پرداخت پاداش برقي به مشتركان كم‌مصرف

مدیرعامل توانیر مطرح کرد پرداخت پاداش برقي به مشتركان كم‌مصرف مديرعامل توانير با اشاره به اينكه مردم مي‌توانند با مديريت مصرف، از مشوق‌ها و پاداش‌هاي صنعت برق بهره‌مند شوند، يادآور شد: در بخش خانگي با وجود آنكه مردم بيشتر از گذشته در منازل حضور دارند، اما مصرف برق بخش خانگي تاكنون افزايشي نداشته است.  به‌گزارش […]

مدیرعامل توانیر مطرح کرد

پرداخت پاداش برقي به مشتركان كم‌مصرف

مديرعامل توانير با اشاره به اينكه مردم مي‌توانند با مديريت مصرف، از مشوق‌ها و پاداش‌هاي صنعت برق بهره‌مند شوند، يادآور شد: در بخش خانگي با وجود آنكه مردم بيشتر از گذشته در منازل حضور دارند، اما مصرف برق بخش خانگي تاكنون افزايشي نداشته است.

 به‌گزارش مناقصه‌مزايده، محمدحسن متولي‌زاده گفت: برق به معناي واقعي از توليد به مصرف است يعني همان لحظه كه با فشار يك كليد اراده مي‌كنيم برق بايد در همان لحظه توليد و با سرعت نور منتقل شود تا روشنايي حاصل شود؛ به اين منظور كاركنان وزارت نيرو ۲۴ساعته و بدون وقفه مشغول فعاليت هستند تا برق مطمئن به دست مردم برسد.

متوليزاده با اشاره به اينكه در فصل گرم ۴۰درصد از مصرف برق كشور به سيستم‌هاي سرمايشي اختصاص دارد، خاطرنشان كرد: به طور ميانگين در ۱۰ سال گذشته سالانه پنج درصد رشد مصرف داشته‌ايم و با توجه به اضافه شدن سالانه يك‌ميليون مشترك و صنايع جديد، مصرف برق افزايش مي‌یابد.

مديرعامل توانير افزود: براي پاسخگويي به اين ميزان رشد مصرف يكي از راه‌ها، ساخت و توسعه نيروگاه‌هاي توليد برق و ايجاد تأسیسات جديد بيشتر است كه براي اين كار بايد سالانه سه تا چهارهزار مگاوات برق وارد شبكه كنيم و براي اين منظور سالانه ۱۰۰ هزار ميليارد تومان سرمايه نياز است.

وي با بيان اينكه راه دوم، مديريت مصرف برق است كه باعث مي‌شود با كمترين ميزان هزينه، از سرمايه‌گذاري بيشتر براي ايجاد تأسیسات جديد براي زمان محدودي كه تنها در فصل گرم رخ مي‌دهد، جلوگيري کرد، گفت: صنايع بزرگ امسال نه‌تنها توليدشان كم نشده است، بلكه مصرف برقشان نسبت به سال گذشته ۱۰٫۰۶ افزایش یافته است.

متوليزاده با اشاره به اينكه مردم مي‌توانند با مديريت مصرف، از مشوق‌ها و پاداش‌هاي صنعت برق بهره‌مند شوند، يادآور شد: در بخش خانگي با وجود آنكه مردم بيشتر از گذشته در منازل حضور دارند، اما مصرف برق بخش خانگي تاكنون افزايشي نداشته است و منحني بار نشان‌دهنده آن است كه مصرف برق از صبح تا ظهر به تدريج افزايش مي‌يابد.

مديرعامل توانير اظهار داشت: با هماهنگي مشتركان و تفاهم‌نامه‌هايي كه از پيشتر با آنها منعقد شده است، بار مصرف برق قابل جابه‌جایی است؛ به اين معني كه مصرف برق را از ساعت‌هاي گرم (۱۳ تا ۱۷) به ساعت‌هاي پس از آن موكول مي‌كنند و در ازاي آن از مشوق‌هاي صنعت برق بهره‌مند مي‌شوند.

متوليزاده ادامه داد: در اوج بار، صنايع با كاهش مصرف مي‌توانند در مصرف برق صرفه‌جويي کرده و سوخت كمتري هم مصرف كنند، علاوه بر آن نیز از پاداش‌هاي صنعت برق بهره‌مند شوند.

وي گفت: در همين راستا سال با گذشته ۱۲۰ هزار مشترك بزرگ تفاهم‌نامه امضاء كرده بوديم، اما امسال ۲۵۰هزار مشترك بزرگ با ما همكاري دارند كه اين تفاهم‌نامه‌ها نسبت به سال قبل دو برابر شده است.

متوليزاده، همچنين درخصوص پيك روز گذشته نيز گفت: روز گذشته اوج مصرف به بيش از ۵۸ هزار و ۲۵۰ مگاوات رسيد كه نسبت به سال قبل در همين روز يك‌درصد افزايش داشتيم.

مديرعامل توانير با اشاره به همكاري مردم در سال گذشته خاطرنشان كرد: همكاري خوب مردم و برنامه‌ريزي وزارت نيرو همگي باعث شد كه تابستان بدون خاموشي را در سال گذشته سپري كنيم و امسال نيز تمام تلاش‌ها براي گذر بدون خاموشي از فصل گرماست.

متوليزاده، مديريت مصرف برق را يك مسؤوليت اجتماعي دانست و افزود: يك كيلووات ساعت معادل مصرف برق چهار دستگاه تنفس‌مصنوعي است كه در يك شبانه‌روز كار مي‌كند و جان هموطنان را نجات مي‌دهد. اگر درجه يك كولرگازي كه روي ۱۸ تنظيم شده، به ۲۴ درجه تغيير دهيم، يك كيلووات ساعت در مصرف برق صرفه‌جويي مي‌شود.

وي تأکید كرد: مي‌توان با روش‌هاي بسيار ساده بدون اين كه رفاه خانواده كاهش يابد، مصرف برق را مديريت كرد به‌طوري‌كه اگر در منازل از ساعت ۱۳ تا ۱۷، وسايل پرمصرف برقي را در ساعت‌هاي ابتدايي صبح يا ساعت‌هاي پاياني شب استفاده كنند، باعث كاهش مصرف برق خواهد شد.

متوليزاده خاطرنشان ساخت: استفاده از دور كند كولرهاي آبي و تنظيم كولرهاي گازي روي درجه ۲۴ نيز از ديگر راهكارهايي است كه هر كدام مي‌تواند تا ۲۰ درصد از مصرف برق را كاهش دهد.