افزایش ۵۰ درصدی قیمت موتورسیکلت در آینده نه‌چندان دور

افزایش ۵۰ درصدی قیمت موتورسیکلت در آینده نه‌چندان دور عضو هیأت‌مدیره انجمن موتورسیکلت با اشاره به افزایش قیمت موتورسیکلت در بازار، گفت: قیمت موتورسیکلت نسبت به کالا‌های دیگر افزایش قیمت چندانی نداشته است، چرا که با ارز ۱۳ هزار تومانی محاسبه شده است و هنوز به قیمت دلار کنونی نرسیده است. به گزارش مناقصه‌مزایده، رضا […]

افزایش ۵۰ درصدی قیمت موتورسیکلت در آینده نه‌چندان دور

عضو هیأت‌مدیره انجمن موتورسیکلت با اشاره به افزایش قیمت موتورسیکلت در بازار، گفت: قیمت موتورسیکلت نسبت به کالا‌های دیگر افزایش قیمت چندانی نداشته است، چرا که با ارز ۱۳ هزار تومانی محاسبه شده است و هنوز به قیمت دلار کنونی نرسیده است.

به گزارش مناقصه‌مزایده، رضا خیالی، افزود: زمانی که این کالای‌مانده در انبار تمام شود، تولیدکنندگان مجبور به خرید مواد با قیمت دلار کنونی هستند و می‌توان گفت در آینده شاهد افزایش ۵۰ درصدی قیمت موتورسیکلت در بازار خواهیم بود. قیمت مواد اولیه از جمله فولاد، مواد پتروشیمی‌و… حدود هفت برابر شده است، اما موتورسیکلت هفت‌میلیون تومانی، ۱۶میلیون به فروش می‌رسد. این افزایش باعث گرانی قیمت نهایی موتورسیکلت خواهد شد.

این فعال صنعت موتورسیکلت در پاسخ به این پرسش که اگر تخلفی در این زمینه رخ دهد، مجرای نظارت و رسیدگی بر آن چه ارگانی خواهد بود؟ گفت: قیمت همواره براساس تقاضای بازار تعیین می‌شود و فعالان هم‌صنف اجازه نمی‌دهند قیمت‌ها بدون قاعده بالا و پایین شود. قانون این اجازه را به تولیدکننده داده است که براساس صلاحدید خود و البته تقاضای موجود، قیمت محصولات خود را تعیین کند.

خیالی درباره قیمت قطعاتی که تنها توسط یک تولیدکننده تولید می‌شود و به اصطلاح انحصاری است، اینگونه توضیح داد که یکی از ایراد‌های کار در اینجاست و قانون باید در این‌باره اصلاح شود و تعیین قیمت این نوع کالا‌ها را در اختیار چند تولیدکننده یا واردکننده بگذارد تا انحصاری در اختیار یک تولیدکننده نباشد.

وی ادامه داد: به‌طور معمول در صنعت موتورسیکلت قطعه‌ای وجود ندارد که به صورت انحصاری در اختیار یک تولیدکننده باشد، البته انحصار بعضی موتورسیکلت‌های وارداتی در اختیار یک شرکت خاص قرار دارد.

عضو هیأت‌مدیره انجمن موتورسیکلت در ادامه به معامله قطعات و خود موتورسیکلت زیر قیمت تمام‌شده نیز اشاره کرد و گفت: در صنعت موتورسیکلت قانون این اجازه را می‌دهد که محصولات ۱۵ تا ۲۰ درصد زیر قیمت تمام‌شده محاسبه شود.

همچنین محمدخادم منصوری؛ رئیس اتحادیه فروشندگان دوچرخه، موتورسیکلت و لوازم یدکی با اشاره به افزایش قیمت موتورسیکلت در بازار، گفت: موتورسیکلت‌هایی که در بازار وجود دارند افزایش قیمت زیادی نداشته و موتورسیکلت‌های حجم بالای ۲۵۰ سی‌سی افزایش قیمت داشته است.

وی بیان کرد: این دسته از موتور‌ها پلاک نمی‌شوند حتی اگر در بازار به اسم موتور سنگین به فروش برسند. عدم عرضه این محصول در بازار باعث افزایش قیمت موتورسیکلت شده است.

به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان موتورسیکلت با عدم عرضه موتور در بازار قیمت قطعات یدکی آن ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش داشته است.

رئیس اتحادیه فروشندگان موتورسیکلت معتقد است که در حال‌حاضر بازار موتورسیکلت راکد است و یکی از علت‌های آن هم افزایش قیمت به‌شمار می‌رود. این در حالی است که اگر عرضه‌ای در بازار نباشد به طور قطع، قیمت‌ها بالا می‌رود.

منصوری در ادامه تصریح کرد: زمانی که قیمت‌ها متعادل شود، این امر می‌تواند دست دلالان و سودجویان را در بازار کوتاه کند. در صورت حمایت دولت و مسؤولان از این صنف به‌طور قطع بازار موتورسیکلت وضع بهتری به خود می‌گیرد.