رد پای کم‌رنگ نقدینگی در تالار شیشه‌ای با رشد ۲۵ واحدی شاخص کل

رد پای کم‌رنگ نقدینگی در تالار شیشه‌ای با رشد ۲۵ واحدی شاخص کل بازار سهام دیروز همزمان با تقویت حجم و ارزش معاملات سهام، شاهد معاملاتی آرام و متعادل به پیش‌رانی معدنی‌‌‌‌‌ها و خودرویی‌‌‌‌‌ها بود. بازاری که زمزمه‌های ضعیفی از ورود نقدینگی به آن شنیده می‌شود. به گزارش فارس، شاخص کل قیمت و بازده نقدی […]

رد پای کم‌رنگ نقدینگی در تالار شیشه‌ای با رشد ۲۵ واحدی شاخص کل

بازار سهام دیروز همزمان با تقویت حجم و ارزش معاملات سهام، شاهد معاملاتی آرام و متعادل به پیش‌رانی معدنی‌‌‌‌‌ها و خودرویی‌‌‌‌‌ها بود. بازاری که زمزمه‌های ضعیفی از ورود نقدینگی به آن شنیده می‌شود.

به گزارش فارس، شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات این روز با افزایش ۲۵ واحدی به رقم ۷۳ هزار و ۹۶۵ واحد رسید.

شاخص کل هموزن اما بدون تغییر محسوسی عدد ۱۳ هزار و ۷۴۳ واحد را تجربه کرد. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با کاهش ۲۲ واحدی به عدد ۸۳ هزار و ۱۱ واحد رسید.

شاخص بازار اول نیز در حالی با افزایش ۷ واحدی به رقم ۵۱ هزار و ۴۱۰ واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با افزایش ۱۱۴ واحدی عدد ۱۶۳ هزار و ۷۹۵ واحد را به نمایش گذاشت. در این روز همچنین شاخص کل فرابورس آی‌فکس با افزایش یک واحدی روی رقم ۷۷۷ واحد ایستاد.

براساس این گزارش، معاملات سهام نیز در نماد معاملاتی ۳ شرکت همراه اول با ۳۵ واحد، سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با ۲۹ واحد و گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید با ۲۶ واحد افزایش، بیش‌ترین تأثیر مثبت را در برآورد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.

در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی ۳ شرکت کشتیرانی ج.ا.ا با ۳۴ واحد و بانک کارآفرین و ماشین‌سازی اراک هریک به میزان ۲۲ واحد کاهش، بالا‌‌‌‌ترین تأثیر منفی را بر محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.

ارزش کل معاملات دیروز به بیش از ۲۴۵ میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن ۷۸۵ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۶۱ هزار و ۲۲۸ نوبت داد و ستد بود.

طی این معاملات، نماد معاملاتی شرکت‌های سایپا شیشه، حق تقدم خرید سهام رادیاتور ایران، معادن منگنز ایران، سرمایه‌گذاری توسعه آذربایجان، بهنوش ایران، حق تقدم استفاده نشده بیمه سامان، سرمایه‌گذاری صنایع ایران، اوراق اجاره صچاد، اوراق اجاره ثشرق، سرمایه‌گذاری تدبیرگران فارس خوزستان از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکت‌های فولاد خوزستان، نساجی بروجرد، اوراق مشارکت میدکو، اوراق مشارکت شهرداری قم، سرمایه‌گذاری ساختمانی بین‌المللی نام‌آوران مهندسی، توسعه سرمایه‌گذاری کشاورزی آرین‌توسکا، احیای صنایع خراسان، ساختمان اصفهان، گروه تولیدی مهرام، سازه‌پویش، مهرکام‌پارس، سرمایه‌گذاری صنعت نفت، کارخانه چینی ایران، صنعتی بهشهر متوقف شدند.

دیروز همچنین بلوک ۲۴٫۱۱ درصدی سرمایه‌گذاری رنا از سوی شرکت‌های تجارت الکترونیک خودروی تابان و پیشگامان بازرگانی ستاره تابان وابسته به گروه سایپا به قیمت پایه هر سهم ۵۰۶۳ ریال روی میز فروش گذاشته شد که به نظر می‌رسد، تا این لحظه نتوانسته خریداری را برای خود دست و پا کند هرچند که هم‌اکنون در تابلوی معاملات آمار‌‌‌‌ها حاکی از انجام شدن این معامله به ارزش بیش از ۳۶۶ میلیارد و ۳۲۸ میلیون تومان دارد.

دیروز ۱۵۹ میلیون حق تقدم استفاده نشده بانک آینده به ارزش کم‌تر از ۲ میلیارد تومان به کدهای درون گروهی سهامدار عمده منتقل شد.

در گروه مپنا نیز در این روز معاملات انتقالی به جابه‌جایی ۳۰ میلیون سهم به ارزش بیش از ۲۴٫۵ میلیارد تومان انجامید. در صنعتی دریایی ایران اما امروز ۱۴٫۵ میلیون سهم به ارزش بیش از ۳٫۵ میلیارد تومان کد به کد شد.

براساس این گزارش، بازار سهام بازاری متعادل و همراه با ورود ضعیف نقدینگی بود. بازاری که به نظر می‌رسید با تمرکز بر گروه خودرویی‌‌‌‌‌ها به دنبال وقوع خبرهای خوش در این گروه است هرچند که شوک حاصل از جابه‌جایی مدیران عامل بانک‌ها و انتظار برای انتشار خبرهای جدید دیگری در زمینه جابه‌جایی و عزل مدیران در روزهای آینده با اشراف به بازار گوش به زنگ خبرهای جدید از سوی دولت در این زمینه باشد.

همچنین بازار دوم بورس شاهد تکاپوی معامله‌گران کوتاه مدت نگر برای خرید سهام شرکت‌های کوچک و برخوردار از سهام شناوری پایین بود. در این گروه کیسون خبر داده که پرونده انتقال این نماد از بازار پایه توافقی به بازار دوم فرابورس در دستور کار هیأت پذیرش قرار گرفته و هم‌اکنون در فهرست انتظار است.

روز گذشته در گروه خودرویی‌‌‌‌‌ها معامله بلوکی سرمایه‌گذاری رنا در حالی مورد توجه سهامداران خودرویی قرار گرفته که روند معاملات سهام در این گروه متعادل و کم نوسان بود.

در این گروه سایپا در حالی توقف نماد معاملاتی خود را به نظاره نشسته که در مجمع اخیر سرمایه‌گذاری سایپا خبرهایی از واگذاری برخی دارایی‌های ثابت در این شرکت داده شده است.

این در حالی است که با نگاهی به روند معاملاتی سایپا در سال مالی گذشته و همچنین در سال جاری، می‌توان به نحوه هزینه‌کرد مصارف و درآمد‌‌‌‌ها و انتقال سهام شرکت‌های عجیب و غریبی همچون صنایع شیمیایی سینا به پوتفوی سرمایه‌گذاری سایپا به قیمت‌های گزاف تأمل کرد.

دیروز بازار سهام بازاری متعادل و کم نوسان بود که ردپای ضعیف نقدینگی برای ورود به بازار در کنار انتظار معامله‌گران برای آرامش فضای معاملات و همچنین تکاپو برای گرفتن خبرهای جدید از گروه‌های پیشرو بازار اصلی‌‌‌‌‌ترین رخدادهای آن بود.

افزایش و کاهش شاخص بورس همیشه دلیل خاصی ندارد

یک کارشناس بازار سرمایه نیز با اشاره به نوسانات بازار سرمایه ایران در روزهای گذشته، معتقد است افزایش و کاهش شاخص در ذات بازار است و نباید همیشه به دنبال دلیل خاصی برای آن باشیم.

قربانی‌فرید در گفت‌وگو با ایسنا، درباره‌ تک‌رقمی شدن تورم و تأثیر آن در بورس اوراق بهادار تهران، اظهار کرد: باید هم تورم و هم رکود در اقتصاد ایران مدنظر قرار گیرد، این‌که تورم تا ۹ درصد کاهش پیدا کند و رکود بالا برود شرایط را برای اقتصاد ایران چندان مساعد نمی‌کند.

وی با اشاره به تعطیل شدن کارخانه‌ها به علت رکود تصریح کرد: در حال حاضر مقدار نقدینگی کارخانه‌ها کم است و آن‌‌‌‌ها مواد اولیه برای تولید ندارند. در نتیجه تعدادی مجبور به تعطیلی می‌شوند و وقتی کارخانه‌ها تعطیل است، اقتصاد چندان رونق ندارد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تولید کارخانه‌های خودروسازی داخل ایران افزود: اگر شرکت‌های تولیدکننده خودرو تولید خود را افزایش دهند، از آن‌جایی که این شرکت‌ها بورسی هستند، بورس از رونق بالایی برخوردار خواهد شد.

قربانی‌فرید ادامه داد: از دولت انتظار می‌رود که به شرکت‌های تولیدی توجه بیش‌تری کند، چرا که اقتصاد هر کشور وابسته به تولید است. اگر تولید شرکت‌ها افزایش پیدا کند، بیکاری کاهش خواهد یافت، عرضه و تقاضا بهتر شده و مردم هم از زندگی بهتری برخوردار خواهند بود، در نتیجه همه این‌‌‌‌ها شرکت‌های تولیدی سودآور می‌شوند و این سودآوری باعث رشد قابل توجهی در بازار سرمایه خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه درباره کاهش سود تسهیلات بانکی نیز گفت: کاهش سود تسهیلات بانکی خبر مهمی برای شرکت‌های تولیدی است، چرا که آن‌‌‌‌ها می‌توانند با کاهش نرخ سود تسهیلات از تسهیلات بانکی استفاده کنند. این موضوع بسیار به نفع شرکت‌های بورسی خواهد بود، چرا که شرکت‌های بورسی می‌توانند تولید خود را شروع کرده یا افزایش دهند.

قربانی‌فرید با اشاره به کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی نیز بیان کرد: بعید می‌دانم کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی در حال حاضر تأثیر مثبت خود را روی بازار سرمایه ایران گذاشته باشد. ما باید منتظر باشیم که این موضوع در کنار خبر کاهش سود تسهیلات بانکی در هفته‌های آینده شرایط بورس را بهتر کند.

 

وی درمورد خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و تأثیر آن بر بورس ایران نیز افزود: موضوعاتی در دنیا اتفاق می‌افتد ولی در اقتصاد ما تأثیر چندانی ندارد، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نیز از جمله این موضوعات است که از دیدگاه من تأثیری بر بازار ایران ندارد.