دولت شیفته واردات است

  یک کارشناس اقتصادی معتقد است: دولت با سیاست واردات‌گرا مانند قرارداد با پژو، در حال شکوفا کردن اقتصاد اروپا است و برخلاف اقتصاد مقاومتی حرکت می‌کند. حسین رجایی در گفت‌وگو با تسنیم گفت: دولت نه تنها پایبند به اقتصاد مقاومتی نیست بلکه خلاف آن نیز حرکت می‌کند. هیچ شکی نیست که در این قراردادهایی […]

 

یک کارشناس اقتصادی معتقد است: دولت با سیاست واردات‌گرا مانند قرارداد با پژو، در حال شکوفا کردن اقتصاد اروپا است و برخلاف اقتصاد مقاومتی حرکت می‌کند.

حسین رجایی در گفت‌وگو با تسنیم گفت: دولت نه تنها پایبند به اقتصاد مقاومتی نیست بلکه خلاف آن نیز حرکت می‌کند. هیچ شکی نیست که در این قراردادهایی که دولت انجام داده مانند قرارداد با پژو، در یک کلام می‌شود گفت، داریم اقتصاد اروپا را شکوفا می‌کنیم. این همه هیجان برای انعقاد قراردادهایی که قرار است کالای مصرفی وارد کشور کند، قابل درک نیست. دولت به شدت دنبال واردات است و برای هر کالایی به راه ساده و پرفساد واردات رجوع می‌کند.

این مدرس دانشگاه افزود: ‌دولت به خاطر دیپلماسی غلطی که دارد‌ و افسار اقتصاد را به دم روابط بین‌الملل بسته است؛ رویکردشان بیش‌تر بر واردات است که به رکود و مشکلات اقتصادی ما بیش‌تر دامن می‌زند. دیدگاه غلطی در کشور وجود دارد که فکر می‌کند باید بازار داخل را در اختیار بیگانه قرارداد تا وابستگی متقابل ایجاد شود که نشان می‌دهد از اساس موضوع را نفهمیده‌اند.

رجایی با اشاره به این‌که سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد ولی در حدود دو سالی که از ابلاغ این سیاست‌ها گذشته، چندین بار نارضایتی رهبری از عملکرد دولت در اجرای این سیاست‌ها تکرار شده است، افزود: رهبر انقلاب چندین بار از دولتمردان خواسته‌اند دست از نگاه شعاری به اقتصاد مقاومتی برداشته و به‌طور عملی وارد اجرا شوند، که در دیدار با نخبگان برای چندمین بار از روند پیشرفت اقتصاد مقاومتی ابراز نارضایتی کردند و فرمودند: اسم اقتصاد مقاومتی هم زیاد تکرار می‌شود؛ حالا چقدر اقتصاد مقاومتی در کشور پیشرفت کرده، بحث الان من نیست من البته خیلی خشنود نیستم از مقدار پیشرفت این فکر و این بنیان مهم در کشور، لکن به‌هرحال یک حرکتی وجود دارد.

این کارشناس مسایل اقتصادی تأکید ‌کرد: دولت و رییس‌جمهور بار‌ها در صحبت‌های خود تأکید کردند که ما قصد داریم در راستای اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم، تعریف ساده اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی‌های تهدیدزا است و این کاهش نیز در بهترین جایگاه به قطع آن وابستگی منجر خواهد شد؛ اما عملکرد آن‌‌ها خلاف این را نشان می‌دهد. افزایش واردات کالاهای راهبردی مانند گندم، قراردادهای تجملی بی‌حاصل مانند صرف ۲۵ میلیارد دلار برای واردات ایرباس، قرارداد مشکوک با پژو و واردات اقلام مهمی مانند بنزین آن‌هم با کیفیت نازل نشان می‌دهد که درک درستی از اقتصاد مقاومتی در دولت وجود ندارد.

 

وی در پایان تأکی د‌کرد: تنها راه مقابله با فشارهای خارجی و توجه به مفاهیم اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبرمعظم انقلاب توجه ویژه به تولید ملی و داخلی کشور است. این باید از دولتمردان آغاز شود و به تدریج به بدنه مردم نیز سرایت کند‌. باید دید دولتمردان یازدهم با وجود تأکید چند باره رهبر معظم انقلاب اسلامی چه زمانی تن به اجرای مفهوم حقیقی اقتصاد مقاومتی می‌دهند؟