سازمان زمینشناسی اطلاعات مربوط به فعالیت گسلها را از مراجع تخصصی بگیرید رخداد بیش از ۱۸ خردلرزه به شکل خوشهای در طی روزهای گذشته در جنوب فیروزکوه اظهارنظر غیرکارشناسی برخی افراد را بهدنبال داشته است، از همینرو سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ضرورت اخذ اطلاعات از مراجع تخصصی و رسمی در این ارتباط و گسلها […]
سازمان زمینشناسی
اطلاعات مربوط به فعالیت گسلها را از مراجع تخصصی بگیرید
رخداد بیش از ۱۸ خردلرزه به شکل خوشهای در طی روزهای گذشته در جنوب فیروزکوه اظهارنظر غیرکارشناسی برخی افراد را بهدنبال داشته است، از همینرو سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ضرورت اخذ اطلاعات از مراجع تخصصی و رسمی در این ارتباط و گسلها را توسط مردم خواستار شد.
به گزارش مناقصهمزایده، شهریار سلیمانیآزاد؛ پژوهشگر لرزه زمینساخت سازمان یاد شده، گفت: لازم است، تأکید کنم جامعه علمی و مردم بهتر است تا هرگونه اظهارنظر پیرامون فعال شدن یا فعالسازی گسلها را فقط از مرجع تخصصی آن یعنی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و نیز متخصصان لرزه زمینساخت دریافت کنند.
وی تصریح کرد: انتظار میرود مراجع اجرایی، یافتههای تشکیلات تخصصی را به درستی بهکار ببندند تا مانع تلفات انسانی و خسارات مادی شوند.
سلیمانیآزاد گفت: گستره رومرکزی این فوج زمینلرزههای ریز در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری بخش خاوری شهر تهران بوده که پهنه تلاقی قطعه خاوری گسل مشاء با بخش باختری پهنه گسلی فیروزکوه است.
فاصله محل رخداد این خردلرزههای متمرکز با پهنه رومرکزی زمینلرزه ۱۹اردیبهشت ماه گذشته به بزرگی پنجویکدهم و پسلرزههای متعاقب آن (در انتهای باختری قطعه خاوری گسل مشاء) بیش از ۴۰کیلومتر است.
همچنین لرزهای متوالی این دو مورد اخیر موجب ایجاد نگرانی در مورد احتمال رخداد زمینلرزهای بزرگ بر روی این قطعه گسلی بزرگ و اصلی تقریباً خاوری-باختری شده است.
سلیمانی آزاد اضافه کرد: بررسی دقیقتر محل رومرکز خوشه خردلرزههای اخیر در جنوب فیروزکوه، ارتباط آن با پهنه گسلی NE-SW فیروزکوه میتواند، منطقی باشد. این پهنه تلاقی گسلی، در چند سال پیش نیز تجربهگر رخداد چنین فوج زمینلرزههای کوچکی بوده که زمینلرزه بزرگی نیز در پی نداشت.
وی گفت: مسأله خطرناک بودن قطعات مختلف گسل مشاء، گسل فیروزکوه و دیگر گسلهای جنبای پیرامون و درون تهران همواره به قوت خود باقی بوده و هست، زیرا گواه این مطلب سابقه لرزهخیزی به ثبت رسیده از آنهاست.
نکته قابلتأمل برای تیمهای تخصصی و فنی در تهران را شاید بتوان موضوع گسلهای حوضه دور و نزدیک و اثرات متفاوت زمینلرزههای آنها بر روی ساختوسازهای کوتاه و بلندمرتبه انجام شده بر روی آبرفتهای ضخیم تهران عنوان کرد که مسلماً نیازمند توجه ویژه است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.