آیا قرارداد ایران‌ایر و بوئینگ به سرانجام می‌رسد؟

آیا قرارداد ایران‌ایر و بوئینگ به سرانجام می‌رسد؟ هرچند هنوز تردید‌ها و مشکلات احتمالی زیادی بر سر راه توافق اولیه بین شرکت بوئینگ و دولت ایران وجود دارد، اما به نظر می‌رسد که این توافق در حال پیشرفت است. به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه خبری ان‌پی‌آر، هرچند هنوز تردید‌ها و مشکلات احتمالی زیادی […]

آیا قرارداد ایران‌ایر و بوئینگ به سرانجام می‌رسد؟

هرچند هنوز تردید‌ها و مشکلات احتمالی زیادی بر سر راه توافق اولیه بین شرکت بوئینگ و دولت ایران وجود دارد، اما به نظر می‌رسد که این توافق در حال پیشرفت است.

به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه خبری ان‌پی‌آر، هرچند هنوز تردید‌ها و مشکلات احتمالی زیادی بر سر راه توافق اولیه بین شرکت بوئینگ و دولت ایران وجود دارد، اما به نظر می‌رسد که این توافق در حال پیشرفت است.

توافق اولیه مذکور برای فروش یا اجاره بیش از ۱۰۰ فروند هواپیماهای مسافربری بوئینگ به شرکت ایران‌ایر در طی یک دهه آینده منعقد شده است. رقم این قرارداد ۲۰ میلیارد دلار است.

اگر این قرارداد به سرانجام برسد، (با وجود سؤالات حل نشده موجود) می‌تواند موجب انتفاع بوئینگ شود، ناوگان حمل نقل هوایی ایران‌ایر را نوسازی کند و شرکت‌های بین‌المللی را برای شراکت با ایران تشویق کند.

این شرکت هواپیماسازی مستقر در شیکاگو، اولین شرکت مهم آمریکایی است که از زمان لغو تحریم‌ها در اوایل امسال اقدام به تعامل با ایران می‌کند.

الیزابت روزنبرگ، که چندین سال در خزانه داری آمریکا روی تحریم‌های ایران کار کرده می‌گوید، قرارداد بوئینگ می‌تواند به جلب سایر شرکت‌ها به سمت سرمایه‌گذاری در ایران کمک کند. وی افزود: من فکر می‌کنم این قرارداد موجب ایجاد خوش‌بینی، اعتماد و تجدید شور و شوق سرمایه‌گذاران احتمالی در ایران خواهد شد.

وی در ادامه گفت، به همین دلیل است که همه نگاه‌ها به بوئینگ است تا ببینند که آیا این شرکت می‌تواند راه‌هایی ابتکاری برای عبور از دشواری‌های مالی پیدا کند یا نه.

آزمون واقعی این خواهد بود که آیا بوئینگ می‌تواند این قرارداد را به سرانجام برساند؟ آیا آن‌ها خواهند توانست موضوع تأمین مالی را حل کنند؟ این یک اما و اگر بزرگ است که احتمالا سخت‌‌ترین بخش از این قرارداد خواهد بود.

تحلیلگران معتقدند گزینه‌های موجود برای تأمین مالی می‌تواند شامل استفاده از یورو یا کانال‌هایی برای مؤسسات مالی آمریکایی باشد.

آدام پیلارسکی، معاون مؤسسه مشورتی آویتاس در امور هوانوردی می‌گوید دولت آمریکا احتمالاً بوئینگ را از میان ده‌ها محدودیت موجود هدایت خواهد کرد.

 

وی افزود: بوئینگ شرکتی عظیم است. این شرکت برای اقتصاد آمریکا مهم است و برای بازار کار این کشور اهمیت دارد. بوئینگ همچنین وکلا و منابع مالی فراوانی برای حل مشکلات اینچنینی در اختیار دارد.