چرا جلسات شورایعالی فضایی برگزار نمیشود؟! سخنگوی کمیسیون صنایع از معرفی دو عضو این کمیسیون به صحن علنی مجلس به عنوان نمایندگان ناظر در شورایعالی فضایی خبر داد و گفت: مجلس عدم برگزاری این شورا را به لحاظ قانونی پیگیری میکند. به گزارش مهر، سابقه ایجاد شورایعالی فضایی به حدود ۱۵سال پیش برمیگردد که طبق […]
چرا جلسات شورایعالی فضایی برگزار نمیشود؟!
سخنگوی کمیسیون صنایع از معرفی دو عضو این کمیسیون به صحن علنی مجلس به عنوان نمایندگان ناظر در شورایعالی فضایی خبر داد و گفت: مجلس عدم برگزاری این شورا را به لحاظ قانونی پیگیری میکند.
به گزارش مهر، سابقه ایجاد شورایعالی فضایی به حدود ۱۵سال پیش برمیگردد که طبق مصوبه هیأتوزیران مقرر شد «شورایعالی فضایی» برای سیاستگذاری استفاده از فناوریهای فضایی و ایجاد هماهنگیهای لازم میان تمامیدستگاههای ذیربط، به ریاست رئیسجمهور تشکیل شود و حداقل دوبار در سال تشکیل جلسه دهد.
اما مستندات نشان میدهد که این شورا از زمان ایجاد تاکنون، آنطور که باید جدی و مهم ارزیابی نشده و با وجودی که باید طی این سالها حداقل ۳۰بار تشکیل جلسه میداد، فقط سهبار جلسه تشکیل داده است. شواهد حاکی از آن است که دولتهای دهم و یازدهم و دوازدهم این شورا را جدی نگرفته و به وظایف قانونی خود برای برگزاری جلسات این شورایعالی، عمل نکردهاند.
در این زمینه حجتا… فیروزی؛ سخنگوی کمیسیون صنایع و عضو کمیته صنایع هوافضا و فناوریهای نوین مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کمیسیون صنایع و معادن مجلس دو نفر را به عنوان نمایندگان پیشنهادی در شورایعالی فضایی کشور به صحن مجلس معرفی کرده است.
وی با بیان اینکه لطفا… سیاهکلی و رضا تقیپور انوری به عنوان نمایندگان پیشنهادی برای حضور در شورایعالی فضایی کشور به صحن معرفی شدهاند و پس از تصمیمگیری به عضویت این شورا در میآیند، گفت: بررسی چرایی عدم تشکیل شورایعالی فضایی یکی از ضرورتهاست که به طور قطع مجلس میتواند آن را پیگیری کند. بر این اساس ما در کمیته صنایع هوافضا این موضوع را بررسی و نماینده مجلس در شورایعالی فضایی نیز، میتواند آن را مطالبه کند.
فیروزی خاطرنشان کرد: تشکیل شورایعالی فضایی یک قانون است و عدم اجرای این قانون در مجلس پیگیری میشود.
ایجاد کمیته صنایع دانشبنیان در مجلس پیشنهاد شد
عضو کمیته صنایع هوافضا و فناوریهای نوین مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری نخستین جلسه این کمیته گفت: چند روز گذشته نخستین جلسه این کمیته با محوریت ارائه پیشنهادات اعضا درخصوص تقسیم کار و اولویتبندی مباحث، برگزار شد.
وی ادامه داد: در این جلسه مقرر شد اعضای کمیته محورهای پیشنهادی را مطالعه و فعالیتهای کمیته مطابق با این محورها آغاز و بحث و تبادلنظر شود.
فیروزی خاطرنشان کرد: در این جلسه پیشنهاد یکی از اعضاء مبنی بر تغییر عنوان «کمیته صنایع هوافضا و فناوریهای نوین» مطرح شد. براین اساس پیشنهاد شد که عنوان این کمیته به عنوان جامعتری مانند «کمیته صنایع هوافضا، فناوریهای نوین و صنایع دانشبنیان» تغییر یابد تا موضوعات مرتبط با صنایع دانشبنیان نیز در ذیل کمیسیون صنایع و معادن مجلس پیگیری شود.
وی افزود: این پیشنهاد به کمیسیون صنایع ارائه شده است و مقرر شد نمایندگان موضوع را بررسی و نظر خود را در این زمینه اعلام کنند.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسهای که این کمیسیون با سورنا ستاری؛ معاون علمی و فناوری رئیسجمهور داشت، گفت: ضرورت وجود کمیته صنایع دانشبنیان در این جلسه و با توجه به مباحث ارائه شده، احساس شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.