تسهیل دسترسی کارکنان نفتی به مراکز درمانی

  تسهیل دسترسی کارکنان نفتی به مراکز درمانی معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت از اجرایی شدن «طرح جامع ارتقای نظام سلامت» طی روزهای آینده خبر داد و گفت: با اجرای این طرح، دسترسی کارکنان به بهترین امکانات درمانی کشور تسهیل می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از معاونت توسعه مدیریت و سرمایه […]

 

تسهیل دسترسی کارکنان نفتی به مراکز درمانی

معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت از اجرایی شدن «طرح جامع ارتقای نظام سلامت» طی روزهای آینده خبر داد و گفت: با اجرای این طرح، دسترسی کارکنان به بهترین امکانات درمانی کشور تسهیل می‌شود.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، فرزین مینو با بیان این مطلب افزود: پیگیری طرح‌های سلامت‌محور در این معاونت، بیانگر دغدغه ویژه این وزارتخانه در زمینه حفظ سلامت کارکنان و خانواده آنان است.

وی توضیح داد: اجرای طرح ارتقای نظام سلامت بنابر تصمیم «شورای معاونین» و براساس «راهبردهای ابلاغی وزیر نفت در ارائه خدمات بهداشت و درمان»، از سال ۱۳۹۳ در دستور کار متولیان حوزه سلامت صنعت نفت قرار گرفت، اما تدوین و اجرای طرح به دلایلی نظیر «گستردگی طرح»، «جمعیت قابل‌توجه افراد زیر پوشش خدمات سلامت سازمان بهداشت و درمان»، «ضرورت بررسی همه‌جانبه دیدگاه‌های شاغلان و اعضای خانواده آنان در زمینه طرح» و… تا پارسال میسر نشد. تدوین طرح، سال ۱۳۹۸ پس از انجام نظرسنجی و بررسی دیدگاه‌های اعضای خانواده بزرگ صنعت نفت، با هدف «ارتقای سطح رضایت‌مندی از خدمات درمانی این وزارتخانه»، «تسهیل و افزایش دسترسی کارکنان به مراکز درمانی»، «بهبود ارائه خدمات سازمان بهداشت و درمان» و «کاهش زمان فرآیند بازپرداخت هزینه‌های درمانی» در معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت آغاز شد و اینک پس از ماه‌ها تلاش و برگزاری بیش از ۲۹۷۰ نفر- ساعت نشست تخصصی با متولیان حوزه سلامت، متخصصان صنعت نفت و دیگر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های کشور، شاهد اجرایی شدن آن هستیم.

معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت گفت: به دلیل تراکم مراکز درمانی صنعت نفت در اقصی‌نقاط کشور و لزوم پایش دیدگاه‌های جمعیت زیر پوشش برای بررسی چالش‌ها و راهکارهای موجود، مسیر دشواری پیشرو داشتیم و سرانجام موفق شدیم این طرح را همزمان با انجام دیگر پروژه‌های حوزه معاونت توسعه منابع انسانی پیش ببریم.

وی ادامه داد: تأکید وزیر نفت در اجرای طرح یادشده، ارتقای کمی‌وکیفی خدمات سلامت و تسهیل و توسعه دسترسی کارکنان وزارت نفت به‌طور عادلانه به بهترین مراکز درمانی کشور است. بنابراین اجرای طرح با رویکرد «انحصارزدایی» از مراکز درمانی قابل دسترس موجود، برنامه‌ریزی و انجام خواهد شد که از ضروریات ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت است.

معاون وزیر نفت افزود: از آنجا که مشابه این طرح در شرکت نفت فلات قاره ایران اجرا شده بود و رضایت جمعیت زیر پوشش را به دنبال داشت، بنابراین کلیات همان طرح را الگو قرار دادیم. طرح درمان شرکت نفت فلات قاره نیز طبق روال گذشته ادامه خواهد یافت و هیچ تغییری در ارائه خدمات سلامت کارکنان و اعضای خانواده آنان در آن شرکت ایجاد نخواهد شد.

  

مینو درباره طرح جامع ارتقای نظام سلامت کارکنان صنعت نفت اظهار کرد: سازمان بهداشت و درمان، پیش از این، وظایف سیاست‌گذاری، خرید خدمات سلامت و ارائه خدمات سلامت را عهده‌دار بود و تمرکز بر همه این وظایف، چالش‌هایی را به همراه داشت که منجر به نارضایتی جمعیت زیر پوشش شده بود. در طرح جدید، شاهد تفکیک مسؤولیت‌ها به این نحو هستیم که سیاست‌گذاری در حوزه سلامت کارکنان و بازنشستگان توسط شورای مرکزی سلامت وزارت نفت انجام می‌شود؛ کارگزاری خرید خدمات سلامت توسط صندوق‌های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت و ارائه خدمات سلامت به شاغلان و بازنشسته‌ها توسط مراکز ارائه‌دهنده خدمات سلامت از جمله سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت انجام خواهد شد.

وی افزود: با توجه به تجربه صندوق‌های بازنشستگی در اموری نظیر خرید خدمات سلامت برای بازنشستگان، ایجاد پرونده الکترونیک سلامت و رسیدگی به اسناد پزشکی و همچنین کسب رضایتمندی بازنشستگان از نحوه خرید خدمات، وظیفه کارگزاری خرید خدمات سلامت شاغلین نیز در چارچوب سیاست‌های تدوین شده از سوی وزارت نفت به صندوق‌های بازنشستگی واگذار شده است؛ اما صندوق هیچگونه ارتباط مالی با شرکت‌ها و مراکز ارائه‌دهنده خدمات نداشته و شرکت‌ها وجوه خرید خدمات موصوف را مستقیم به حساب مراکز طرف قرارداد واریز می‌کنند؛ همچنین صندوق در ازای انجام این امور، فرانشیز و هزینه‌ای از کارکنان و شرکت‌ها دریافت نخواهد کرد.