تورم غیرقابل باور بازار موبایل در عین افزایش ۲۰ برابری شرکتهای واردکننده! در بین کالاهای مورد استفاده عموم مردم، تلفن همراه به ویژه تلفنهای همراه هوشمند سریعترین واکنش را نسبت به تغییر نرخ ارز دارد. زیرا فاصله واردات این کالا تا رسیدن به دست مصرفکننده نهایی، در مقایسه با سایر کالاها بسیار اندک یعنی حدود […]
تورم غیرقابل باور بازار موبایل در عین افزایش ۲۰ برابری شرکتهای واردکننده!
در بین کالاهای مورد استفاده عموم مردم، تلفن همراه به ویژه تلفنهای همراه هوشمند سریعترین واکنش را نسبت به تغییر نرخ ارز دارد. زیرا فاصله واردات این کالا تا رسیدن به دست مصرفکننده نهایی، در مقایسه با سایر کالاها بسیار اندک یعنی حدود ۱۵ الی ۳۰ روز است.
به گزارش مناقصهمزایده، با توجه به افزایش نرخ ارز در هفتههای اخیر، افزایش قیمت تلفن همراه کاملاً قابل پیشبینی بود. مضاف بر اینکه با توجه به وجود بیش از ۳۰۰ واردکننده قانونی دارای مجوز و ۷۰ هزار واحد صنفی، به دلیل فضای رقابتی سنگین ایجاد شده، اغلب اعضای زنجیره توزیع در شرایط عادی از سقف سود قانونی خود صرف نظر کرده و فرمول ۲۵درصد سود کل زنجیره (۱۵ درصد سود واردکننده، سهدرصد سود عمدهفروش و هفتدرصد سود خردهفروش) توسط آنها رعایت نشده و تلفن همراه با سود کمتری نسبت به سقف سود قانونی به فروش میرسد.
یوسفیان میگوید: پس از افزایش قیمت ارز و حتی قبل از ورود تلفن همراه با ارز جدید، اعضای زنجیره که تا قبل از آن حدود ۱۰درصد از سود عرفی خود را دریافت نمیکرد، به سرعت نسبت به افزایش نرخ ارز واکنش نشان داده و به منظور تأمین نقدینگی خرید جدید خود، از سقف سود قانونی خود استفاده کند و افزایش قیمت سریع در چارچوب قانون مشاهده میشود. البته سودجویی عدهای خاص در بازههای زمانی کوتاه مثل افزایش و کاهش قیمت یکروزه گوشیهایی مانند نشان تجاری اپل در ۱۶ تیرماه سال۹۹ تحلیل جداگانهای دارد.
بازار موبایل انحصار ندارد
دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه با بیان این که بازار موبایل در کشور انحصاری نیست گفت: شرکتهای واردکننده موبایل از ۱۶شرکت به ۳۲۲ شرکت واردکننده رسیده یعنی ۳۲۲ شرکت مجوز واردات موبایل دریافت کرده اند.
امیر اسحاقی افزود: در سالهای ۹۵، ۹۶و ۹۷ بین پنج تا ۹ درصد موبایل از طریق واردات رسمی و بیش از ۹۱درصد از مسیر قاچاق وارد کشور میشد.
وی همچنین اظهارداشت: از زمانی که طرح رجیستری در کشور آغاز شد، یعنی از اواسط سال ۹۶ تغییرات خوبی در این مسیر صورت گرفت.
دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه گفت: شرکتهای واردکننده موبایل در آن زمان ۱۶شرکت بود که این عدد امروز ۲۰برابر شده و به ۳۲۲ شرکت واردکننده رسیده یعنی ۳۲۲ شرکت مجوز واردات موبایل دریافت کردهاند.
وی در ادامه افزود: تا ابتدای امسال ۱۷۱ شرکت حداقل یکبار واردات تلفن همراه داشتهاند.
اسحاقی بیان داشت: واردات گوشی تلفن همراه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با کاهش روبهرو بوده است.
وی ادامه داد: در سه ماهه نخست سال گذشته ۳,۲ میلیون گوشی و در سه ماهه نخست امسال۲٫۶ میلیون گوشی وارد کشور شده است.
دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه گفت: در دی، بهمن و اسفندماه سال گذشته ۴,۹ میلیون گوشی وارد کشور شد که این عدد امروز به ۲٫۶ میلیون گوشی رسیده است.
وی با اشاره به اینکه ۲,۶ میلیون گوشی عدد کمیاست، افزود: مصرف ماهانه گوشی تلفن همراه در کشور ۱٫۲ میلیون گوشی است یعنی یکمیلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه گوشی ماهانه در کشور روشن و وارد سامانه همتا میشود نه خرید و فروش چون تعداد خرید و فروش گوشی بیش از این عدد است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.