بیانیه «کمیته سنا» پیرامون برنامه همکاریهای جامع ایران و چین مشارکتها در حوزه فاوا با نگاه به انتقال فناوری باشد «فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان پیشران توسعه در برنامه همکاریهای جامع (۲۵ ساله) ایران و چین، نقش راهبردی داشته و قطعاً عوامل تأثیرگذار در این حوزه باید در مراحل نهاییسازی این برنامه همکاری و […]
بیانیه «کمیته سنا» پیرامون برنامه همکاریهای جامع ایران و چین
مشارکتها در حوزه فاوا با نگاه به انتقال فناوری باشد
«فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان پیشران توسعه در برنامه همکاریهای جامع (۲۵ ساله) ایران و چین، نقش راهبردی داشته و قطعاً عوامل تأثیرگذار در این حوزه باید در مراحل نهاییسازی این برنامه همکاری و تنظیم قراردادهای تخصصی نقش خود را بهدرستی ایفاء نماید».
به گزارش سیتنا، «کمیته سنا» مرکب از سه تشکل سندیکای صنعت مخابرات ایران، نظام صنفی رایانهای کشور و اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران درخصوص پیشنویس برنامه همکاریهای جامع (۲۵ساله) ایران و چین در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بیانیه ذیل را منتشر کرد:
«بدیهی است، میزان توجه به جزییات و دقت در تنظیم توافقنامهها و قراردادهای بینالمللی میتواند حافظ منافع هریک از طرفین باشد. علاوه بر آن برنامهریزی استراتژیک و هدفمند همراه با عزم ملی برای استفاده از تمام پتانسیل و ظرفیت موجود داخلی در راستای حفظ و ارتقای حق حاکمیت کشور بسیار مهمتر و تأثیرگذارتر خواهد بود.
در بخش اهداف اساسی این برنامه همکاری آورده شده است: «چین به عنوان یک واردکننده ثابت نفتخام ایران خواهد بود و امیدوار است که ایران به نگرانیهای چین درباره بازگشت سرمایهگذاری در بخش نفت ایران توجه نماید، طرف چینی نیز متقابلاً به استفاده بهینه از منابع مالی به دست آمده از فروش نفت به چین توجه نماید.»
وقتی موضوع همکاری مطرح میشود یعنی طرفین باید با تمام توان حضور داشته باشند تا از یکسو برنامه توافق شده بهصورت جامع پیاده شود و از سوی دیگر هردو طرف بهصورت برد-برد از مزیتهای آن بهرهمند شوند.
مجموعه توانمندیها و قابلیتهای کشور به ویژه بخشخصوصی جوان، شایسته، پویا و پیشرو آگاه هستند که چنانچه در برنامه همکاریهای جامع مشترک همانند طرف مقابل انسجام در برنامهریزی، استفاده از فناوریهای روز، تفکر ایجاد شغل مستمر، نگاه ملی و حمایت جانانه، دائمی و همهجانبه دولتی وجود نداشته باشد، سهم ایران در این مشارکت تنها و تنها خامفروشی نفت بوده و مغبون این معامله خواهد بود.
فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان پیشران توسعه در این برنامه همکاری، نقش راهبردی داشته و قطعاً عوامل تأثیرگذار دراین حوزه باید در مراحل نهاییسازی این برنامه همکاری و تنظیم قراردادهای تخصصی نقش خود را بهدرستی ایفاء نماید.
«کمیته سنا» مرکب از سه تشکل سندیکای صنعت مخابرات ایران، نظام صنفی رایانهای کشور و اتحادیه صادرکنندگان خدمات مهندسی، مشاوران و پیمانکاران صنعت مخابرات ایران با بیش از ۱۸۰۰۰ عضو فعال و متخصص، آگاه به فناوریهای روز و بهعنوان رگولاتور بخشخصوصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، به دلیل تجربه اندوزی طی سالهای متمادی و اتکاء به ظرفیت نخبگان و سرمایههای داخلی در شرایط تحریم، ضمن اعلام آمادگی درخصوص ارائه مشاوره و نظر کارشناسی برای تدوین برنامه عملیاتی همکاریهای جامع ۲۵ ساله ایران و چین، به لزوم اعمال نکات زیر در این حوزه تأکید مینماید:
۱– بهرهمندی از ظرفیت، سرمایه و تجربه شرکتهای توانمند ایرانی و همچنین استفاده حداکثری از فناوریهای بومیکشور برای مشارکت و انجام اهداف مورد اشاره در برنامه همکاریهای جامع در دستور کار قرار گیرد.
۲– همکاری و مشارکتها در حوزه فاوا با نگاه به انتقال دائمیتکنولوژیهای روز و تأمین نیازهای اساسی بازار ایران و منطقه برنامهریزی و اجراء شود.
بدیهی است؛ باید میان فناوری در تحقیق و توسعه و فناوری برای تولید انبوه تفاوت قائل شد و هر کدام از طرفین در این شراکت باید اهلیت لازم را داشته باشند. همچنین برای حفظ و ارتقای ماهیت و جایگاه فناوری اطلاعات هم رده با استانداردهای بینالمللی نیز برنامه مشخصی تدوین و تهیه شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.