سه ماه نخست امسال انجام شد عرضه ۸۱۰ هزار تن شمش فولادی در بورس کالا اعضای هیأتمدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران اعلام کردند: امسال در دوره سه ماهه نخست حدود ۸۱۰ هزار تن شمش فولادی مورد نیاز واحدهای نوردی در بورس کالا عرضه شد که یکپنجم ظرفیت تولید کارخانههای این بخش محسوب میشود. به گزارش […]
سه ماه نخست امسال انجام شد
عرضه ۸۱۰ هزار تن شمش فولادی در بورس کالا
اعضای هیأتمدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران اعلام کردند: امسال در دوره سه ماهه نخست حدود ۸۱۰ هزار تن شمش فولادی مورد نیاز واحدهای نوردی در بورس کالا عرضه شد که یکپنجم ظرفیت تولید کارخانههای این بخش محسوب میشود.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از انجمن نوردکاران فولادی ایران، در نشست اعضای هیأتمدیره این انجمن با سعیدعمرانی؛ معاون قضایی دادستان کل کشور و از اعضای ستاد تنظیم بازار تصریح شد که شمش مورد نیاز واحدهای نوردی ماهانه یکمیلیون تن است و در بورس کالا باید از ابتدای امسال تاکنون بیش از چهارمیلیون تن شمش فولاد در بورس کالا عرضه میشد، اما حدود ۸۱۰ هزار تن عرضه شد.
کارخانههای نوردی امسال با شرایط یاد شده با ۲۰ درصد ظرفیت فعالیت داشتند و این امر در روند صادرات نیز موثر است.
در دوره سهماهه امسال ۸۱۰ هزار و ۲۴۴ تن شمش فولادی صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴۳ درصد کاهش دارد.
برپایه این گزارش اکنون اختلاف آماری موجود گویای آن است که در سه ماهه ابتدایی امسال ۲٫۴میلیون تن شمش فولادسازان در بورس عرضه نشده و به بازارهای صادراتی نیز راه نیافته است.
براساس این گزارش، همزمان با افزایش قیمت ارز و به تبع آن رشد نرخ فولادخام (شمش، بیلت و اسلب) عرضه این فلز راهبردی در بورس کالا کاهش یافته است و برآورد میشود تأخیر در عرضه فولاد ، امکان فروش با قیمت بالاتر و سود بیشتر را به همراه داشته باشد.
همچنین تشدید تفاوت نرخ فولاد، برخی معاملات به دلیل بالا بودن نرخ بورس در بازار، ابطال شده و این وضعیت تقاضای بیشتری در بازار دامن زده است و به افزایش نرخ کمک میکند.
اکنون ۶۳ کارخانه و واحد تولیدی در انجمن مزبور عضویت دارند که ظرفیت آنها حدود ۱۶ میلیون تن است و در واقع ۹۱درصد تولید مقاطع فولادی کل کشور را دراختیار دارند.
اعضای هیأتمدیره انجمن یاد شده، براین اعتقادند که تداوم وضعیت مزبور خطر تعطیلی و تعدیل نیروی انسانی این واحدها را بهدنبال خواهد داشت و این امر به زیان صنایع پاییندستی تمام خواهد شد.
آنها معتقدند: مشکلات صنایع فولادی ارتباطی به تحریمها و افزایش نرخ ارز در کشور ندارد، بلکه عواملی نظیر مصوبههای بدون ضمانت اجرایی و بخشنامههای یکشبه و ضعف مدیریتهاست.
هیأتمدیره نوردکاران تصریح کردند: تصمیمگیریهای غیراصولی پیامد رکود و تورم را بهدنبال دارد و ۸۵ درصد اشتغال در صنایع پاییندستی را به مخاطره میافکند و به کُند شدن صادرات نیز میانجامد.
نوردکاران خاظرنشان ساختند: امروز بیش از دوبرابر نیاز کشور تولید فولاد انجام میشود و عرضه نامتناسب آن در بازار، پیامد رقابت کاذب و گرانی و حباب قیمت در بازار شده و ابطال معاملات بورس نیز اعمال نفوذ صنایع بالادستی و رانت جدید را بهدنبال دارد.
اکنون هرتن قیمت اغلب مقاطع فولادی مانند ورق سرد در بورس کالا ۲۲ هزار تومان، ورق گرم ۱۵ هزار تومان و میلگرد ۱۰ هزار تومان است و با دلار ۲۲ هزار تومانی همخوانی ندارد.
براساس این گزارش، معاونت قضایی دادستان کل کشور از معاون اول رئیسجمهوری درخواست رسیدگی به موضوع عرضه نشدن شمش فولادی به میزان نیاز در بورس کالا شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.