برخورداری خریداران ماشین‌آلات معدنی داخلی از سود تسهیلات

برخورداری خریداران ماشین‌آلات معدنی داخلی از سود تسهیلات طبق اعلام مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی، خریداران ماشین‌آلات معدنی داخلی که از هپکو خریداری می‌کنند، علاوه بر تأمین مالی، از یارانه چهار درصدی سود تسهیلات برخوردار خواهند شد. به گزارش مناقصه‌مزایده، فرید دهقانی افزود: سالیانه حدود ۱٫۲ میلیارد تن عملیات معدنی در سطح کشور انجام […]

برخورداری خریداران ماشینآلات معدنی داخلی از سود تسهیلات

طبق اعلام مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی، خریداران ماشین‌آلات معدنی داخلی که از هپکو خریداری می‌کنند، علاوه بر تأمین مالی، از یارانه چهار درصدی سود تسهیلات برخوردار خواهند شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده، فرید دهقانی افزود: سالیانه حدود ۱٫۲ میلیارد تن عملیات معدنی در سطح کشور انجام می‌شود، بنابراین نوسازی ماشین‌آلات در افزایش بهره‌وری در بخش معدن و صنایع‌معدنی نقش کلیدی دارد.

دهقانی گفت: باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که همراه با افزایش بهره‌وری، ارتقای کیفیت را داشته باشیم، در عین حال تولید مواد معدنی با کمترین قیمت به‌دست آید.

وی ضمن تأیید اینکه تنها راه تأمین ماشینآلات بزرگ واردات است، گفت: ضرورت دارد تا آسان‌ترین و در دسترس‌ترین و در عین حال ارزان‌ترین راه برگزیده شود.

  دهقانی با اشاره به جزییات تفاهم‌نامه‌هایی که اخیراً منعقد شده است، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین کارها در جهت حمایت و افزایش تولید داخل در بخش ماشینآلات معدنی، انعقاد این تفاهم‌نامه‌ها بود که با حمایت ایمیدرو پنج تفاهم‌نامه با شرکت‌های فولادمبارکه، چادرملو، گل‌گهر و پنج پیمانکار اصلی شرکت ملی مس و صندوق سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی در جهت تحقق جهش‌تولید در هپکو به امضاء رسید.

وی از جمله محورهای مهم انعقاد این تفاهم‌نامه‌ها را تولید قطعات یدکی، تجهیزات خط تولید و همچنین بازسازی و ساخت ماشین‌آلات معدنی سازگار با توان تولید هپکو برشمرد و گفت: یکی از این تفاهم‌نامه‌ها به صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی اختصاص دارد که به موجب آن متقاضیان تولیدات داخلی هپکو، مشمول تسهیلات اعطایی صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی با در نظرگرفتن حداقل چهاردرصد یارانه سود تسهیلات از منابع داخلی صندوق بیمه خواهند شد.

مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی در جواب به این سؤال که مفاد این تفاهم‌نامه‌ها چه زمانی عملیاتی خواهند شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه این تفاهم‌نامه‌ها هم‌اکنون نیز با ارائه تقاضا از سوی شرکت‌های مذکور، عملاً آغاز و اجرایی شده‌اند، ادامه و توسعه این روند مستلزم توجه جدی شرکت هپکو در جهت تولید کیفی با قیمت مناسب‌تر در زمان مناسب است، که اگر این مهم رخ دهد حتماً تقاضاها به سمت شرکت هپکو روند صعودی خواهند داشت.

وی افزود: هم‌اکنون نیز برخی از شرکت‌ها به‌عنوان مثال، چند موتور دامپتراک را برای بازسازی کردن به هپکو ارسال کرده‌اند که این روند ادامه خواهد داشت.

دهقانی در جواب به این سؤال که آیا برای تأمین نقدینگی شرکت‌های کوچک توسط شرکت‌هایی همچون هپکو که اشل بینالمللی دارند در این تفاهم‌نامه‌ها گزینهای آمده است یا خیر، بیان کرد: تقاضای ماشین‌آلات معدنی از هپکو مربوط به معادن کوچک مقیاس است که حمایت از این معادن برعهده صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی (یکی از شرکت‌های تابعه ایمیدرو) گذاشته شده است.

وی افزود: ما برای تحقق این امر اقدام به ارائه تسهیلات به متقاضیان کرده‌ایم تا نیاز به منابع مالی آنها برطرف شود. همچنین صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیتهای معدنی با تأمین مالی خریداران و ارائه یارانه چهاردرصدی سود تسهیلات، در جهت کاهش هزینه مالی آنها گام برداشته تا بتوانند در حیطه توان هپکو، از تولیدات داخلی استفاده کنند.

مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیتهای معدنی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه تکلیف مدیریت و مالکیت هپکو چه شد، تصریح کرد: مطابق مصوبه هیأت محترم وزیران ۵۵ درصد هپکو که در ید سازمان خصوصی‌سازی بود، به شرکت شستا واگذار شد، اما چتر حمایتی ایمیدرو با تحریک و افزایش تقاضا برای محصولات هپکو اعم از بازسازی و ساخت قطعات یدکی و تجهیزات خط تولید بخش معدن و صنایع‌معدنی می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

وی ادامه داد: تا آنجا که من مطلع هستم این قرارداد امضاء و ۵۵ درصد آن به شرکت شستا واگذار شده است و کارهای اداری نقل‌وانتقال آن در حال انجام است وانتقال مدیریت آن نیز انشاا… در هفته جاری انجام خواهد شد.