ذخیره ۲٫۵ میلیارد تنی مواد معدنی در خراسان‌جنوبی

ذخیره ۲٫۵ میلیارد تنی مواد معدنی در خراسان‌جنوبی معاون امور معدن و اکتشافات معدنی صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی، گفت: با توجه به ساختار زمین‌شناسی، این استان مستعد در زمینه فعالیت‌های معدنی و دارای حدود ۲٫۵ میلیارد تن ذخایر معدنی است. محمد سالاری، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر در استان ۲۲۹ […]

ذخیره ۲٫۵ میلیارد تنی مواد معدنی در خراسان‌جنوبی

معاون امور معدن و اکتشافات معدنی صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی، گفت: با توجه به ساختار زمین‌شناسی، این استان مستعد در زمینه فعالیت‌های معدنی و دارای حدود ۲٫۵ میلیارد تن ذخایر معدنی است.

محمد سالاری، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر در استان ۲۲۹ پروانه اکتشاف بهره‌برداری در ۱۱ شهرستان برای ۴۰ نوع ماده معدنی صادر شده است.

وی با اشاره به این‌که از ۶۵ تا ۷۰ نوع ماده معدنی موجود در کشور ۴۵ نوع ماده معدنی را در خراسان‌جنوبی داریم، افزود: پروانه‌های اکتشاف به ترتیب آهن، عناصر فلزی، مس، سنگ‌های تزیینی، منیزیت و زغال‌سنگ و خاک نسوز بیشترین پروانه‌های اکتشاف را در استان دارند.

معاون امور معدن و اکتشافات معدنی صنعت، معدن و تجارت استان، ادامه داد: در بحث اکتشاف تاکنون ۷ پهنه اکتشافی جهت شناسایی پتانسیل‌های و عناصر معدنی به مساحت ۲۵ هزار کیلومتر مربع واگذار شده که از این مجموع بیش از ۳۸ هزار و ۲۲۸ کیلومتر پهنه اکتشافی تعریف شده است.

سالاری تصریح کرد: همچنین در یک پهنه برای انجام کار مطالعات در شاخه صنعتی، کار مطالعاتی بر روی خاک‌های صنعتی استان در حال انجام است.

وی یادآور شد: تنوع مواد معدنی استان در حال حاضر شامل؛ زغال‌سنگ در دو نوع زغال‌سنگ‌ شور و حرارتی، بنتونیت، کائولن، منیزیت، گرانیت با رنگ‌های متفاوت شامل گل پنبه‌ای، سبز، مشکلی، قرمز، جوبگردهای سبز منحصر به فرد، اکسیدآهن، مس، طلا، سرب، روی، پتاس، خاک‌های نسوز، بناستونیت، کرومیت، فلورین، سیلیس، فلرفسفات، لولومیت سنگ‌های تزیینی نرم شامل؛ تراورتن، مرمریت و مرمر است.

معاون امور معدن و اکتشافات معدنی صنعت، معدن و تجارت استان، یادآور شد: در حال حاضر حدود ۴۴۷ معدن دارای پروانه اکتشاف و ۱۴۹ گواهینامه کشف داریم که مجموع کل معادن استان اعم از پروانه و گواهی کشف حدود ۵۹۶ معدن است.

سالاری بیان‌ کرد: ذخایر معدنی استان حدود ۲٫۵ میلیارد تن با سرمایه‌گذاری کلی ۸۳۱۷٫۵ میلیارد ریال در پروانه‌های اکتشاف و گواهینامه‌های کشف است.

وی با اشاره به این‌که معادن دارای پروانه اکتشاف اشتغال بالغ بر ۸۵۹۰ نفر به صورت مستقیم ایجاد کرده است، عنوان کرد: معادن سنگ تزیینی و نما حدود ۱۳۶ معدن شامل؛ ۱۱۴ پروانه کشف و حدود ۲۲ گواهینامه کشف است.

معاون امور معدن و اکتشافات معدنی صنعت، معدن و تجارت استان ادامه داد: همچنین در حال حاضر ۱۱۵ معدن بنتونیت شامل؛ ۸۹ پروانه کشف و ۲۶ گواهی کشف، ۴۰ معدن منیزیت شامل؛ ۳۱ پروانه کشف و ۹ گواهی کشف، ۳۲ معدن خاک صنعتی نیز شامل؛ ۲۶ پروانه کشف و ۱۶ گواهینامه کشف و ۲۸ معدن زغال سنگ نیز شامل ۲۸ پروانه کشف و ۴ گواهینامه کشف در استان داریم.

سالاری یادآور شد: با توجه به ساختار زمین‌شناسی استان مستعد در زمینه فعالیت‌های معدنی است که شاهد تنوع مواد معدنی در استان هستیم.

وی ادامه داد: در سطح استان گرانیت‌ها سمت نهبندان، سربیشه و درمیان، بنتونیت و خاک صنعتی سرایان و فردوس، قاین و بیرجند، منیزیت‌ها را نهبندان و سربیشه، زغال‌سنگ و خاک نسوز در طبس، آهن و مس در خوسف، نهبندان و قائنات، مس در سربیشه و آهن و سرب و روی را در طبس داریم.

معاون امور معدن و اکتشافات معدنی صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به این‌که در بحث سنگ‌های تزیینی در شهرستان‌های مختلف کارخانه‌های سنگبری نرم و سخت را داریم، تصریح کرد: در سربیشه، نهبندان، بیرجند، خوسف، بشرویه و قائنات کارخانه سنگ بری و برش سنگ‌های تزیینی را داریم.

 

سالاری ادامه داد: واحدهای فرآوری مرتبط در زمینه منیزیت و بنتونیت و در بحث زغال‌سنگ نیز زغال‌شویی و کک‌سازی احداث شده است.