تابستان بدون خاموشی با تعویض لامپ امسال تابستان خاموشی از همیشه نزدیکتر است چراکه برآورد میشود پیک بار به ۵۳ هزار مگاوات برسد اما در این بین تعویض لامپهای پرمصرف میتواند نقش مؤثری در گذر از خاموشی تابستان داشته باشد. به گزارش ایسنا، با حذف لامپهای رشتهای حدود ۱۷۰۰ مگاوات معادل دو نیروگاه کاهش پیک […]
تابستان بدون خاموشی با تعویض لامپ
امسال تابستان خاموشی از همیشه نزدیکتر است چراکه برآورد میشود پیک بار به ۵۳ هزار مگاوات برسد اما در این بین تعویض لامپهای پرمصرف میتواند نقش مؤثری در گذر از خاموشی تابستان داشته باشد.
به گزارش ایسنا، با حذف لامپهای رشتهای حدود ۱۷۰۰ مگاوات معادل دو نیروگاه کاهش پیک مصرف به وجود میآید که این مسأله میتواند تأثیر بسیار خوبی در کاهش مصرف انرژی داشته باشد.
علاوه بر این نیز حذف لامپهای رشتهای میتواند در کاهش هزینه سبد خانوار نیز مؤثر واقع شود، براساس برآوردهای صورت گرفته حذف لامپهای پرمصرف و استفاده از لامپهای کم مصرف میتواند تا ۵ برابر هزینه سبد خانوار را کاهش دهد.
میزان کارکرد یک لامپ رشتهای یک هزار ساعت و کارکرد یک لامپ کممصرف ۸ هزار تا ۱۶ هزار ساعت و میزان کارکرد یک لامپ LED ۳۰ هزار ساعت تخمینزده شده است به این ترتیب باید گفت که عدم استفاده از لامپهای رشتهای به نفع مصرفکننده خواهد بود.
بر همین اساس نیز طبق مصوبه هیأت دولت تولید و واردات لامپهای پرمصرف بالای ۴۰ وات متوقف شده و برای لامپهای زیر ۴۰ وات رشتهای نیز که لامپهای پربازدهای هستند جایگزینهایی وجود دارد اما به گفته سجادی، مدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی تصمیم بر این بوده که این کار به تدریج انجام شود و قرار است که در آیندهای نزدیک برای حذف آنها نیز تدابیری صورت بگیرد.
وی درباره میزان واردات لامپهای کممصرف اظهار کرد: ۱۰ تا ۱۵ میلیون لامپ کممصرف وارد کشور میشود که به همین میزان نیز بهطور سالانه تولید صورت میگیرد.
سجادی در خصوص شایعه سرطانزا بودن این لامپها گفت: بحث سرطانزا بودن لامپهای کممصرف در سالهای گذشته همواره مطرح بوده، اما موضوعی که احتمال مطرح شدن آن را تقویت میکند، تمایل برخی سودجویان برای جلوگیری از رونق گرفتن بازار لامپهای کممصرف بوده است.
به گفته مدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی براساس تستهایی که در آزمایشگاههای معتبر و آزمایشگاه سازمان بهرهوری انرژی صورت گرفته این لامپها سرطانزا نیستند و در حال حاضر در تمام دنیا از لامپهای کممصرف استفاده میشود.
سجادی با بیان اینکه تاکنون سالانه ۶۰ میلیون لامپ رشتهای در کشور تولید میشد، گفت: واردات لامپ رشتهای به کشور ممنوع است و اگر به صورت قاچاق نیز در بازار دیده شود قطعاً با آن مقابله خواهد شد.
با این تفاسیر به نظر میرسد که استفاده از لامپهای کم مصرف میتواند تأثیر بسیاری در صرفهجویی انرژی و حتی هزینه خانوار باشد و میتوان گفت که اگر همه خانوادهها در این امر شریک شوند میتوان گامی بزرگ برداشت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.