کاهش ۶۰ درصدی فروش آهن و فولاد ساختمانی

کاهش ۶۰ درصدی فروش آهن و فولاد ساختمانی رییس اتحادیه صنف آهن و فولاد با اشاره به این‌که ۶۰ درصد از فروش صنف آهن و فولاد ساختمانی در کشور به دلیل رکود بازار مسکن کاهش یافته است‌، گفت: کاهش نرخ سود بانکی می‌تواند موجب رونق بازار مسکن در نیمه دوم سال جاری شود منوط به […]

کاهش ۶۰ درصدی فروش آهن و فولاد ساختمانی

رییس اتحادیه صنف آهن و فولاد با اشاره به این‌که ۶۰ درصد از فروش صنف آهن و فولاد ساختمانی در کشور به دلیل رکود بازار مسکن کاهش یافته است‌، گفت: کاهش نرخ سود بانکی می‌تواند موجب رونق بازار مسکن در نیمه دوم سال جاری شود منوط به آن‌که سیاست‌های دولت موجب تحرک این بازار و رونق فعالیت‌های عمرانی شود.

محمد آزاد در گفت‌وگو با پانا در خصوص تأثیر رکود بازار مسکن بر صنف آهن گفت‌: در سال ۹۴ تولید مسکن کاهش یافت که به‌طور مستقیم بر بسیاری از صنایع وابسته به ساخت ‌و ساز از جمله صنف آهن و فولاد تأثیر داشته است و در این میان فروش آهن‌آلات صنعتی که مواد اولیه کارخانجات صنعتی است ارتباطی با آهن آلات ساختمانی ندارد .

وی افزود: در طول سال ۹۴ فروش آهن‌آلات ساختمانی کاهش داشته و مطابق آمار شهرداری صدور پروانه‌های ساخت حدود ۵۸ درصد در سال گذشته کاهش داشته است و این رکود در سال جاری نیز ادامه یافته و با وجود پشت سر گذاشتن فصل بهار اتفاق عمده‌ای در بازار تولید و فروش مسکن به وجود نیامده است .

رییس اتحادیه صنف آهن و فولاد بیان‌کرد: اگر رکود مسکن خاتمه یابد این پیش‌بینی که بسیاری از صنایع وابسته به مسکن از وضعیت کنونی خارج شود وجود دارد اما این خروج بستگی به سیاست‌ها و موضع دولت در بخش مسکن دارد .

وی ادامه‌داد: اگر دولت طرح‌های عمرانی را با جدیت پیگیری کند بر رونق صنایع وابسته تأثیر دارد اما به نظر می‌رسد با محدودیت‌های بودجه‌ای کشور بودجه طرح‌های عمرانی به بخش بودجه‌های جاری هدایت شود که معنای آن عدم اجرای طرح‌هایی است که در قوانین برنامه‌ای پیش‌بینی شده است .

آزاد گفت‌: به دلیل تبلیغات منفی که علیه انبوه‌سازی مسکن به وجود آمده و انتقاداتی که به مسکن مهر وارد شده است کار عمرانی چندانی که بتواند محرک صنایع وابسته به طرح‌های عمرانی باشد در کشور وجود ندارد .

رییس اتحادیه صنف آهن‌ و فولاد خاطرنشان‌کرد: در ۶ ماه ابتدایی سال‌جاری تحرک چندانی برای بخش مسکن قابل پیش‌بینی نیست اما در نیمه دوم سال اگر بخشی از نقدینگی که به دلیل کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی تمایل به بازارهای دیگر دارد به بازار مسکن هدایت شود رونق بسیاری از بخش‌های وابسته به مسکن قابل پیش‌بینی خواهد بود.

آزاد عنوان‌کرد: بورس اوراق بهادار نیز تمایلی به جذب نقدینگی نداشته و احتمال دارد که مسکن تحرکی را از خود نشان دهد .

رییس اتحادیه صنف آهن ‌و فولاد با اشاره به وجود بافت‌های فرسوده در کشور تصریح‌کرد: بافت‌های فرسوده کشور ظرفیت بسیاری برای رونق ساخت ‌و ساز در کشوردارند و اگر سرمایه‌ها به سمت بازار مسکن برود بازار آهن‌ و فولاد نیز از رکود خارج می‌شود .

وی با انتقاد از سیاست دولت در بخش مسکن خاطرنشان‌کرد: طرح مسکن مهر در دولت نهم با انتقاد صریح دولت یازدهم مواجه شد و طرح‌های نیمه‌کاره ر‌‌ها شد که خود زیان بسیاری به دنبال دارد البته طرح‌های تکمیل شده مسکن مهر هم متقاضی چندانی ندارد و حدود ۱۰۰ هزار مسکن مهر تکمیل شده فاقد متقاضی است .

 

آزاد عنوان‌کرد: دولت یازدهم طرح مسکن اجتماعی را برای رونق بخش مسکن مطرح کرد اما تا‌کنون وارد مراحل اجرایی نشده و جزییات آن نیز به درستی روشن نیست .