هدف‌گذاری اماراتی‌ها برای توسعه طرح‌های پتروشیمی

هدف‌گذاری اماراتی‌ها برای توسعه طرح‌های پتروشیمی  شرکت ادنوک امارات برای تزریق سرمایه به پروژه‌های پتروشیمی ‌با یک هلدینگ دولتی سرمایه‌گذاری مشترک انجام می‌دهد. به گزارش بلومبرگ، شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) برای افزایش سرمایه‌گذاری در پروژه‌های پتروشیمی ‌با یک شرکت هولدینگ دولتی سرمایه‌گذاری مشترک ایجاد می‌کند، این گام بخشی از برنامه امارات برای توسعه تبدیل […]

هدف‌گذاری اماراتی‌ها برای توسعه طرح‌های پتروشیمی

 شرکت ادنوک امارات برای تزریق سرمایه به پروژه‌های پتروشیمی ‌با یک هلدینگ دولتی سرمایه‌گذاری مشترک انجام می‌دهد.

به گزارش بلومبرگ، شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) برای افزایش سرمایه‌گذاری در پروژه‌های پتروشیمی ‌با یک شرکت هولدینگ دولتی سرمایه‌گذاری مشترک ایجاد می‌کند، این گام بخشی از برنامه امارات برای توسعه تبدیل مواد خام به فرآورده‌های باارزش به‌شمار می‌آید.

ادنوک و شریکش ای‌دی‌کیو (ADQ) در بیانیه‌ای از توافق دو طرف برای سرمایه‌گذاری و مدیریت فعالیت‌های پایین‌دستی در پارک صنعتی الرویس خبر دادند و مطالعه امکان‌سنجی آنها امسال نیز نهایی می‌شود. این دو شرکت اماراتی که هر دو در ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی، مستقر هستند، اشاره‌ای به جزییات مالی این قرارداد نکرده‌اند.

براساس این گزارش ، سهم شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) در این سرمایه‌گذاری مشترک ۶۰ درصد خواهد بود و۴۰درصد باقیمانده متعلق به شرکت هولدینگ توسعه‌ای ای‌دی‌کیو است.

ادنوک مانند دیگر عرضه‌کنندگان نفت‌خام در منطقه خاورمیانه با چشم‌انداز نامعلوم تقاضا برای نفت خام روبه‌روست، قیمت نفت‌خام شاخص برنت دریای شمال در سال‌جاری میلادی با ۳۳درصد کاهش روبه‌رو بوده است و هم‌اکنون در سطوح ۴۴ دلار برای هر بشکه دادوستد می‌شود.

ادنوک دو سال پیش ۴۵ میلیارد دلار به سرمایه‌گذاری در بخش‌های پالایش و پتروشیمی ‌اختصاص داد و پارک صنعتی الرویس واقع در ۲۲۵ کیلومتری غرب ابوظبی هم‌اکنون میزبان بزرگ‌ترین مجتمع‌های پالایشی و پتروشیمی ‌این شرکت دولتی است.

 این گزارش می‌افزاید: شرکت هلدینگ ای‌دی‌کیو (ADQ) پیش‌تر ابوظبی دوپلوپمنت هولدینگ نام داشت و دارایی‌های گسترده‌ای از تجهیزات تولید برق تا لجستیک را در اختیار دارد.

سلطان الجابر؛ مدیرعامل ادنوک در بیانیه‌ای اعلام کرد که این سرمایه‌گذاری مشترک بخشی از راهبرد ادنوک با عنوان «تمرکز بی‌واسطه بر ایجاد ارزش‌افزوده بر هر بشکه نفت‌خام» به‌شمار می‌آید.

وی افزود: این سرمایه‌گذاری مشترک سرآغاز توسعه فعالیت‌های پایین‌دست و مشتقات نفتی امارات خواهد بود و از برنامه تبدیل منطقه الرویس به مرکزی جهانی برای صنعت حمایت و سرمایه‌‌های خارجی مستقیم زیادی را جذب می‌کند.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند که صنایع پتروشیمی ‌و شیمیایی یکی از بخش‌های به سرعت در حال رشد تقاضای نفت‌خام است. ابوظبی و دیگر کشورهای نفتی به‌دنبال تبدیل ذخایر هیدروکربوری خود به پلاستیک و قطعات برای کالاهای مشتریانی از قبیل صنایع خودروسازی، تجهیزات گوشی‌های هوشمند و رایانه‌ها هستند.