همزمانی اظهارات بان‌کی‌مون و مرکل توطئه‌ای جدید است

      رییس سازمان انرژی اتمی همزمانی ادعاهای مرکل و اظهارات بان‌کی‌مون علیه جمهوری اسلامی ایران را حاکی از ایجاد توطئه‌ای جدید علیه کشورمان دانست و بر جلوگیری به‌هنگام از آن تأکید کرد.        بنا بر گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی‌اکبر صالحی تصریح کرد: البته بنده برای صحبت کردن در این […]

      رییس سازمان انرژی اتمی همزمانی ادعاهای مرکل و اظهارات بان‌کی‌مون علیه جمهوری اسلامی ایران را حاکی از ایجاد توطئه‌ای جدید علیه کشورمان دانست و بر جلوگیری به‌هنگام از آن تأکید کرد.

 

     بنا بر گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی‌اکبر صالحی تصریح کرد: البته بنده برای صحبت کردن در این خصوص احتیاط می‌کنم و نگرانم که بگویند بحث سیاسی است اما احساس می‌کنم اتفاقاتی در حال روی دادن است زیرا آقای بان‌کی‌مون و خانم مرکل حرف‌های عجیبی زده‌اند.

      وی با اشاره به ادعاهای مقامات آلمانی مبنی بر تلاش ایران برای خرید تجهیزات مرتبط با سلاح‌های هسته‌ای گفت: اول چنین ادعاهایی مطرح کردند و بعد گفتند سازمان انرژی اتمی چنین خریدی نکرده بلکه بیش‌تر برای وزارت دفاع ایران بوده است.

صالحی هشدار داد: احساس می‌کنم در حال زمینه‌چینی و پخت‌وپز علیه ما هستند و ما باید گوش به زنگ باشیم.

معاون رییس‌جمهور در پاسخ به این ادعا‌ها افزود: به‌طور منطقی وقتی یک کانال خرید در برجام تعبیه کرده‌ایم دیگر ضرورتی ندارد که سازمان انرژی اتمی بخواهد دستگاهی را به‌طور غیرمستقیم از بازار سیاه خریداری کند که هم هزینه بیش‌تری دارد و هم خطر آلودگی احتمالی خواهد داشت.

وی گفت: می‌توانیم تجهیزات لازم را از منشأ اصلی‌اش بخریم به کانال خرید اعلام کنیم و آنان شرایطش را مهیا می‌کنند تا با قیمت ارزان‌تر در زمان سریع‌تر با کیفیت بهتر و با اطمینان بیش‌تر تجهیزات لازم را بخریم. ضرورتی ندارد که سازمان انرژی اتمی بخواهد خرید غیررسمی انجام دهد ما این همه زحمت کشیدیم و برجام را به اینجا رساندیم که یک کانال خرید هم داشته باشیم و خرید را هم از این کانال انجام دهیم، اکنون چگونه ممکن است خودمان را به دردسر بیندازیم؟

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: البته این به ما مربوط نیست به وزارت امور خارجه مربوط است و دوستان حتماً رصد می‌کنند، متوجه هستند و قطعاً با پیش‌بینی‌های لازم اقدامات لازم را خواهند کرد تا این را در نطفه خفه کنند.

وی تأکید کرد: باید به آقای بان‌کی‌مون بابت سخنان دو پهلویش و به خانم مرکل، اعتراض جدی شود البته من نظر شخصی‌ام را به عنوان یک هموطن می‌گویم و این موضوع ربطی به سازمان انرژی اتمی ندارد اما امیدوارم زودتر جلوی این توطئه گرفته شود.

صالحی با اشاره به همزمانی اظهارات بان‌کی‌مون و مرکل، افزود: به نظر بنده توطئه‌ای در حال ایجاد است وگرنه دلیلی ندارد که آقای بان‌کی‌مون و خانم مرکل داد و بیداد و فریاد راه بیندازند.

رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به دقت و توجه ویژه مقام معظم رهبری در بحث توان هسته‌ای ایران گفت: ایشان از ابتدا، نظارت ویژه‌ای بر موضوع هسته‌ای داشتند و علاقه‌مند بودند که این صنعت در کشور انجام شود، لذا پشتیبانی و حمایت‌های گسترده‌ای هم از حیث مقررات و تسهیلات ویژه در این صنعت و هم از حیث معنوی اعمال داشتند. به دلیل همین حمایت‌ها و به رغم تغییر دولت‌ها، شاهد بودیم که نشاط و فعالیت‌های هسته‌ای کشور همچنان پابرجا و برقرار مانده است.

صالحی با اشاره به مسؤولیت فنی خود در موضوع برجام، تأکید کرد: تمام منویات مقام معظم رهبری در بعد فنی برجام در نظر گرفته شده است. ما در یک گفت‌وگو با طرف مقابل نمی‌توانیم به صورت آرمانی تمام خواسته‌های خود را مطرح کنیم و هیچ‌گونه امتیازی ندهیم. با توجه به اظهار نگرانی طرف مقابل از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، نظر ما همواره مبنی بر واهی بودن این ادعا برای اعمال فشار بر ایران و یک نگرانی ساختگی بوده است. آن‌ها می‌خواستند با دادن صبغه سیاسی به یک بحث فنی، بر ما فشار سیاسی وارد کنند.

صالحی گفت: با وجود بازدیدهای مکرر طرف مقابل و اعلام آژانس مبنی بر مشاهده نشدن فعالیت انحرافی و در نهایت بسته شدن پرونده پی‌ام‌دی، حقانیت ایران اثبات شد. البته سال‌های پیش و زمان آقای‌البرادعی، بار دیگر ادعای غنی‌سازی بالای ۵۰ درصد نیز مطرح شد، که با توجه به اعلام ما مبنی بر این‌که این موارد آلودگی‌هایی است که از خارج وارد شده، همچنان این ادعا را علیه ما مطرح می‌کردند. طرف مقابل پس از مدت‌‌ها تست و نتیجه‌گیری که این آلودگی از خارج آمده است، در نهایت اعلام کردند که این آثار مربوط به تجهیزات آلوده‌ای است که از خارج وارد شده و غنی‌سازی در جای دیگری اتفاق افتاده است.

رییس سازمان انرژی اتمی با بیان این‌که نمی‌توان مسایل فنی را کتمان کرد، اظهار داشت: طرف مقابل در بعد فنی همیشه تسلیم اراده ما شده است و هرچند مدت‌‌ها زمان صرف شد اما در نهایت، آن‌چه را که ما اعلام کرده‌ایم، همان شده است.

صالحی با اشاره به تلاش طرف مقابل برای انحراف افکار عمومی گفت: طرف مقابل ادعای فعالیت‌های غیرصلح‌آمیز و نظامی ایران در پی‌ام‌دی را مطرح کردند که در نهایت حرف ما تأیید شد، زیرا بحث فنی، با دقت مشخص می‌شود.

وی با اشاره به مذاکرات برجام افزود: وقتی وارد گفت‌وگو شدیم مقداری محدودیت، جهت رفع نگرانی‌های ساختگی طرف مقابل را پذیرفتیم، زیرا آن‌ها معتقد بودند که ما توان بالقوه این کار که شامل علم هسته‌ای، تکنولوژی، فن‌آوری، اکتشاف و استخراج تا ساخت سوخت و طراحی رآکتور را در اختیار دارید. آن‌ها اعلام کردند که ما می‌خواهیم با اعمال این محدودیت‌ها مطمئن شویم که ایران با داشتن این امکانات به سمت استفاده‌های غیرصلح‌آمیز حرکت نکند. طرف مقابل محدودیت‌هایی از جمله محدودیت در ساخت پلوتونیوم به مدت ۱۵ سال و محدودیت در ساخت فلز اورانیوم را اعلام کردند. پاسخ ما این بود که ما اصلاً پلوتونیومی برای ۱۵ سال آینده نداریم که بخواهیم فلز آن را بسازیم.

صالحی با بیان این‌که ما این محدودیت را پذیرفتیم تا نگرانی طرف مقابل رفع شود، افزود: نه تنها ما چیزی را از دست نداده‌ایم بلکه ما برای ساخت فلز پلوتونیوم، پلوتونیومی در اختیار نداریم، زیرا نه از سوخت رآکتور بوشهر می‌توان استفاده کرد و باید طبق قرارداد آن سوخت را پس از استفاده به روسیه بازگردانیم و نه این‌که نیروگاه اراک هنوز راه‌اندازی نشده بود که سوخت آن دارای پلوتونیوم شود و پلوتونیوم آن را استخراج کنیم.

وی با اشاره به شایعات مطرح شده در خصوص پلوتونیوم رآکتور تهران، گفت: این رآکتور نیز پلوتونیومی به آن صورت ندارد که بخواهیم وقت خود را صرف آن کنیم.

صالحی با بیان این‌که یکی از گلوگاه‌های ساخت سلاح هسته‌ای، ساخت همین فلزات است، گفت: ما توانایی ساخت فلز اورانیوم را داریم و قبلاً نیز آن را ساخته و به آژانس نیز اعلام کرده‌ایم، اما آن را داوطلبانه بسته و اعلام کرده‌ایم که با توجه به صلح‌آمیز بودن فعالیت هسته‌ای، دیگر آن را نخواهیم ساخت و اعلام کردیم که تا چند سالی که برجام هست، از ساخت فلز اورانیوم نیز استنکاف خواهیم کرد و این موضوع ضرورتی برای ما ندارد. پذیرش این محدودیت‌ها از جمله مواردی بود که با قبول آن تلاش کردیم تا طرف مقابل به افکار عمومی خود اعلام کند که به نوعی مانع ایران برای انحراف و ساخت سلاح هسته‌ای شده است.

رییس سازمان انرژی اتمی درباره نوع محدودیت‌هایی که ایران پذیرفته است، گفت: این محدودیت‌ها در مقایسه با راهبرد و مطالبه غربی‌‌ها از ما که غنی‌سازی صفر بود ناچیز است، زیرا هدف آنان محقق نشد و مجبور شدند حق غنی‌سازی ما را بپذیرند.

صالحی توانمندی جمهوری اسلامی ایران برای تولید فلز اورانیوم را بالا توصیف کرد اما در عین حال آن را در شرایط کنونی غیرضروری دانست.

رییس سازمان انرژی اتمی افزود: ما ۹ هزار و اندی تا ۱۰ هزار ماشین غنی‌سازی داشتیم که این‌ها ۶ هزار ماشین شدند و از این تعداد ۵ هزار مشغول غنی سازی‌اند و هزار تا هم در خلأ دارند می‌چرخند لذا ۱۰ هزار تا به ۶ هزار تا تبدیل شده که تفاوت چندانی نسبت به قبل ندارد.