دستورالعمل پذیرش کالا و اوراق بهادار مبتنی بر کالا در بورس کالای ایران-۱ مصوب مورخ ۰۲/۰۲/۱۳۸۷، اصلاحی مورخ ۱۰/۰۹/۱۳۸۸ هیأت مدیره سازمان (شامل ۴۲ ماده و ۱۸ تبصره) فصل اول- کلیات بخش اول: تعاريف ماده ۱- اصطلاحات و واژههاي تعريف شده در ماده يك قانون بازار اوراق بهادار و اساسنامه بورس با همان تعاريف در […]
دستورالعمل پذیرش کالا و اوراق بهادار مبتنی بر کالا در بورس کالای ایران-۱
مصوب مورخ ۰۲/۰۲/۱۳۸۷، اصلاحی مورخ ۱۰/۰۹/۱۳۸۸ هیأت مدیره سازمان (شامل ۴۲ ماده و ۱۸ تبصره)
فصل اول- کلیات
بخش اول: تعاريف
ماده ۱- اصطلاحات و واژههاي تعريف شده در ماده يك قانون بازار اوراق بهادار و اساسنامه بورس با همان تعاريف در اين دستورالعمل بهكار رفتهاست. ساير اصطلاحات به شرح زير تعريف ميشوند:
امیدنامه: مجموعه اطلاعاتی است که بورس ملزم است در زمان درج نام یک کالا یا اوراق بهادار مبتنی بر کالا در فهرست نرخهای بورس، جهت اطلاع عموم در سایت رسمی خود منتشر نماید. فرم نمونه این گزارش به تصویب هیئت مدیره بورس میرسد.
پذیرش: تطبیق کالا یا اوراق بهادار مبتنی بر کالا با شرایط مندرج در این دستورالعمل جهت درج آن در فهرست نرخهای بورس و فراهم شدن امکان معامله آن در بورس است.
تعليق پذيرش: توقف موقت معاملات کالای یک عرضه کننده یا اوراق بهادار مبتنی بر کالای درج شده در فهرست نرخهای بورس ناشی از نقض مفاد این دستورالعمل است.
دارايی پایه: دارایی موضوع اوراق بهادار مبتنی بر کالا است.
عرضهکننده: شخصی است که کالای وی در فهرست نرخهای بورس درج شده است.
فرم تطابق کالا: فرمیاست که بر اساس فرم نمونه بورس، جهت تطبیق مشخصات و استاندارد کالای مشابه با مشخصات و استاندارد یکی از کالای پذیرفته شده پس از تأیید توسط مشاور پذیرش، به بورس ارايه میشود.
کالای مشابه: کالای منطبق بر مشخصات واستاندارد یکی از کالاهای پذیرش شده در بورس با تولیدکننده متفاوت است.
کالای خارج از گونه (Off-grade): کالايی است که مشخصات اصلی آن منطبق بر يکی از کالاهای پذيرفته شده در بورس می باشد ليکن يک يا چند مشخصه آن با کالای اصلی متفاوت است به گونهای که تفاوت مزبور موجب تغيير در ماهيت، نوع يا کاربرد آن نمیشود.
کمیته عرضه: کمیتهای است که جهت بررسی عرضه کالاهای مشابه و پذیرش عرضه کننده آن در بورس طبق مقررات این دستورالعمل تشکیل شده و فعالیت میكند.
لغو پذيرش: حذف قطعی کالای یک عرضه کننده یا اوراق بهادار مبتنی بر کالا از فهرست نرخهای بورس است.
متقاضي: شخصی است كه تقاضاي پذيرش کالا را به بورس ارايه ميكند.
مشاور پذیرش: شخصی است که به عنوان رابط اصلی متقاضی و بورس، تمام یا بخشی از وظایف متقاضی در فرآیند پذیرش، درج و یا عرضه را به نمایندگی از طرف وی انجام میدهد.
هیأت پذيرش: هیأتي است که به شرح ماده ۲ این دستورالعمل تشکیل میشود و وظایف مندرج در این دستورالعمل را ایفا میكند.
بخش دوم: هیأت پذیرش
ماده ۲- هیأت پذيرش داراي ۵ عضو و يك دبير به شرح زير است:
ريیس هیأت مدیره سازمان یا یکی از اعضای هیأت مدیره سازمان به نمایندگی از ريیس هیأت مدیره سازمان؛
ريیس هیأت مدیره بورس یا یکی از اعضای هیأت مدیره بورس به نمایندگی از ريیس هیأت مدیره بورس؛
یک نفر خبره مالی آشنا به صنعت، به پیشنهاد هیأت مدیره کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار و تأیید هیأت مدیره سازمان؛
يك نفر خبره مالی آشنا به صنعت، به انتخاب هیأت مدیره سازمان؛
يك نفر خبره مالی آشنا به صنعت، به انتخاب هیأت مدیره بورس؛
مدیرعامل بورس، به عنوان دبير هیأت پذيرش و بدون حق رأی يا يكي از مديران بورس به نمايندگي وي.
تبصره (۱): ريیس هيأتمديره سازمان ، رييس هيأت پذيرش خواهد بود.
تبصره (۲): مدت عضویت اشخاص بندهای ۳ تا ۵ این ماده یک دوره دو ساله میباشد. انتخاب این اشخاص تا حداکثر ۳ دوره متوالی بلامانع است.
تبصره (۳): اشخاص موضوع بندهای ۴ و ۵ این ماده، پیش از پایان دوره تصدی به تشخیص مقام انتخاب کننده و شخص موضوع بند ۳ این ماده پیش از پایان دوره تصدی، بنا به تشخیص مقام پیشنهاد کننده یا سازمان، با رعایت تشریفات مقرر در بند ۳ این ماده قابل تغییر خواهند بود.
تبصره (۴): هیأت پذيرش ميتواند در صورت لزوم از سایر كارشناسان و مدیران متقاضي براي حضور در جلسات دعوت كند. این اشخاص حق رأی نخواهند داشت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.