در پی تولید بیش از ۳٫۵ مگاوات ساعت برق پاک محقق شد صرفهجویی بیش از ۸۰۰ هزار لیتر نفتخام در تهران نیروگاههای خورشیدی نصب شده در تهران با قدرت تقریبی ۲۵۰۰ کیلووات، تنها در سال ۱۳۹۸ منجر به جلوگیری از تولید ۲۲۵۴ تن گاز دیاکسیدکربن و صرفهجویی بیش از ۸۰۰ هزار لیتر نفتخام شده است […]
در پی تولید بیش از ۳٫۵ مگاوات ساعت برق پاک محقق شد
صرفهجویی بیش از ۸۰۰ هزار لیتر نفتخام در تهران
نیروگاههای خورشیدی نصب شده در تهران با قدرت تقریبی ۲۵۰۰ کیلووات، تنها در سال ۱۳۹۸ منجر به جلوگیری از تولید ۲۲۵۴ تن گاز دیاکسیدکربن و صرفهجویی بیش از ۸۰۰ هزار لیتر نفتخام شده است که منافع حاصل از آن با کاشت بیش از ۵۷ هزار اصله درخت ۱۰ساله برابری میکند.
بهگزارش ایسنا، براساس ابلاغیه وزارت نیرو، وزارتخانهها، مؤسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی موظف به تأمین حداقل ۲۰درصد از انرژی مصرفی خود از محل انرژیهای تجدیدپذیر شدند، در همین راستا استفاده از سلولهای خورشیدی به منظور تولید برق از اهمیتی دوچندان برخوردار شد.
در این راستا حسین صبوری؛ مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفته است: با اطلاعرسانیهای گستردهای که در سالهای گذشته توسط شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ به منظور جلب همکاری مشترکان در راستای راهاندازی نیروگاههای خورشیدی و برخورداری از منافع حاصل از آن مانند فروش تضمینی برق تولیدی، انجام شد، بیش از ۳٫۵مگاوات ساعت برق پاک به شبکه توزیع برق پایتخت تزریق شد که این امر، صرفهجویی قابلملاحظهای را در کاهش بار شبکه توزیع برق پایتخت، خروج ارز از کشور و تولید آلایندههای زیستمحیطی به دنبال داشته است.
این در شرایطی است که ایران با دارا بودن متوسط ۳۰۰روز آفتابی در سال از ظرفیت مناسبی برای احداث نیروگاههای خورشیدی برخوردار است، مشترکان تهرانی نیز قادرند با راهنمایی کارشناسان این شرکت، ضمن احداث نیروگاههای کوچک در بام منازل خود، با عقد قرارداد خرید تضمینی طبق قوانین جاری وزارت نیرو اقدام به فروش برق تولید شده توسط این نیروگاهها کنند.
مزیتهای تأسیس نیروگاه خورشیدی روی پشتبام
از سال ۱۳۹۵ تاکنون، پیرو مصوبه وزیر نیرو درباره خرید تضمینی برق از نیروگاههای تجدیدپذیر، عقد قرارداد خرید تضمینی برق خورشیدی از مشترکان غیردولتی آغاز شد و با توجه به روند فرهنگسازی، استقبال شهروندان از این طرح رشد چشمگیری داشت؛ بهطوری که طی سال۱۳۹۶، میزان قراردادها و ثبتنام مشترکان بهطرز قابلتوجهی نسبت به سال ۱۳۹۵ افزایش داشته است.
چندماه پیش جعفر محمدنژادسیگارودی؛ سخنگوی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی ایران در یکی از صفحههای اجتماعی خود نوشت: اکنون بیش از ۴۰۰۰ نیروگاه کوچک پشتبامی توسط مردم در سطح کشور ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه امروز ۱۲۰ نیروگاه تجدیدپذیر در کشور ساخته شده و ظرفیت این نیروگاهها ۸۵۰ مگاوات است که ۸۰۰ مگاوات آن از محل تجدیدپذیرهاست و ۵۰مگاوات نیز از محل صرفهجویی حاصل شده است، افزود: ۵۵ نیروگاه خورشیدی و ۱۹ نیروگاه بادی و بقیه نیروگاههای کوچک آبی و زیست توده هستند که اکثر آنها با سرمایهگذاری بخشخصوصی انجام شده است.
تأسیس این نیروگاهها در شهر تهران که فضای باز برای تأسیس و استفاده از نیروگاه وجود ندارد، یک مزیت محسوب میشود. به همین دلیل در راستای سیاستهایی که دولت و وزارت نیرو بهخصوص طی سه تا چهار سال گذشته برای حل این مشکل داشته است، تسهیلات و پتانسیلهای خوبی را برای جلب سرمایهگذاری در این بخش چه در تهران و چه در سایر استانها در نظر گرفته است.
با فردی که نیروگاه خورشیدی تأسیس کند، قرارداد ۲۰سال خرید تضمینی امضاء خواهد شد. همچنین برق تولیدی بیش از ۱۰برابر مبلغی که یک مشترک به وزارت نیرو پرداخت میکند، از مشترک خریداری میشود. مشترکی که به این کار اقدام کند، هم میتواند برق تولیدی را خودش مصرف کند و هم میتواند به شبکه توزیع وصل شوند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.