معرفی دانشبنیانهای برتر-۲ پارس سوئیچ؛ موفق در حوزه برق و الکترونیک محمدرضا عیوضی در حقیقت دانشبنیانها زنجیره متصل بین ایده و فناوری به حساب میآیند که موفق شدهاند راهنمای ایدهها در راه رسیدن به فناوری باشند و برخی اوقات خود این مؤسسات نیز ایده خود را به فناوری تبدیل مینمایند. در ادامه معرفی شرکتهای دانشبنیان؛ […]
معرفی دانشبنیانهای برتر-۲
پارس سوئیچ؛ موفق در حوزه برق و الکترونیک
محمدرضا عیوضی
در حقیقت دانشبنیانها زنجیره متصل بین ایده و فناوری به حساب میآیند که موفق شدهاند راهنمای ایدهها در راه رسیدن به فناوری باشند و برخی اوقات خود این مؤسسات نیز ایده خود را به فناوری تبدیل مینمایند.
در ادامه معرفی شرکتهای دانشبنیان؛ در این شماره به شرکت «پارسسوئیچ» خواهیم پرداخت که در زیرمجموعه برق و الکترونیک فعالیت دارد و از سال ۹۵ تأییدیه دانشبنیانی خود را دریافت کرده است.
تاریخچه
شركت پارسسوئيچ در سال ۱۳۵۵با همكاري شركتهاي ساتكاب، آلستوم فرانسه و با سرمايهگذاري سهامداران خصوصي تأسیس گرديد. اين شركت اولين و بزرگترين سازنده كليدها و سكسيونرهاي فشار قوي و متوسط در ايران میباشد، همچنين شركت پارسسوئيچ در زمينه صنعت برق در منطقه خاورميانه بهعنوان يك شركت برتر شناخته شده است. شركت پارسسوئيچ با همكاري شركت ABB سوئد، به تكنولوژي ساخت محصولات فشار قوي وهمچنين با همكاري Alstom فرانسه و ABB Calor Emag آلمان به تكنولوژي ساخت محصولات فشار متوسط دست يافته است. شركت پارسسوئيچ شامل دو كارخانه توليد محصولات فشار متوسط و قوي ميباشد. همه محصولات تحت استاندارد بينالمللي IEC توليد و براي هريك از محصولات از آزمايشگاه بينالمللي CESI ايتاليا یا KEMA هلند گواهي تايپ تست (Type Test) دريافت شده است. در تمام مراحل توليد براي حصول اطمينان از كيفيت محصول نهايي، آزمايشات كنترلي بر طبق بالاترين استانداردها بر روي قطعات انجام میپذيرد.
گاهشمار تولید
در سالهاي ۱۳۶۰ و ۱۳۶۱، تعداد ۱۲۵۵ دستگاه كليد نيمهروغني كامل از آلستوم فرانسه خريداري و با نصب قطعكننده رله به شركتهاي برق منطقهاي ارسال گرديد.
سال ۱۳۶۲، اولين پارتي كليد كاملHL620 با فرمان BLR به تعداد ۱۵۰ دستگاه وارد و پس از نصب قطعكننده رله به شركتهاي فوقالذكر فروخته شد.
سال ۱۳۶۳، با ورود ۱۰۰۰دست قطعات منفصله كليد نيمهروغني، خط مونتاژ كليد مذكور آغاز بهكار كرد.
سال ۱۳۶۷، كليد نيمه روغني با ۹۶درصد قطعات ساخت داخل توليد گرديد كه در سالهاي بعد توليد قطعات داخلي آن به۱۰۰درصد رسيد.
سال ۱۳۶۹، تعداد ۳۰ دست قطعات منفصله و پل آماده كليد ۲۰ كيلو ولت SF6 وارد و خط مونتاژ كليد FP62D راهاندازي و آغاز بهكار نمود.
سال ۱۳۷۱، توليد انبوه كليد FP62D آغاز گرديد كه در اولين سال توليد ۹۵درصد قطعات آن ساخت داخل بوده است. در حالحاضر تمامیقطعات اين محصول ساخت داخل ميباشد.
سال ۱۳۷۲، توليد كليد ۳۶ كيلوولت FP72D به تعداد ۱۲۴ دستگاه با خريد پل مونتاژ شده از آلستوم آغاز و مقدمات توليد انبوه آن بهصورتي كه توليد پل نيز در ايران صورت گيرد، فراهم شد.
سال ۱۳۷۴، توليد كليدهاي گازي ۲/۷،۱۱،۲۴ و ۳۶ كيلوولت با قطعات ساخت داخل آغاز شد. همچنين طراحي، آزمايش و توليد انبوه سكسيونر ساده ۳۶ كيلوولت با موفقيت انجام گرديد.
سال ۱۳۷۵، اولين گروه از كليدهاي ۷۲٫۵ كيلو ولت مدل EDF مونتاژ و تحويل گرديد. در حالحاضر عمده قطعات اين محصول ساخت داخل ميباشد.
سال ۱۳۷۶، سري كامل سكسيونرهاي مدل NSA از ۷۲٫۵ تا ۴۲۰ كيلوولت با موفقيت توليد و تحويل متقاضيان گرديد.
سال ۱۳۷۷، كليدهاي گازي ۶۳۰ آمپر مدل FP61B با قطعات ساخت داخل توليد گرديد.
سال ۱۳۷۸، شروع مونتاژ تمامیكليدهاي ولتاژ قوي تا ۴۲۰ كيلو ولت
سال ۱۳۷۹، شروع مونتاژ كليدهاي خلأ.
سال ۱۳۸۰، براي توليد كليدHPL-245 شروع به ساخت داخل و تهيه قطعات داخلي گرديد.
سال ۱۳۸۱، اولين كليد ۳۶ كيلوولت فضاي باز با مقره سيليكون رابر در اين شركت طراحي و در آزمايشگاه بينالمللي Cesi ايتاليا تايپ تست شد و ساخت مكانيزم فرمان BLG مورد استفاده در كليدهاي ۲۴۵ و ۴۲۰ كيلوولت.
در سال ۱۳۸۲، طراحي و ساخت كليدهاي گازي ۱۶۰۰ آمپر، ساخت درصدي ازقطعاتHPL.
در سال۱۳۸۳،آغاز توليد انبوه مکانيزم فرمان کليدهای فشارقوی ۲۴۵و ۴۲۰کيلو ولتHPL و طراحی تابلوهای Metal-Clad با لوازم اندازهگيری مدرن ديجيتال.
در سال ۱۳۸۴ اتمام طراحي و تايپ تست موفقيت آميز سكسيونر گازي KV 24 فضاي باز (سرتيري) در آزمايشگاه CESI ايتاليا، همچنين تايپ تست تمامیسكسيونرهاي گازي مدل NSA از ۵/۷۲ تا ۴۲۰ كيلوولت در همان آزمايشگاه.
تحقیق و توسعه
پروژههاي خاتمهيافته:
سكسيونر گازي سر تيري قابل قطع زير بار ۲۴KV
عمليات اجرایي اين پروژه در سال ۸۲ با ساخت نمونههاي اوليه آغاز گرديد و در نهايت با طراحي و ساخت نمونه نهايي شده پايان يافت و با عرضه اولين نمونه در نمايشگاههاي تخصصي برق به درخواست مشتريان مورد بازنگري و بهسازي قرار گرفت و تغييراتي درطراحي آن انجام شد. پس از اصلاحات و بازنگري و انجام تستهاي مجدد در سال ۱۳۸۳ دو نمونه جديد از اين دستگاه ساخته شد.اين دستگاه تحت آزمايشهاي اوليه Mechanical Test , Temperature Rise , Power Frequency , قرار گرفت كه نتيجه اين تستها همگي جوابگوي استاندارد IEC بودهاند. اين محصول در آزمايشگاه بينالمللي CESI ايتاليا طبق استانداردهاي جهاني تايپ تست شده است.
پست ۶۳kv اوربان
اين پروژه براي مشترياني كه داراي محدوديت فضا میباشند و يا در محيطهاي آلوده نظير كارخانجات سيمان فعاليت دارند مناسب میباشد. پروژه در سال ۸۲ آغاز شد و پس از طي مراحل طراحي به كمك مشاور و خريد برخي از تجهيزات درسال۸۳، نمونه آن ساخته شده و نقشههاي اجرايي و مشخصات آن به مشتريان عرضه شده است.
سكسيونر ۳۶KV Outdoor Vertical Break
اين محصول از نيازهاي شبكه استان خوزستان میباشد و نمونه تحقيقاتي ساخته شده است. مدارك فني مورد نياز براي تايپ تست تهيه خطوط توليد ارائه شده است.
كتاب كليد
تدوين كتاب جامع كليد جهت كاربرد آموزش پرسنلي با جنبه معرفي شركت با همكاري دانشگاه زنجان به انجام رسيده است.
بهينهسازي فرمان BLRM
هدف پروژه افزايش تعداد عملكرد كليدهاي فشار متوسط شركت از ۵۰۰۰ بار به ۱۰۰۰۰ بار میباشد اين پروژه با همكاري دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي به انجام رسیده است.
پروژههاي در دست اقدام:
سكسيونر قابل قطع زير بار هوايي
هدف پروژه ساخت سكسيونر قابل قطع زير بار هوايي از نوع Indoor میباشد. اين مدل سكسيونر متناسب با بازار ايران طراحي شده است. كه نمونه به طور كامل مونتاژ شده و تستهاي ولتاژي روي آن در حال انجام است .
سكسيونر گازي Indoor
اين سكسيونر به لحاظ كاربرد در تابلوهاي برق كمپكت داراي اهميت بوده و نقشههاي آن تهيه شده و اقدامات لازم جهت ساخت قطعات، ارت، يك دستگاه فرمان مستقل و ساخت بدنه صورت گرفته است.
ريكلوزر
اين پروژه به عنوان يك پروژه تحقيقاتي توسط واحد تحقيقات شروع شده است و در فاز مطالعاتي (مستندسازي و دستيابي به دانش فني) میباشد و بيشترين پيشرفت پروژه در قسمت فرمان مغناطيسي ميباشد.
تجهيز آزمايشگاه فشار قوي
هدف اين پروژه خريد يك سيستم كامل تست AC تا ولتاژ ۶۰۰KV بوده تا ضمن تجهيز آزمايشگاه فشار قوي واحد تحقيقات به اين سيستم , به عنوان پشتيبان آزمايشگاه فشار قوي موجود نيز مورد استفاده قرار گيرد. اين سيستم طبق آخرين تکنولوژی روز دنيا توسط شرکت High Volt آلمان ايجاد شده که قابليت تعمير و نگهداری و برقراری ارتباط مستقيم از طريق شبکه اينترنت با کارخانه سازنده را دارا بوده و مجهز به جبرانسازها جهت به حداقل رساندن جريان مصرفی از شبکه برق میباشد. در اين راستا درسال ۸۳ خريد ترانسفورماتور انجام و به كشور حمل شده است. اين پروژه در سال ۸۴ مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
پست توزيع كوچك شده
در پي گسترش مصرف اين نوع پستها در برقهاي منطقه اي اين پروژه در واحد تحقيقات تعريف شده است و مقدمات نظير مذاكره و نهايي كردن طرح با مشتريان، شناسايي منابع تهيه مواد، تهيه نقشه و مدارك فني انجام شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.