سبقت پتروشیمی‌ خراسان در مصرف آب از اهالی شیروان!

سبقت پتروشیمی‌ خراسان در مصرف آب از اهالی شیروان!  آمار نشان می‌دهد، میزان مصرف آب در پتروشیمی‌خراسان بیش از مصرف شهروندان شیروان به عنوان دومین شهر پرجمعیت استان خراسان‌شمالی است. به گزارش ایرنا، براساس آمار، شرکت پتروشیمی‌خراسان در مرکز خراسان‌شمالی سالانه پنج‌میلیون مترمکعب آب دست‌اول و خام مصرف می‌کند که این رقم بیش از میزان […]

سبقت پتروشیمی‌ خراسان در مصرف آب از اهالی شیروان!

 آمار نشان می‌دهد، میزان مصرف آب در پتروشیمی‌خراسان بیش از مصرف شهروندان شیروان به عنوان دومین شهر پرجمعیت استان خراسان‌شمالی است.

به گزارش ایرنا، براساس آمار، شرکت پتروشیمی‌خراسان در مرکز خراسان‌شمالی سالانه پنج‌میلیون مترمکعب آب دست‌اول و خام مصرف می‌کند که این رقم بیش از میزان مصرف آب آشامیدنی در شهر شیروان است.

این در حالی است که پتروشیمی ‌و البته سایر صنایع استان برای توقف برداشت از منابع آب‌خام اقدامی ‌نکرده‌اند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌شمالی گفت: شرکت‌های آب و فاضلاب برابر سیاست‌های صنعت آب و فاضلاب کشور واگذاری طرح‌های فاضلاب به روش بیع متقابل، در دستور کار دارند.

غلامحسین ساقی اظهار داشت: بیع متقابل بدان معناست که در ازای تحویل پساب فاضلاب توسط این شرکت به سرمایه‌گذار، سرمایه‌گذار بخشی از تأسیسات را تکمیل و راه‌اندازی می‌کند.

وی افزود: این شرکت، واگذاری پساب خروجی تصفیه‌خانه فاضلاب بجنورد به سرمایه‌گذار را فراخوان داده و آماده همکاری در زمینه‌های مشابه با سرمایه‌گذاران است که در نهایت باید به مصرف صنعت برسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌شمالی خاطرنشان کرد: حجم پساب تولیدی در سال۹۸، در بخش شهری و روستایی حدود ۸٫۵ میلیون مترمکعب بوده است و سیاست شرکت در سال‌جاری، تأمین آب صنایع است.

وی در پاسخ به این سؤال که چه برنامه‌ای برای مجاب کردن صنایع از توقف استفاده از آب دست‌اول و استفاده از پساب دارید، گفت: پیگیری قانونی از مجاری دولتی و آموزش و آگاه‌سازی افکار عمومی‌ و صنایع از استفاده بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی و تأثیرات زیستمحیطی آن در دستور کار است. علاوه بر آن، مذاکره با صنایع مانند نیروگاه شیروان، پتروشیمی ‌در شهر بجنورد و آلومینای جاجرم انجام شده است.

ساقی خاطرنشان کرد: با صنایع استان از جمله پتروشیمی ‌در بجنورد، نیروگاه شیروان و آلومینای جاجرم وارد مذاکره شده‌ایم اما به نتیجه مطلوب در این زمینه دست پیدا نکردیم.

وی با اشاره به اینکه میزان آب مصرفی در صنعت پتروشیمی ‌استان، پنج میلیون مترمکعب است، گفت: از سال۸۹ تاکنون در نشست‌های مختلف، مذاکرات و پیگیری‌هایی انجام شده اما نتیجه مطلوب حاصل نشده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌شمالی افزود: به پیشنهاد این شرکت، استفاده صنایع از پساب در سند سازگاری با کم‌آبی مصوب شده است که امید می‌رود گاهی در زمینه توقف استفاده صنایع از آب‌خام، برداشته شود.

مسؤول روابط‌عمومی‌ پتروشیمی‌خراسان درباره استفاده از آب‌های زیرزمینی، اظهار داشت: تأمین آب مصرفی این واحد صنعتی، در بدو تأسیس با توافق و تأیید بالاترین سطوح تصمیم‌گیری در وزارتخانه‌های نفت و نیرو در قالب عقد قرارداد تأمین آب تضمین شده است.

مهدی شرافت افزود: براساس طراحی و تعهدات مندرج در قرارداد، برداشت آب در نیمه اول سال از آب‌های زیرزمینی و در نیمهدوم از آب‌های سطحی رودخانه اترک انجام شود، در واقع با رهاسازی فاضلاب تصفیه شده بجنورد در رودخانه، در نیمهدوم سال بخش زیادی از آب پتروشیمی‌خراسان از همین فاضلاب تصفیه شده تأمین می‌شود.

وی افزود: چنانچه ادعای کافی بودن حجم فاضلاب تصفیه شده و جاری در رودخانه برای مصارف پتروشیمی‌خراسان صحت داشته و امکان برداشت مستمر در نیمه اول سال فراهم بوده و تضمین شود، مسلماً میزان برداشت از منابع زیرزمینی می‌تواند به حداقل برسد. البته تغییر منبع برداشت از چاه‌ها به رودخانه در نیمهاول سال با توجه به پارامترهای کیفی آب رودخانه در این فصول، نیازمند سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌خراسان برای نصب تأسیسات و سیستم‌های اضافی به منظور تصفیه مجدد در ورودی کارخانه خواهد بود.

مسؤول روابط‌عمومی ‌پتروشیمی‌خراسان گفت: طرح مطالعات جامع تأمین آب این مجتمع به مناقصه رفته و به‌زودی با تعیین پیمانکار این کار انجام می‌شود.

مجتمع پتروشیمی‌خراسان در ۱۷ کیلومتری جاده بجنورد-شیروان در ۲۰۰ هکتار اجراء شده است و از پیشرفته‌ترین واحدهای تولیدکننده آمونیاک، کودشیمیایی اوره، ملامین و ازت است.

شرکت آب و فاضلاب خراسان‌شمالی بیش از ۲۰۰ هزار مشترک آب در شهرها، بیش از ۱۲۱ هزار مشترک آب در روستاها و بیش از ۶۰ هزار مشترک فاضلاب دارد.