تکنولوژی ایرانی تولید آهناسفنجی «پرد» در مسیر جهانی شدن در اختیار داشتن فناوریهای متعدد شاید بزرگترین نقطهقوت کشورها و شرکتهای غربی و جنوب شرق آسیا باشد. متأسفانه بیشتر کشورها تنها استفادهکننده فناوری دیگران هستند و بابت این موضوع هزینههای زیادی را تاکنون پرداختهاند. به گزارش مناقصهمزایده، ایران نیز از این قائده مستثنی نیست. اما […]
تکنولوژی ایرانی تولید آهناسفنجی «پرد» در مسیر جهانی شدن
در اختیار داشتن فناوریهای متعدد شاید بزرگترین نقطهقوت کشورها و شرکتهای غربی و جنوب شرق آسیا باشد. متأسفانه بیشتر کشورها تنها استفادهکننده فناوری دیگران هستند و بابت این موضوع هزینههای زیادی را تاکنون پرداختهاند.
به گزارش مناقصهمزایده، ایران نیز از این قائده مستثنی نیست. اما مدتی است که کشور در بخشهای صنایع فولاد به فناوریهای بومی دست یافته است. یکی از این فناوریهای ارزشمند، روش «پرد» است.
ایران مقام اول تولید آهناسفنجی بر پایه گاز را در جهان داراست. کشور ما به دلیل وجود گاز طبیعی فراوان، برق ارزان، نیروی انسانی ماهر و داشتن ذخایر مناسب سنگآهن به درستی به سمت تولید فولاد با استفاده از آهناسفنجی به همراه روش کوره قوسالکتریکی (نه کوره بلند) حرکت کرده است؛ تولید آهناسفنجی سالهای سال با فناوری میدرکس که یک فناوری آمریکایی بهشمار میرود، انجام گرفته است. این درحالی است که با راهاندازی واحدهای آهناسفنجی طی سه سال گذشته با فناوری «پرد»، گام بلندی در راستای خودکفایی در این صنعت برداشته شده است.
شرکت MME در سال ۱۹۹۶ در آلمان به ثبت رسید. البته این شرکت ایرانی زیرنظر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایعمعدنی ایران (ایمیدرو) مشغول به کار است. اگرچه این شرکت زیرمجموعه سازمان ایمیدرو بهشمار میرود، اما از نظر مالی بودجهای از این سازمان دولتی دریافت نمیکند و به صورت کاملاً خصوصی اداره میشود و با پروژههای خود تأمین مالی میشود.
این شرکت از همان روزهای نخست تأسیس خود بر این مبنا حرکت کرده که خلأ فناوری در صنعت فولاد کشور را برطرف کند، از اینرو به سمت فعالیتهای فناوری و تولید دانش پیشرفته و هیچگاه در زمینه نصب تجهیزات و کارهای سیویل وارد عمل نشده است. یکی از مهمترین اقداماتی که در این شرکت به ثبت جهانی رسیده، فناوری «پِرِد» است.
فناوری پرد روشی بهینهسازی شده برای تولید آهناسفنجی است که در سال ۲۰۰۶ میلادی ثبت جهانی شده است. این فناوری با عنوان (PERED) Persian reduction، در آلمان و تحت لیسانس شرکت MME به ثبت رسیده است. بهرهگیری از این روش جدید برای تولید آهناسفنجی نسبت به روشهای سابق مزیتهایی زیادی را بهدنبال داشته است.
بهینهسازی فرآیند تولید به روش فناوری بومی پرد، یکی از مهمترین دستاوردهای کسب شده در صنعت فولاد بهشمار میرود که با تکیه بر اصول علمی و تجربههای متخصصان ایرانی در طی بیش از دو دهه تجربه تولید آهناسفنجی در ایران به دست آمده است.
به گفته کارشناسان این حوزه، فناوری «پرد» شاهکاری در صنعت فولاد بهشمار میرود که از هشت طرح استانی احیای مستقیم در کشور، در چهار طرح شامل فولاد شادگان، فولادمیانه، فولاد نیریز و فولاد بافت اجرایی و راهاندازی شده که به نتایج قابلقبول و ممتازی رسیده است.
حسین عزیزطائمه؛ سرپرست شعبه ایران شرکت امامایی (MME) گفت با اشاره به مزیتهای این تکنولوژی، گفت: یکی از مهمترین مزیتهای فناوری پِرِد، کاهش مصرف انرژی از جمله آب، برق و گاز است که تا ۲۰درصد نسبت به سایر فناوریها کاهش داده است.
سرپرست شعبه تهران شرکت امامایی ادامه داد: از نظر کیفی نیز تولید واحدهایی که با فناوری پرد راهاندازی شدهاند، مرغوبتر از سایر فناوریهای مشابه است.
عزیزطائمه با بیان اینکه این فناوری تا ظرفیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن نیز قابلیت ارتقاء دارد، عنوان کرد: تمام واحدهایی که با فناوری پرد در ایران راهاندازی شدهاند ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در سال را دارند.
سرپرست شعبه تهران شرکت امامایی افزود: برای چین یک کارخانه ۳۰۰ هزار تنی را به روش فناوری پرد طراحی کردهایم که تمام تجهیزات آن در داخل ایران ساخته و به کشور چین صادر شده است.و پلنت آن براساس «هات بریکت» و «کوره داغ» است. در پلنتچین کوره آن را نصب کردهایم که تا پایان امسال راهاندازی میشود.
وی یادآور شد: موضوع قابلتوجه استقبال خارجیها از فناوری پرد است؛ بازدیدهایی از روسیه، و سایر کشورهای دارای کارخانه احیا مستقیم از پلنتهای راهاندازی شده به روش فناوری پرد شده است که این طراحی برای آنها غیرقابل باور بوده است. برای عقد قرارداد با این کشورها در مرحله رسیدن به تعیین فاینانس به دلیل تحریمها با مشکل برخورد میکنیم و همین موضوع سبب شده است که منجر به عقد قراردادی نشود.
سرپرست شعبه تهران شرکت امامایی با اشاره به پروژههای جدید، گفت: کارخانه ذوب و فولادسازی سفیددشت بهزودی راهاندازی میگردد. ضمناً واحدهای بافت۲ در حال فعال شدن و میانه۲ را نیز به روش احیای مستقیم به روش پرد در برنامههای خود داریم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.