اتفاق کمسابقه در تولید جهانی برق ظرفیت تولید برق با سوزاندن زغالسنگ در جهان با تسریع بازنشستگی نیروگاههای زغالسوز قدیمی و توقف پروژههای جدید به دلیل شیوع کرونا، برای نخستینبار در تاریخ در نیمه اول سال ۲۰۲۰ کاهش یافت. به گزارش ایسنا، گزارش جدید گلوبال انرژی مونیتور نشان داد، تعطیلی نیروگاههای زغالسوز بهخصوص در اروپا […]
اتفاق کمسابقه در تولید جهانی برق
ظرفیت تولید برق با سوزاندن زغالسنگ در جهان با تسریع بازنشستگی نیروگاههای زغالسوز قدیمی و توقف پروژههای جدید به دلیل شیوع کرونا، برای نخستینبار در تاریخ در نیمه اول سال ۲۰۲۰ کاهش یافت.
به گزارش ایسنا، گزارش جدید گلوبال انرژی مونیتور نشان داد، تعطیلی نیروگاههای زغالسوز بهخصوص در اروپا و آمریکا از آغاز فعالیت واحدهای جدید که بیش از ۶۰ درصد آنها در چین هستند پیشی گرفت. کاهش تولید نیروی زغالی به میزان ۲٫۹ گیگاوات ممکن است کوچک به نظر برسد زیرا تنها ۰٫۱ درصد از ظرفیت تولید نیرو با استفاده از زغالسنگ را تشکیل میدهد اما به منزله نقطه عطفی در سوزاندن کثیفترین سوخت فسیلی برای تولید برق است.
به گفته کریستین شرر؛ مدیر برنامه زغالسنگ در نهاد غیردولتی گلوبال انرژی مونیتور، پاندمی کووید۱۹ باعث توقف توسعه نیروگاههای زغالسوز در سراسر جهان شده و فرصت منحصربهفردی را برای کشورها به منظور ارزیابی برنامههای انرژی آینده خود و انتخاب مسیر کمهزینه برای جایگزین کردن انرژی پاک به جای نیروی زغالسوز فراهم کرده است.
با روی آوردن اقتصادهای شمال آمریکا و اروپا به سوی منابع انرژی پاک، بسیاری از شرکتهای معدنی به کشورهای آسیایی و تقویت تقاضای آنها برای زغالسنگ چشم دوختهاند، با این حال آژانس بینالمللی انرژی در آوریل پیشبینی کرد تقاضای جهانی برای زغالسنگ با بزرگترین کاهش سالانه از زمان جنگ جهانی دوم روبهرو بوده زیرا فعالیت اقتصادی به دلیل قرنطینه وضع شده برای مقابله با کرونا کاهش پیدا کرده است.
روند ساخت نیروگاههای زغالسوز جدید در آسیا هم آهسته شده و کشورهایی شامل بنگلادش و ویتنام در نظر دارند ساخت این نیروگاهها را محدود کرده یا به تأخیر بیندازند.
طبق گزارش گلوبال انرژی مونیتور، تحقیقات دانشگاه مریلند نشان میدهد توسعه نیروی زغالی چین مازاد ظرفیت را تشدید خواهد کرد زیرا میانگین نرخ استفاده از نیروگاههای زغالسوز چین تا سال ۲۰۲۵ ممکن است ۴۵ درصد کاهش پیدا کند.
براساس گزارش بلومبرگ، سازمان ملل متحد برای عمل به اهداف توافق جوی پاریس خواستار ممنوعیت ساخت نیروگاههای زغالسوز تا سال ۲۰۲۰ شده است، با این حال همچنان ۱۹۰ گیگاوات ظرفیت نیروی جدید که با سوزاندن زغالسنگ تولید میشود در سراسر جهان در دست ساخت قرار دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.