عضو هیأت علمی دانشگاه علموصنعت مطرحکرد از بین رفتن هیجانات سرمایهگذاری در بازار خودرو با عرضه در بورس عضو هیأت علمیگروه مهندسی خودرو دانشگاه علموصنعت گفت: اگر خودرو در بورس عرضه شود، ضمن از دست رفتن تدریجی هیجان سرمایهگذاری در بازار، جلوی ضرر و زیان خودروسازان گرفته میشود. امیرحسن کاکایی در گفتوگو با ایرنا، افزود: […]
عضو هیأت علمی دانشگاه علموصنعت مطرحکرد
از بین رفتن هیجانات سرمایهگذاری در بازار خودرو با عرضه در بورس
عضو هیأت علمیگروه مهندسی خودرو دانشگاه علموصنعت گفت: اگر خودرو در بورس عرضه شود، ضمن از دست رفتن تدریجی هیجان سرمایهگذاری در بازار، جلوی ضرر و زیان خودروسازان گرفته میشود.
امیرحسن کاکایی در گفتوگو با ایرنا، افزود: در فضای کنونی اقتصاد کشور که «تورم انتظاری» وجود دارد، قیمت همه اقلام کالایی روبه صعود است.
وی بیان داشت: بهطور نمونه میتوان از مسکن مثال زد که اگرچه چند میلیون مسکن خالی در کشور وجود داشته و محدودیتی از نظر مکانیکی برای ساخت آن وجود ندارد، اما قیمت آن روبه افزایش است.
به گفته این استاد دانشگاه، در بحث خودرو نیز تولید هیچ ربطی به تقاضا ندارد، زیرا تقاضا واقعی نیست، از طرفی همزمان رکود در خرید و فروشها وجود دارد.
وی اذعان داشت: قیمت خودرو وابستگی مستقیم به نرخ واقعی ارز دارد و آن، نرخ ارزی است که به دست تولیدکنندگان واقعی میرسد.
کاکایی یادآوریکرد: در سال۹۷ متوسط نرخ واقعی دلار هشتهزار تومان، در سال گذشته ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان و در دو ماهه نخست امسال ۱۶ هزار تومان بود.
وی ادامهداد: نگاهی به قیمت خودروی پراید که در برخی مقاطع تا ۹۰ میلیون تومان هم رسید، حاکی از ارتباط مستقیم آن با نرخ دلار واقعی دلار است.
عضو هیأت علمیگروه مهندسی خودرو دانشگاه علموصنعت اضافهکرد: امروز خودرو به یک کالای سرمایهای تبدیل شده و تا زمانی که سود تضمین شده برای آن وجود دارد، سرمایهگذاران خرد و کلان زیادی در این بازار حضور مییابند.
این کارشناس صنعت خودرو اظهار داشت: در شرایط تورمیکشور که افراد نگران ارزش دارایی خود هستند، همچنین به دلیل پایین بودن عرضه و نبود واردات، خودرو به یک کالای سرمایهای تبدیل شده است.
وی گفت: وقتی قیمت کارخانهای پراید ۴۸میلیون تومان است، اما در بازار پتانسیل ۹۰میلیون تومانی دارد، به معنای سود حدود صددرصدی تضمین شده است و با وجود قیمتگذاری دستوری، اینچنین سودهایی هم وجود دارد.
کاکایی با اشاره به ثبت تیراژ مناسب امسال دو خودروساز بزرگ کشور، یادآور شد: با این وجود هنوز دستکم ۵۰درصد با تقاضای واقعی اختلاف وجود دارد.
وی یادآوری کرد: پارسال حدود ۸۰۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شد، اما تقاضای واقعی بین ۱٫۲ تا ۱٫۶ میلیون بود.
این کارشناس ارشد صنعت خودرو تأکیدکرد: با سیاست قیمتگذاری دستوری و وجود رانت تضمین شده در بازار، اجازه کنار رفتن سرمایهگذاران واقعی و ورود مصرفکنندگان واقعی خودرو داده نمیشود.
کاکایی گفت: به این ترتیب به نظر میرسد خودرو تا مدتها یک کالای سرمایهای باقی بماند، مصرفکنندگان واقعی را کمتر شاهد باشیم و عدهای بهطور مرتب برای از بین نرفتن پولشان خودرو خریداری و انبار کنند.
وی پیشنهاد کرد به جای انجام قرعهکشی برای رسانیدن خودرو به دست مصرفکننده واقعی (که در عمل ناکارآمد بود)، خودرو در بورس عرضه شود، زیرا به این ترتیب افراد قیمت واقعی برای خودرو پرداخت خواهند کرد و بهتدریج هیجان سرمایهگذاری در بازار از دست میرود، همچنین جلوی ضرروزیان خودروساز گرفته میشود.
عضو هیأت علمیگروه مهندسی خودرو دانشگاه علموصنعت گفت: اگر حتی خودرویی نظیر پراید با قیمت ۹۰میلیون تومانی در بورس عرضه شود، در روزهای نخست همه هیجانزده بهدنبال خرید آن میروند، اما اگر عرضه آن ادامهدار شد و قیمتها آزاد باشد، قیمتها کاهش خواهد یافت.
وی بیانداشت: در این میان حتی اگر خودروساز سود اضافهای داشته باشد، مالیات پرداختیاش افزایش خواهد یافت و میتوان این مالیات را به مواردی همچون توسعه حملونقل همگانی اختصاص داد اما آمارهای بورسی نشان میدهد خودروسازان در زیاندهی به سر میبرند.
کاکایی به پتانسیل جهش در خودروسازیها اشاره کرد و افزود: خودروسازان خطوطی آماده کردهاند که ظرفیت افزایش تولید دارد که با تزریق سرمایه میتوان این جهش را محقق کرد و در این صورت بسیاری مشکلات کاهش خواهد یافت.
وی ادامه داد: حتی پتانسیل صادرات خودرو در کشور وجود دارد، اما از آنجایی که ظرفیتهایمان پایین است، امکانپذیر نیست.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.