عضو هیأتمدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران اکتشاف استراتژی ندارد به گفته کارشناس اکتشاف و عضو هیأتمدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، در بحث سنگآهن، ذخایر قطعی کشور بین دو تا سه میلیارد تن محسوب میشود، این در حالی است که شاید پتانسیل افزایش این مقدار به چهار میلیارد تن هم […]
عضو هیأتمدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران
اکتشاف استراتژی ندارد
به گفته کارشناس اکتشاف و عضو هیأتمدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، در بحث سنگآهن، ذخایر قطعی کشور بین دو تا سه میلیارد تن محسوب میشود، این در حالی است که شاید پتانسیل افزایش این مقدار به چهار میلیارد تن هم وجود داشته باشد.
بهروز برنا؛ معاون اسبق اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی با بیان این که برای تحقق اهداف فولادی و تولید ۵۵میلیون تنی فولاد باید حوزه اکتشاف را تقویت کرد به خبرنگار اخبار فولاد، گفت: با ارائه بودجه مناسب به بخش اکتشافات، بخش دولتی و خصوصی هر کدام وظیفه خود را بهدرستی عمل خواهندکرد ضمن آنکه در اکتشاف باید استراتژی داشت که متأسفانه این استراتژی هنوز وجود ندارد.
برنا معتقد است: در اینکه ایران با برخورداری از ۸۱ نوع ماده معدنی در ردیف کشورهای معدن خیز قرار دارد تردیدی وجود اما باید با اتخاذ راهبردهای صحیح به هدف قانون برنامه ششم دست یافت.
وی در پاسخ به اینکه تحقق اهد اف فولادی کشور در سند چشمانداز ایا با این میزان ذخایر معدنی به ویژه در حوزه سنگآهن امکانپذیر است، گفت: متأسفانه در کشور، اکتشافات از رونق خاصی برخوردار نیست و اغلب ذخایرهایی که معرفی میکنند سطحی است. بنابراین برای رسیدن به اهداف توسعه باید اکتشافات افزیش یابد ضمن آنکه علاوه بر تمرکز به اکتشافات عمقی ظرفیت لازم برای پوشش اکتشافات در کل کشور فراهم شود.
برنا با اشاره به اینکه ۲۰ درصد کل کشور تحت اکتشافات هوایی قرار گرفته است، افزود: این در حالی است که به ازای هر کیلومتر ۱٫۶ متر حفاری صورت میگیرد اما این میزان در سایر کشورهای جهان ۱۰ برابر بیشتر است بنابراین باید به اکتشافات بسیار توجه شده تا ذخایر بهتری نیز کشف شود.
وی درخصوص ۵۵ میلیارد تن ذخایر معدنی شناسایی شده کشور گفت: در برخورداری کشور از ۵۵ میلیارد تن ذخایر معدنی تردیدی نیست اما ارزشافزوده ذخایر معادن فلزی بسیار بیشتر از آن چیزی است که اعلام میشود.
برنا در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سؤال که بیشترین آمار این ۵۵ میلیارد تن ذخایر معدنی شامل چه مواد معدنی است پاسخ گفت: ۱۰درصد معادن کشور شامل ذخایر فلزی ، ۶۵ درصد شامل مصالح ساختمانی و سنگنماست و مابقی غیرفلزی است در واقع بیشترین دخایری که در کشورمان است شامل مصالح ساختمانی و سنگ نماست که در حقیقت اصلیترین ذخایر تشکلدهنده این آمار به شمار میرود.
به اعتقاد برنا، در بحث سنگآهن، ذخایر قطعی کشور بین دو تا سه میلیارد تن محسوب میشود. این در حالی است که شاید پتانسیل افزایش این مقدار به چهار میلیارد هم وجود داشته باشد اما به عنوان ذخایر قطعی تلقی نمیشود.
این کارشناس حوزه اکتشات مواد معدنی در ادامه با اشاره به اینکه باید اکتشافات بیش از پیش جدی گرفته شود اذعان داشت: سازمانهای متولی باید به اکتشافات به صورت جدی نگاه کرده و بخشخصوصی را نباید در شناسایی و پیگیری دخالت دهند.
به گفته برنا، سازمان زمینشناسی، مسؤول انجام اکتشافات بوده و باید اهداف مورد نظر را یافته و پس از انجام اقدامات لازم و ریسکهای مختلف، بخشخصوصی را وارد انجام سایر فعالیتها کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.