ایران میتواند بازار گاز ترکیه را قبضه کند؟ رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: باید از سرگیری واردات گاز از ایران بعد از وقفه حدود چهارماهه و همچنین توقف دریافت گاز از بلواستریم روسیه را و اینکه ترکها دریافت گاز ایران را به روسیه ترجیح دادهاند به فال نیک گرفته شود. حمیدرضا صالحی در […]
ایران میتواند بازار گاز ترکیه را قبضه کند؟
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: باید از سرگیری واردات گاز از ایران بعد از وقفه حدود چهارماهه و همچنین توقف دریافت گاز از بلواستریم روسیه را و اینکه ترکها دریافت گاز ایران را به روسیه ترجیح دادهاند به فال نیک گرفته شود.
حمیدرضا صالحی در گفتوگو با ایلنا، درباره توقف صادرات گاز روسیه به ترکیه از خط بلواستریم و اینکه آیا میتواند تأثیری بر پررنگتر شدن نقش ایران در این بازار داشته باشد، اظهار داشت: در حالحاضر ترکیه از سه کشور روسیه، ایران و آذربایجان واردات گاز دارد که ۵۵ درصد این بازار متعلق به روسیه و مابقی در دست ایران و آذربایجان است.
وی افزود: باید از سرگیری واردات گاز از ایران بعد از وقفه حدود چهار ماهه و همچنین توقف دریافت گاز از بلواستریم روسیه را و اینکه ترکها دریافت گاز ایران را به روسیه ترجیح دادهاند به فالنیک گرفته شود، ضمن اینکه قطعاً قرارداد ایران با ترکیه قرارداد محکمی بوده که ترکیه حرفهای عمل کرده و نسبت به تداوم برداشت گاز از ایران اقدام کرده است.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: هر چند مصرف گاز در این کشور نیز به خاطر فصل گرما و همچنین تعطیلی کسبوکار و صنعت توریسم به دلیل کرونا تحتتأثیر قرار گرفته و روند کاهشی دارد، اینگونه نیز میتوان برداشت کرد که شاید ترکیه به نوعی در صدد مدیریت مصرف انرژی در کشور خود است.
وی خاطرنشان کرد: آنچه ایران در این شرایط ایران میتواند انجام دهد تا در بازار ترکیه اثرگذار باشد، توسعه ال.پی.جی است که اکنون این کشور با کشتی از آمریکا، قطر و الجزایر وارد میکند، ایران میتواند با شرایط بهتر و سریعتر این محصول را در اختیار ترکها قرار دهد.
صالحی با بیان اینکه پروژههای ال.پی.جی باید در دستور کار راهبردی و جدی انرژی ایران قرار گیرد، گفت: برای برنده شدن در رقابت بهدست آوردن بازار بزرگتر به دیپلماسی اقتصادی نیاز است، کشوری میتواند برنده بازار باشد که شرایط بهتر و قیمت مناسبتری ارائه دهد. در همین راستا ما میتوانیم حتی برای اینکه بازارهای خود را بزرگتر کنیم قیمتها را نیز جذابتر کنیم. حرف اول دنیای امروز اقتصاد را بازار میزند، برای اینکه ما بتوانیم کیک اقتصادی کشور را بزرگتر کنیم باید درآمدهای نفتی را افزایش دهیم که لازمه آن گسترش بازار و پیشروی به تمام نقاط به هر نحو ممکن است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.