سؤالات متداول بیمه‌ای پیمانکاران و پاسخ سازمان تأمین اجتماعی

سؤالات متداول بیمه‌ای پیمانکاران و پاسخ سازمان تأمین اجتماعی در این مطلب تلاش شده است تا اطلاعاتی مفید درباره ماده ۳۸، شرایط پیمان‌های مشمول طرح‌های عمرانی، قراردادهای دو مأخذه، قراردادهای مشاوره مدیریت، وظیفه واگذارنده کار (کارفرما) و وظیفه پیمانکاران در قبال سازمان تأمین اجتماعی بحث و بررسی شود. ۱-ماده ۳۸ قانون تأمین اجتماعی و تبصره […]

سؤالات متداول بیمه‌ای پیمانکاران و پاسخ سازمان تأمین اجتماعی

در این مطلب تلاش شده است تا اطلاعاتی مفید درباره ماده ۳۸، شرایط پیمان‌های مشمول طرح‌های عمرانی، قراردادهای دو مأخذه، قراردادهای مشاوره مدیریت، وظیفه واگذارنده کار (کارفرما) و وظیفه پیمانکاران در قبال سازمان تأمین اجتماعی بحث و بررسی شود.

۱-ماده ۳۸ قانون تأمین اجتماعی و تبصره الحاقی آن را تعریف نمایید؟

الزام پیمانکار به ارسال لیست و واریز حق بیمه، کارکنان شاغل در پیمان، کسر ۵درصد از صورت‌وضعیت‌های پرداختی و آخرین صورت‌وضعیت پیمانکار تا ارایه مفاصاحساب صادره از سوی سازمان و در صورت عدم ارایه آن تا یک سال بعد از خاتمه عملیات مکاتبه با سازمان و ارسال مشخصات و اطلاعات پیمان و واریز مطالبات سازمان از محل مذکور.

۲-قراردادهای مشمول ماده ۳۸ قانون تأمین اجتماعی به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

قراردادهای طرح‌های عمرانی‌، غیرعمرانی، موارد خاص غیرعمرانی

۳- طبق مصوبات ۱۲۹ و ۱۴۳ شورای عالی تأمین اجتماعی مأخذ احتساب حق بیمه و بیمه بیکاری قراردادهای پیمانکاری و مهندسین مشاور را به تفکیک بیان کنید (از تاریخ ۱۶/۴/۶۳بعد)

۶٫۶ درصد و درصد۱۵٫۶

۴- شرایط پیمان‌های مشمول طرح‌های عمرانی را توضیح دهید؟

اعتبار طرح از محل اعتبارات عمرانی (استانی، ملی، منطقه‌ای) تأمین و قرارداد براساس فهرست بها پایه و ضوابط تیپ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی منعقد شده باشد.

۵-در قراردادهای پیمانکاری برای چند نفر از اعضای شرکت می‌توان لیست کارکرد ارسال نمود؟

برای یکی از اعضای شرکت با تأیید واگذارنده کار به عنوان سرپرست پروژه می‌توان لیست ارسال نمود.

۶-قراردادهای غیرعمرانی را تعریف نمایید؟

قراردادهایی که فاقد شرایط طرح‌های عمرانی (اعتبارات عمرانی دولت‌+انعقاد بر اساس فهرست بها) باشند.

۷-مأخذ احتساب حق بیمه قراردادهای غیرعمرانی طبق مصوبه ۱/۲۴/۱۳۷۰ شورای عالی تأمین اجتماعی را به تفکیک نام ببرید؟

با توجه به نوع فعالیت و تعهدات پیمانکار و واگذارنده کار حسب مورد نسبت به کل مبلغ ناخالص کارکرد محاسبه حق بیمه با ضرایب ۷درصد و۱۵درصد به علاوه ۱٫۹ آن بابت بیمه بیکاری انجام می‌گردد.

۸٫ قراردادهای دو مأخذه به چه صورت است‌؟

قراردادهایی که اجرای عملیات آن‌‌‌ها تواماً با ماشین‌آلات و تجهیزات پیمانکار(مکانیکی) و دستی (غیر مکانیکی) انجام می‌گیرد.

۹٫ شرایط لازم جهت احراز بخشنامه ۱۴٫۵ را بیان نمایید؟

بخش‌نامه مربوطه صرفاً در خصوص قراردادهایی که واگذارندگان آن شرکت ملی گاز ایران، شرکت توانیر و شرکت‌های برق منطقه‌ای و شرکت آب ‌و فاضلاب در پروژه‌های گازرسانی، برق‌رسانی، احداث تصفیه‌خانه و تلمبه‌خانه باشد. ضمن آن‌که مبلغ تجهیزات و مبلغ اجرا در قرارداد می‌بایست به تفکیک درج شده باشد.

در این‌گونه قرارداد‌‌ها حداکثر افزایش و کاهش مبلغ کارکرد تا میزان ۲۵درصد باشد و همچنین قیمت تجهیزات و اجرا در صورت‌وضعیت قطعی کارکرد و یا گواهی واگذارنده کار حداکثر ۲۵درصد افزایش یا کاهش نداشته باشند.

۱۰٫ چه قراردادهایی را به عنوان قراردادهای مشاوره مدیریت می‌توان شناخت؟

موضوع فعالیت شرکت که در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده است مشاوره مدیریت قید گردیده باشد. همچنین شرکت ضمن آن‌که می‌بایست عضو انجمن مشاوران مدیریت ایران باشد موضوع قراردادهای مرتبط با مدیریت پروژه‌، برنامه‌ریزی، تولید، نیروی انسانی کیفیت و بهره‌برداری، نگهداری تعمیرات، مدیریت مالی، بازرگانی، انرژی، زیست‌محیطی، شهری، اطلاعات، آمار و انفورماتیک نیز باشد.

در طول اجرای دوره پیمان یک‌بار لیست کارکنان خود را ظرف مهلت قانونی تحویل شعبه نمایند.

۱۱- خلاصه‌ای از وظیفه واگذارنده کار (کارفرما) در قبال سازمان تأمین اجتماعی را بنویسید؟

الف- التزام پیمانکار برای ارسال لیست و بیمه نمودن کارکنان شاغل در اجرای عملیات پیمان

ب- ارسال یک نسخه از قرارداد پیمان پس از انعقاد به صورت مکتوب به شعبه محل اجرای قرارداد و واریز حق بیمه‌های مکسوره (در طرح‌های عمرانی و پیمان‌هایی که تعهد پرداخت حق بیمه را نموده) و همچنین اعلام مشخصات پیمان به شعبه مربوطه(شامل شروع و خاتمه و میزان ناخالص کارکرد پیمان…)

پ – کسر ۵درصد از هر صورت‌وضعیت و عدم پرداخت آخرین قسط و عدم تسویه حساب نهایی با پیمانکار قبل از صدور مفاصاحساب صادره از سوی سازمان و رعایت مفاد ماده ۳۸ قانون تأمین اجتماعی و تبصره الحاقی مربوطه

۱۲- خلاصه‌ای از وظیفه پیمانکاران در قبال سازمان تأمین اجتماعی را بنویسید؟

الف- ارسال لیست و پرداخت حق بیمه کارکنان شاغل در قرارداد در موعد مقرر قانونی و پرداخت مابه‌التفاوت حق بیمه در پایان عملیات پیمان طبق محاسبه انجام شده توسط شعبه مربوطه

ب- پرداخت بدهی موضوع ماده ۶۶ و رعایت ماده ۳۸ قانون تأمین اجتماعی

ج- پرهیز از ارسال لیست کارکنان دفتر مرکزی و افراد غیرشامل در عملیات پیمان در قالب قرارداد و نهایتاً اخذ مفاصاحساب قرارداد

 

منبع‌: سایت اداره کل تأمین اجتماعی استان قم