفت: در مورد بخش اول، دستورالعمل ارزیابی HSEE پیمانکاران در مناقصات سازمان و واحدهای تابعه تهیه و ابلاغ شده است و بر این اساس، پیمانکاران معدنی قبل از ورود به پیمان از نظر سطح کیفی و کمی‌HSEE ارزیابی خواهند شد. وی ادامه داد: درخصوص بخش دوم، نیاز به تدوین برنامه جامع نظارتی و ممیزی عملکرد پیمانکاران وجود دارد، این برنامه در حال تهیه است.

مدیر HSEE ایمیدرو با اشاره به اقدامات انجام شده برای کاهش بروز حوادث در واحدهای معدنی و صنایعمعدنی تصریح کرد: با افزایش حجم فعالیت‌های واحدهای تابعه، اقدامات مؤثری از جمله تقویت ساختارهای سازمانی مدیریت HSEE، زیرساخت‌های HSEE ، ممیزی سالانه عملکرد HSEE، آموزش‌های مختلف و… برنامه‌ریزی و اجراء شده است.

وی افزود: در سال‌جاری، پروژه‌های مختلف پژوهشی در حوزه ایمنی و محیط‌زیست نیز اجرا می‌شود. ولدخانی با اشاره به پیشنهادات این واحد برای ایمنی واحدهای تابعه اذعان کرد: ایجاد سیستم یکپارچه مدیریت ریسک، تهیه روش‌های استاندارد ایمنی کار در فعالیت‌های مختلف معدنی، پیگیری برنامه‌های بهبود عملکرد ممیزی و ارتقای سطح HSEE پیمانکاران، بخشی از این پیشنهادهاست. وی ادامه داد: آموزش کادر مدیریت HSEE پیمانکاران معدنی، تبدیل برنامه ممیزی عملکرد HSEE سالانه به جایزه تعالی HSEE و الزام واحدهای تابعه به دریافت گواهینامه در دست تدوین این ممیزی نیز جزء پیشنهادها و برنامه‌های آتی این مدیریت است.

مدیر HSEE ایمیدرو از مدیران ارشد واحدهای تابعه سازمان با هدف پایش مستمر برنامه‌های HSEE به صورت فعال در بازدید‌های VIP و جلسات ماهانه کمیته HSEE، خواستار حضور در واحدهای خود شد تا از روند اجرای برنامه‌های HSEE مطلع شده و مشکلات احتمالی را حل‌وفصل کنند. وی اظهار امیدواری کرد: با ایجاد سیستم یکپارچه نظام جامع HSEE در سطح واحدهای تابعه سازمان و توجه مدیران ارشد واحدهای تابعه و پیمانکاران، مشکلات این حوزه کاهش یابد و هدف‌های سازمان در ایجاد محیط کار سالم و ایمن محقق شود.

امیر نادری؛ مدیرعامل شرکت ملی فولاد در این جلسه به صورت ویدیوکنفرانسی گفت: این شرکت برای کارکنان خود (۲۰۰ نفر)، آزمایش‌های غربالگری کرونا به روش آنتی بادی را انجام داد که خوشبختانه هیچ مورد مبتلا نداشتیم.

پرهام خواجه‌پور؛ مدیر HSEE شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با اشاره به فعالیت بیش از ۲۱ هزار و ۸۰۰ نفر در واحدهای تابعه، گفت: این شرکت طی مدت اخیر حدود ۲۱٫۵ میلیارد تومان در زمینه کرونا هزینه کرده که ۱۸ میلیارد تومان آن برای هزینه‌های داخلی و نیز حدود ۳٫۵ میلیارد تومان در قالب مسؤولیت اجتماعی پرداخت شده است.