بیخانمانها و حاشیهنشینها مشتری روانگردانهای جدید معاون اجتماعی مؤسسه کادراس با اشاره به «گزارش جهانی مواد» سال ۲۰۲۰ میگوید: در سال ۲۰۱۸، ۲۶۹میلیون نفر در سراسر جهان حداقل یکبار انواع مواد را مصرف کردهاند که حدود ۳۵٫۶میلیون نفر آنها از اختلالات مصرف مواد رنج میبرند. به گزارش ایسنا، همهساله همزمان با روز جهانی مبارزه با […]
بیخانمانها و حاشیهنشینها مشتری روانگردانهای جدید
معاون اجتماعی مؤسسه کادراس با اشاره به «گزارش جهانی مواد» سال ۲۰۲۰ میگوید: در سال ۲۰۱۸، ۲۶۹میلیون نفر در سراسر جهان حداقل یکبار انواع مواد را مصرف کردهاند که حدود ۳۵٫۶میلیون نفر آنها از اختلالات مصرف مواد رنج میبرند. به گزارش ایسنا، همهساله همزمان با روز جهانی مبارزه با مواد، دفتر مقابله با جرم و مواد سازمان ملل براساس تحولات و روندهای جهانی گزارشی تحتعنوان «گزارش جهانی مواد» منتشر میکند که گزارش سال ۲۰۲۰ این دفتر با توجه به همهگیری جهانی کرونا ویروس، گزارشی از تأثیر کرونا ویروس بر بازار مواد و روندهای جهانی آن بود، اما در کتابچه دوم این گزارش به بررسی روند و تحولات انواع مواد مصرفی، شیوع آنها، میانگین سنی شیوع اعتیاد و تأثیر مصرف مواد بر سلامتی مصرفکنندگان پرداخته است. در این رابطه فرزانه سهرابی؛ معاون اجتماعی مؤسسه کادراس از تحلیلی که از این گزارش داشته، میگوید: براساس اطلاعات این کتابچه در سال ۲۰۱۸، ۲۶۹میلیون نفر در سراسر جهان حداقل یکبار انواع مواد را مصرف کردهاند؛ این آمار دربرگیرنده ۵٫۴ درصد جمعیت جهانی بین ۱۵ تا ۶۴ سال است و تقریباً از هر ۱۹ نفر یک نفر تجربه مصرف مواد را داشتهاند.
رشد مصرف مواد مخدر طی ۹ سال
این پژوهشگر با بیان اینکه از سال ۲۰۰۹ تا سال ۲۰۱۸، تعداد تقریبی مصرفکنندگان مواد از ۲۱۰ میلیون به ۲۶۹ میلیون نفر رسیده است که به عبارتی بیش از یکچهارم یا ۲۸ درصد افزایش آمار مبتلایان در این فاصله زمانی بوده که البته باید عامل رشد جمعیت جهانی را هم در نظر گرفت، توضیح میدهد که آمار مصرفکنندگان مواد در جهان بیش از ۱۲درصد رشد داشته و از ۴٫۸ درصد جمعیت بزرگسالان مصرفکننده مواد در سال ۲۰۰۹ به ۵٫۴ درصد در سال ۲۰۱۸ رسیده است.
بیش از ۳۵ میلیون نفر از اختلالات مصرف مواد رنج میبرند
بنابر اظهارات سهرابی، همچنین از میان ۲۶۹ میلیون نفری که در سال ۲۰۱۸ از انواع مواد مصرف کردهاند، حدود ۳۵٫۶ میلیون نفر از آنها اختلالات مصرف مواد رنج میبرند؛ به این معنا که از الگوی خطرناک مصرف مواد پیروی یا برای مدتی آن را تجربه کردهاند و در نتیجه نیاز به درمان دارند. این موضوع مربوط به شیوع جهانی اختلالات مصرف مواد بین جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال است که شیوع آن بین این گروه سنی حدود ۰٫۷ درصد است.
کانابیس؛ رایجترین ماده مصرفی جهان
وی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۸، حدود ۱۹۲میلیون نفر حدود (۳٫۹درصد جمعیت جهانی) بین ۱۵ تا ۶۴ سال مصرف کننده کانابیس بودهاند، میافزاید: مصرف کانابیس در سال ۲۰۱۸ در آمریکای شمالی با ۱۴٫۶ درصد، استرالیا و نیوزلند با ۱۰٫۶ درصد و غرب و آفریقای مرکزی با ۳٫۳ درصد به طور قابلتوجهی بالاتر از میانگین جهانی مصرف بوده است. معاون اجتماعی مؤسسه کادراس میافزاید: براساس گزارشات سال ۲۰۰۹ مصرف کانابیس در آمریکای مرکزی، آمریکای شمالی، استرالیا و نیوزلند که بازار مصرف دارند، تثبیت یا کاهش یافته است، اما با افزایش استفاده در بسیاری از کشورهای آفریقایی و آسیا این روند کاهشی در همان سال جبران شد. یک دهه بعد و امروز براساس گزارش ۲۰۲ دفتر مقابله با جرم و مواد سازمان ملل متحد، روند استفاده از کانابیس در اروپای غربی و مرکزی به طور کلی ثابت بوده و در آمریکای شمالی، آفریقا و آسیا به طور قابلتوجهی با افزایش روبهرو بوده است.
اما چرا مصرف مواد مخدر افزایش داشته است؟
سهرابی در ادامه درباره چرایی افزایش آمار مصرف مواد مخدر معتقد است که طی دهه گذشته، تنوع مواد موجود در بازار انواع مواد، موجب شده تا علاوه بر مواد سنتی گیاهپایه مانند کانابیس، کوکائین و هروئین، استفاده از مواد صنعتی و استفاده غیرپزشکی از داروهای تجویزی گسترش یابد. در دسترس بودن مواد بسیار قوی، افزایش و ظهور انواع مواد جدید و استفاده دائمی از آنها توسط مصرفکنندگان، چالشی جدید در حوزه پیشگیری و درمان مصرفکنندگان ایجاد کرده و اختلالات مربوط به مصرف مواد را نسبت به گذشته افزایش داده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.