سیگنالهای مثبت اقتصادی در بازار طلای سیاه قیمت هفتگی نفت با توجه به بهبود شرایط اقتصادی در جهان و امید به افزایش تقاضای نفت با رشدی هشتدرصدی همراه شد. هفته گذشته برای طلای سیاه، هفته پُرنوسانی به شمار میرفت. قیمت نفت که با افزایش روز دوشنبه را آغاز کرده بود، در ادامه با توجه […]
سیگنالهای مثبت اقتصادی در بازار طلای سیاه
قیمت هفتگی نفت با توجه به بهبود شرایط اقتصادی در جهان و امید به افزایش تقاضای نفت با رشدی هشتدرصدی همراه شد.
هفته گذشته برای طلای سیاه، هفته پُرنوسانی به شمار میرفت. قیمت نفت که با افزایش روز دوشنبه را آغاز کرده بود، در ادامه با توجه به بالا گرفتن دوباره اختلافات بین چین و آمریکا و خطر تحریم چین، با کاهش قیمت همراه شد.
با این حال قدرت ریسکهای سیاسی آنقدر قدرتمند نبود که بتواند نفت را به زیر ۳۰ دلار در هر بشکه برساند.
عامل دیگری که تقویت قیمت نفت را به دنبال داشت، کاهش بیسابقه تولید کشورهای عضو اوپک بود تا آنجا که تولید اوپک به پایینترین میزان در هزاره سوم رسید.
این در شرایطی است که عربستان معتقد است بازار همچنان به حمایت نیاز دارد و از همینرو پیشنهاد این کشور در نشست بعدی اوپک که قرار است تا یک هفته دیگر برگزار شود، تمدید کاهش تولید کنونی نفت تا پایان سال ۲۰۲۰ خواهد بود.
روسیه نیز که شرایط فعلی را برای نجات بازار نفت مطلوب میداند، همین خواسته را دارد اما شرکتهای نفتی این کشور و ضرر و زیان احتمالی مشکل اصلی روسها برای تمدید کاهش فعلی تولید تا پایان سال میلادی است.
از سوی دیگر تقاضای نفت نیز بهبود پیدا کرده و با بازگشایی کسبوکارها، نفت بیشتری جذب بازارهای مصرف میشود و اگرچه همچنان بازار طلای سیاه با معظلی به نام نفت ذخیره شده روبهرو است اما در هفته گذشته و با کاهش محدودیتهای قرنطینه، حدود ۲۵ میلیون بشکه نفت ذخیره شده روی آب، جذب بازار آسیا شده است.
با توجه به این عوامل، قیمت نفت برنت که معاملات هفته گذشته را با ۳۵ دلار و ۱۳ سنت آغاز کرده بود، در معاملات روز جمعه به ۳۷ دلار و ۸۴ سنت رسید که نشاندهنده رشد هشتدرصدی قیمت در این هفته است.
نفت شاخص آمریکا نیز رشدی پنجدرصدی را تجربه کرد و از ۳۳ دلار و ۵۶ سنت به ۳۵ دلار و ۳۲ سنت افزایش پیدا کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.