محدودیت عرضه اوپک‌پلاس تشدید می‌شود

محدودیت عرضه اوپک‌پلاس تشدید می‌شود عمان پس از تصمیم اخیر عربستان‌سعودی و سایر تولیدکنندگان منطقه خلیج‌فارس برای افزودن به کاهش تولیدشان، اعلام کرد که سرگرم بررسی کاهش تولید نفت‌خام به میزان ۱۰ تا ۱۵ هزار بشکه در روز دیگر است. به گزارش ایسنا، محمد الرومهی؛ وزیر نفت عمان که در پیمان کاهش تولید نفت اوپک‌پلاس […]

محدودیت عرضه اوپک‌پلاس تشدید می‌شود

عمان پس از تصمیم اخیر عربستان‌سعودی و سایر تولیدکنندگان منطقه خلیج‌فارس برای افزودن به کاهش تولیدشان، اعلام کرد که سرگرم بررسی کاهش تولید نفت‌خام به میزان ۱۰ تا ۱۵ هزار بشکه در روز دیگر است.

به گزارش ایسنا، محمد الرومهی؛ وزیر نفت عمان که در پیمان کاهش تولید نفت اوپک‌پلاس مشارکت دارد، به رویترز گفت: احتمالاً این کاهش از ژوئن اعمال می‌شود.

نیجریه که عضو اوپک است هم اعلام کرده که تولید نفت خود را برای عمل به پیمان محدودیت عرضه اوپک‌پلاس کاهش داده است.

تیمپره سیلوا؛ وزیر نفت نیجریه گفت: کاهش تولید نیجریه حدود ۴۱۷ هزار بشکه در روز است که معادل حدود ۲۳ درصد از تولید این کشور است و در پایان آوریل این کشور به تعهداتش درخصوص سهمیه تولید عمل کرد. تحت توافق اوپک‌پلاس، نیجریه باید سقف تولیدش را در ماه‌های مه و ژوئن در ۱٫۴۱ میلیون بشکه در روز محدود کند.

عربستان‌سعودی، امارات متحده عربی و کویت هفته گذشته اعلام کردند که علاوه بر تعهداتی که برای محدودیت عرضه تحت پیمان اوپک‌پلاس دارند، به منظور حمایت از روند متعادل شدن بازار نفت مجموعاً ۱٫۱۸ میلیون بشکه در روز تولیدشان را کاهش می‌دهند.

تحت توافق اوپک‌پلاس که ۲۳ کشور در آن حضور دارند، تولید نفت به میزان ۹٫۷ میلیون بشکه در روز طی ماه‌های مه و ژوئن کاهش داده می‌شود و سپس محدودیت عرضه تا پایان سال۲۰۲۰ به ۷٫۷ میلیون بشکه در روز و از سال ۲۰۲۱ تا سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ به ۵٫۸ میلیون بشکه در روز تسهیل می‌شود.

کاهش عرضه در خارج از اوپک

با توجه به اجرای کاهش تولید اوپک‌پلاس از اول ماه مه، آژانس بین‌المللی انرژی برآورد کرده که عرضه جهانی نفت در ماه مه نسبت به آوریل ۱۲ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا می‌کند. این آژانس برآورد کرده که تولید غیراوپک از ابتدای امسال تا آوریل بیش از سه میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده و در ژوئن ممکن است به چهار میلیون بشکه در روز برسد.

براساس گزارش پلاتس، طبق پیشبینی آژانس بین‌المللی انرژی، عرضه نفت آمریکا تا پایان امسال ۲٫۸ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت و به دلیل ضعف فعالیت در منطقه نفت شیل پرمیانتگزاس، بر مبنای سالانه ۱٫۱ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا می‌کند.

قیمتهای بالاتر نفت

بخش تحقیقات کالای بارکلیز تحت‌تأثیر کاهش عرضه و بهبود تقاضا پس از کاهش محدودیتهای قرنطینه کرونا، قیمت مورد پیشبینی برای نفت در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ را افزایش داد.

این بانک قیمت مورد پیش‌بینی برای هر بشکه نفت برنت و وست‌تگزاس اینترمدیت در سال ۲۰۲۰ را به میزان پنج تا شش دلار و برای سال ۲۰۲۱ به میزان ۱۶ دلار افزایش داد.

تحلیلگران این بانک در یادداشتی نوشتند: عوامل بازار، تولیدکنندگان سراسر جهان را به حمایت از عوامل بنیادین واداشته و تقاضا نشانه‌های فزایندهای از بهبود را نشان می‌دهد.

قیمت نفت آمریکا ماه گذشته به دلیل مشکلات کمبود فضای نگهداری در کاشینگ اوکلاهاما که‌هاب تحویل معاملات وست‌تگزاس اینترمدیت است، به منفی ۴۰ دلار در هر بشکه سقوط کرده بود.

بارکلیز اعلام کرد که در کوتاه‌مدت قیمت‌ها احتمالاً به دلیل ابهاماتی که پیرامون سرعت احیای اقتصادی وجود دارد، تحت فشار کاهشی خواهند بود. انتظار می‌رود میانگین قیمت نفت برنت به ۲۸ دلار در سه ماهه دوم برسد و در سه ماهه چهارم به ۳۹ دلار افزایش پیدا کند. قیمت نفت آمریکا در سه ماهه دوم ۲۱ دلار و در سه ماهه چهارم ۳۶ دلار پیش‌بینی می‌شود.

براساس گزارش رویترز، بارکلیز میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۰ را ۳۷ دلار و برای سال میلادی آینده ۵۳ دلار پیش‌بینی کرد. همچنین برآورد کرد میانگین قیمت وست‌تگزاس اینترمدیت امسال ۳۳ دلار و سال آینده ۵۰ دلار خواهد بود.

***