رئیس خانه معدن ایران توجیهی برای ورود سرمایهگذاران بخشخصوصی به حوزه معدن وجود ندارد رئیس خانه معدن ایران گفت: اگر سرمایهگذاری را در ابتدای زنجیره به خوبی انجام ندهیم در یک تا دو سال آینده با چالش بدی که همان مواجه با کمبود مواد اولیه است، روبهرو خواهیم شد و متأسفانه اکنون توجیهی برای […]
رئیس خانه معدن ایران
توجیهی برای ورود سرمایهگذاران بخشخصوصی به حوزه معدن وجود ندارد
رئیس خانه معدن ایران گفت: اگر سرمایهگذاری را در ابتدای زنجیره به خوبی انجام ندهیم در یک تا دو سال آینده با چالش بدی که همان مواجه با کمبود مواد اولیه است، روبهرو خواهیم شد و متأسفانه اکنون توجیهی برای ورود سرمایهگذاران بخشخصوصی بدلیل نداشتن توجیه اقتصادی به این بخش وجود ندارد.
محمدرضا بهرامن در گفتوگو با ایراسین افزود: در حالحاضر مشاهده میکنیم که مصرف محصولات فولادی در کشور به این اندازه نبوده و فعالیتهای عمرانی نیز به گونهای نیست که بگوییم مشتقات فولاد را به طور کامل در کشور نیاز داریم و در شرایط ویژه هستیم. از طرفی میزان مصرف کشور در زمان اوج فعالیت عمرانی نیز مشخص است. بنابراین باید سیاست ما در جهت حفظ بازارهای صادراتی باشد و نهتنها به سمت کاهش میزان صادرات برویم بلکه به دنبال افزایش میزان صادرات در کشور باشیم.
به گفته وی، یکی دیگر از مواردی که در این زمینه وجود دارد، توجه به اول زنجیره فولاد است. به این شکل که انگیزه را برای سرمایهگذاری در حلقههای نخست زنجیره تولید فولاد فراهم کنیم تا در آینده نهچندان دور با کمبود مواد اولیه فولاد یعنی سنگآهن مواجه نشویم. زیرا اگر در این بخش که از اکتشاف شروع شده و به تولید کنسانتره و گندله میانجامد، سرمایهگذاری اگر به موقع انجام نشود، در نهایت نمیتوانیم به ذخایر جدید سنگآهن دست پیدا کنیم و همین موجودیت فعلی را خواهیم داشت و حتی انگیزه اکتشافات بین بهرهبرداری و همزمان با استخراج نیز از بین خواهد رفت.
وی ادامه داد: بنابراین باید شرایطی ایجاد کنیم که مشکلات اول زنجیره به خوبی منتفع شود تا سرمایهگذاریهای جدید به ابتدای زنجیره تولید فولاد سرازیر شوند تا این صنعت در انتهای زنجیره با توجه به تولید ۵۵ میلیون تنی برای افق ۱۴۰۴ با کمبود مواد اولیه مواجه نشود.
بهرامن افزود: معادن ما در کشور به عمق رسیدهاند و میزان ذخیره و عیار ماده معدنی آنها کاهش یافته است، لذا اگر سرمایهگذاری را در ابتدای زنجیره به خوبی انجام ندهیم در یک تا دو سال آینده ما با چالش بدی که همان مواجه با کمبود مواد اولیه است، روبهرو خواهیم شد. بنابراین لازم است، برای تمام این زنجیره فرمولی را به کار ببریم که به خوبی در این بخش بهخصوص در معدنکاری عمیق که اکنون در ایران مرکزی و دیگر بخشها انجام میشود سرمایهگذارتان ورود کنند، چراکه اکنون توجیهی برای ورود سرمایهگذاران بخشخصوصی بهدلیل نداشتن توجیه اقتصادی به این بخش وجود ندارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.