تهدید به تحریم سرمایه‌گذاران دو پروژه خط لوله روسیه از سوی آمریکا

تهدید به تحریم سرمایه‌گذاران دو پروژه خط لوله روسیه از سوی آمریکا  وزیر خارجه آمریکا که در تلاش برای محدود کردن نفوذ اقتصادی روسیه در اروپا و ترکیه است، هشدار داد سرمایه‌گذاران در دو پروژه خط لوله گاز طبیعی روسیه ممکن است با تحریم‌های واشنگتن روبه‌رو شوند. به گزارش ایسنا، مایک پمپئو در یک کنفرانس […]

تهدید به تحریم سرمایه‌گذاران دو پروژه خط لوله روسیه از سوی آمریکا

 وزیر خارجه آمریکا که در تلاش برای محدود کردن نفوذ اقتصادی روسیه در اروپا و ترکیه است، هشدار داد سرمایه‌گذاران در دو پروژه خط لوله گاز طبیعی روسیه ممکن است با تحریمهای واشنگتن روبه‌رو شوند.

به گزارش ایسنا، مایک پمپئو در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرد که سرمایه‌گذاران اروپایی در پروژه نورداستریم۲ و همچنین خط لوله ترک‌استریم ممکن است تحت قانون۲۰۱۷ مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریمها، در معرض تحریمهای آمریکا باشند.

وی گفت: این یک هشدار واضح برای شرکت‌هاست که کمک به پروژه‌های نفوذ بدخواهانه روسیه قابل تحمل نیست.

آمریکا که با اشباع عرضه گاز طبیعی مواجه شده، در تلاش است گاز طبیعی مایع خود را به اروپا صادر کند.

ماریا زاخارووا؛ سخنگوی وزارت‌خارجه روسیه گفت: تحریمها علیه این دو خط لوله با فشار سیاسی برابر است. این استفاده از فشار سیاسی برای رقابت غیرمنصفانه است و نشان‌دهنده ضعف سیستم آمریکایی است. به‌جز روش‌های زورگویانه، هیچ ابزار مؤثری وجود ندارد.

ساخت نورداستریم۲ دسامبر گذشته پس از امضای لایحه سیاست دفاعی توسط دونالدترامپ؛ رئیس‌جمهور آمریکا که شامل تحریمهایی علیه این پروژه بود، متوقف شد زیرا شرکت سوئیسی Allseas از فعالیت در این پروژه دست کشید.

دو کشتی لوله‌گذاری روسی ممکن است کار ساخت ۱۶۰ کیلومتر باقیمانده از این خط لوله را تکمیل کنند. شرکت گازپروم روسیه حدود نیمی ‌از پروژه نورداستریم۲ به ارزش ۹٫۵ میلیارد یورو معادل ۱۰٫۵ میلیارد دلار را فاینانس می‌کند.

گروهی از سناتورهای آمریکایی ماه گذشته لایحه تحریمهایی علیه نورداستریم۲ را ارائه کردند که گفته می‌شود با تشدید تحریمها و مجازات کسانی که خدمات بیمه، بیمه اتکایی و احداث لوله فراهم می‌کنند، این پروژه را متوقف خواهد کرد.

براساس گزارش رویترز، نورداستریم۲ ظرفیت فعلی صادرات گاز روسیه را دو برابر می‌کند. سایر شرکای این پروژه شامل شرکت OMV اتریش، شرکت‌های یونی‌پر و وینترشال آلمان، رویال داچ شل و انژی فرانسه هستند.