دلار در برابر یورو و پوند تقویت می‌شود

اثرات خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بر بازارهای داخلی و بین‌المللی ارز دلار در برابر یورو و پوند تقویت می‌شود یک اقتصاددان با اشاره به دلایل ایجاد رکود اقتصادی پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، گفت: تضعیف پوند در برابر سایر ارزها، قطعاً بر قیمت نفت برنت دریای شمال تأثیر می‌گذارد که این کاهش […]

اثرات خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بر بازارهای داخلی و بین‌المللی ارز

دلار در برابر یورو و پوند تقویت می‌شود

یک اقتصاددان با اشاره به دلایل ایجاد رکود اقتصادی پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، گفت: تضعیف پوند در برابر سایر ارزها، قطعاً بر قیمت نفت برنت دریای شمال تأثیر می‌گذارد که این کاهش ارزش، افت قیمت نفت برنت را در پی خواهد داشت.

مرتضی بکی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، اظهارداشت: بر اساس معاهدات اتحادیه اروپا هر کشوری که می‌خواهد از اتحادیه خارج شود باید آن را به اتحادیه اعلام کند تا اتحادیه براساس آن تصمیم بگیرد.

وی افزود: بعد از خروج هر کدام از کشورهای عضو اتحادیه، روابط آن‌ها با سایر کشورهای عضو و اتحادیه و همچنین بازار مشترک اروپا نیازمند توافقات است.

این کارشناس اقتصادی تصریح‌کرد: در واقع بعد از خروج انگلستان از اتحادیه باید با کشورهای دیگر به صورت جداگانه وارد مذاکره شود و توافقاتی شکل بگیرد که این فرایند زمان‌بر است. انگلستان بر اساس تصمیمات مردمی و یا به تعبیر رفراندوم به خروج از اتحادیه مبادرت می‌کند.

بکی با بیان این‌که ارزش هر ارز در برابر سایر ارز‌ها بر اساس عملکرد اقتصاد و حجم تولید ناخالص داخلی تعیین می‌شود و رکود در انگلستان یکی از عوامل کاهش ارزش پوند است، گفت: تا یک سال آینده شاهد رکود در اقتصاد انگلستان به دلیل کاهش سرمایه‌گذاری، افزایش نگرانی و نااطمینانی نسبت به توافقات خواهیم بود.

وی با اشاره به پیش‌بینی برخی اقتصاددانان جهان از فروپاشی اتحادیه اروپا، اظهارداشت: برخی تحلیلگران از جمله میلتون فروپاشی اتحادیه پولی اروپا این مسأله را مطرح کرده بود و در خصوص اتحادیه اروپا هم این پیش‌بینی را داشت.

این کارشناس اقتصادی با بیان این‌که خروج نروژ یک زنگ خطر برای اتحادیه اروپا بود و خروج انگلستان می‌تواند این مسأله را تشدید کند، تصریح‌کرد: البته این اقدام انگلستان می‌تواند یکسری اقدامات تنبیهی از سوی اتحادیه اروپا را در پی داشته باشد چرا که هم‌اکنون برای نروژ یکسری محدودیت‌هایی در نظر گرفته شده است.

وی افزود: خروج انگلستان این تهدید را برای اتحادیه ایجاد کرده و این مسأله احتمال فروپاشی اتحادیه اروپا را تقویت می‌کند. البته زمزمه‌هایی در خصوص تضعیف یورو هم به گوش می‌رسد و در صورت فروپاشی اتحادیه تضعیف یورو شدت می‌گیرد و در برابر دلار از لحاظ ارزش افت دارد.

بکی با اشاره به خروج از آمریکا از رکود و افزایش رشد اقتصادی این کشور که افزایش نرخ بهره را در پی داشته است، گفت: افزایش نرخ بهره دو پدیده را در پی خواهد داشت. از یک طرف دلار در برابر سایر ارز‌ها تقویت می‌شود و از طرف دیگر تقویت دلار در برابر یورو که مدت‌هاست آغاز شده شدت می‌گیرد چرا که یورو در پی احتمال فروپاشی اتحادیه اروپا تضعیف شده است. بنابراین پیش‌بینی می‌شود نرخ برابری دلار و یورو در ماه‌های ‌آینده به سمت تقویت دلار و تضعیف یورو بیانجامد.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا بازار داخلی از این تحولات تأثیر می‌پذیرد، اظهارداشت: بانک مرکزی آن‌چه که در سطح بین‌المللی رخ می‌دهد را مبنا قرارداده براساس آن نرخ رسمی را اعلام می‌کند.

این کارشناس اقتصادی تصریح‌کرد: متوسط برابری نرخ دلار و یورو که در بازارهای بین‌المللی تسویه می‌شود بانک مرکزی آن را به عنوان نرخ روز بعد اعلام می‌کند و براساس آن اگر در بازارهای بین‌المللی یورو تضعیف شود در بازار داخلی تضعیف یورو را خواهیم داشت اما بخشی از این نوسانات در بازار داخلی به دلیل این است که برخی سرمایه‌گذاران از آینده بازار نگرانی دارند.

 

این اقتصاددان اضافه کرد: اگر دولت با قیمت پایین‌تری نفت بفروشد از عهده مخارج خود بر نخواهد آمد و در نهایت تصمیم به اتخاذ سیاست‌های تورم‌زا می‌کند بنابراین در صورتی که تحقق این پیش‌بینی‌‌ها به نظر می‌رسد در دو سال آینده افزایش نرخ تورم را خواهیم داشت.