تولید بیش از ۱۵۰ ماده شیمیایی خالص در یک شرکت دانش‌بنیان

 تولید بیش از ۱۵۰ ماده شیمیایی خالص در یک شرکت دانش‌بنیان  محققان یک شرکت دانش‌بنیان در برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به توسعه دانش فنی و تولید بیش از ۱۵۰ نوع ماده شیمیایی بسیار خالص شدند. به گزارش ایرنا، مهران جوانبخت؛ عضو هیأت علمی ‌دانشکده شیمی ‌این دانشگاه، گفت: مواد شیمیایی خلوص بالا کاربردهای […]

 تولید بیش از ۱۵۰ ماده شیمیایی خالص در یک شرکت دانش‌بنیان

 محققان یک شرکت دانش‌بنیان در برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به توسعه دانش فنی و تولید بیش از ۱۵۰ نوع ماده شیمیایی بسیار خالص شدند.

به گزارش ایرنا، مهران جوانبخت؛ عضو هیأت علمی ‌دانشکده شیمی ‌این دانشگاه، گفت: مواد شیمیایی خلوص بالا کاربردهای مختلفی در صنایع غذایی، دارویی، الکترونیک، پتروشیمی ‌و آزمایشگاه‌های مراکز دانشگاهی و صنعتی دارند. در حالی که ارزش خاک برخی معادن در حدود ۱۰دلار به ازای هر تن است، این مبلغ معادل قیمت یک کیلوگرم ماده شیمیایی با خلوص بالا محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: به عبارتی با تولید یککیلوگرم ماده شیمیایی خلوص بالا می‌توان از خام‌فروشی یک تن خاک معدن یا یک بشکه نفت‌خام جلوگیری کرد.

استاد دانشگاه امیرکبیر با تأکید بر اینکه ایران با وجود هفت درصد منابع معدنی دنیا به علت کم‌توجهی به فناوری‌های پیشرفته مواد شیمیایی سهم ناچیزی در بازار جهانی ۷۰۰ میلیارد دلاری آن داشته است، خاطرنشان کرد: براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ‌ایران، بیشترین حجم واردات کالا و مواد اولیه به کشور مربوط به مواد شیمیایی است.

وی تصریح کرد: از طرفی با توجه به اعمال تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ‌ایران در چند سال گذشته واردات مواد شیمیایی به‌ویژه مواد شیمیایی استراتژیک و مواد با خلوص بالا با مشکلات زیادی روبه‌رو شده که این مشکلات برای مراکز تحقیقاتی که نیاز به مواد خلوص بالا دارند بیشتر نمایان شده است.

عضو هیأت علمی ‌دانشگاه امیرکبیر تأکید کرد: دانش تولید و تخلیص مواد شیمیایی علاوه بر دانش فنی بالا و تجهیزات پیشرفته در زمینه تحقیق به نیروی انسانی متخصص و باتجربه نیز نیاز دارد و به همین دلیل تاکنون شرکت‌های محدودی در کشور در این حوزه فعال شده‌اند.

جوانبخت ادامه داد: استفاده از ظرفیت‌های زیرساختی و انسانی موجود در دانشگاه‌ها راهکار مناسبی برای شرکت‌های دانش‌بنیان جهت فعالیت در این زمینه محسوب می‌شود.

وی به همکاری دانشکده شیمی‌ این دانشگاه با شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: شرکت دانش‌بنیان «کیمیاگهر امیرکبیر» با هدف تأمین بخشی از نیاز مواد تخصصی مراکز تحقیقاتی، با همکاری اساتید چند دانشگاه و بهره‌مندی از چندین آزمایشگاه تخصصی دانشگاهی و واحد تولیدی در پارک‌های علمی‌ و فناوری از سال ۱۳۹۸ شروع به تولید طیف گسترده‌ای از مواد شیمیایی خلوص بالا با علامت تجاری «کیمیاگهر» کرده است.