محمدرضا عیوضی – اخبار از آغاز اجرای ترابردپذیری (تعویض اپراتور با حفظ شماره) و طرح رجیستری (ساماندهی و ممنوعیت قاچاق گوشی همراه) به صورت آزمایشی از این هفته حکایت دارد. هفتهها از ۲۷ اردیبهشت ماه یعنی موعد اجرای این طرح گذشته اما به دلایل متعدد، تاکنون عملی نشده است. به گزارش مناقصهمزایده، طرح ملی ترابردپذیری […]
محمدرضا عیوضی – اخبار از آغاز اجرای ترابردپذیری (تعویض اپراتور با حفظ شماره) و طرح رجیستری (ساماندهی و ممنوعیت قاچاق گوشی همراه) به صورت آزمایشی از این هفته حکایت دارد.
هفتهها از ۲۷ اردیبهشت ماه یعنی موعد اجرای این طرح گذشته اما به دلایل متعدد، تاکنون عملی نشده است.
به گزارش مناقصهمزایده، طرح ملی ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه که اجازه اثاثکشی بین اپراتوری را به مشترکان همراه اول، ایرانسل و رایتل میدهد، بالاخره به مرحله اجرای آزمایشی رسید.
طرح ملی ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه که با عنوان MNP در حوزه ارتباطات شناخته میشود بالاخره بعد از تأخیرهای بسیار در اجرا که ناشی از ضعف سیستم اپراتورها و مناسب نبودن الگوریتم اجرایی این طرح ناشی بود، قرار است از امروز به صورت آزمایشی اجرا شود.
ترابردپذیری شمارههای همراه به صورت آزمایشی و با تعداد مشترکان محدود آغاز میشود تا در صورت بروز مشکلاتی مانند قطع شدن سیمکارت قبلی و وصل نشدن سیمکارت جدید، اثرات نامطلوب این سرویس دامنگیر افراد کمتری باشد.
این طرح که نیاز به هماهنگی ۳ اپراتور از یک سو و سازمان رگولاتوری از سوی دیگر داشته، از همان ابتدای کار خود به مشکلات فنی برخورد کرد که باعث شد اجرای آن به تعویق بیفتد. مشکلاتی که اجرای بدون مشکل طرح را با ابهام روبهرو کرده است.
محسنبهداری، مدیر پروژه ترابردپذیری همراه اول در گفتوگویی اعلام کرد: علیرغم اعلام آمادگی اپراتورها، در انجام تستها مشکلاتی پیش آمد که راهاندازی سرویس ترابردپذیری را با تأخیر مواجه کرد. استاندارد نبودن پیادهسازی این سرویس در ایران به دلیل وجود المانهای مختلف در شبکه، حضور بازیگران متعدد و فرایند ترابردپذیری را پیچیده کرده است.
به همین دلیل تصمیم بر این گرفته شده که راهاندازی این سرویس به صورت آزمایشی و با تعداد مشترکین محدود آغاز شود تا در صورت بروز مشکلاتی مانند قطع شدن سیمکارت قبلی و وصل نشدن سیمکارت جدید، اثرات نامطلوب این سرویس دامنگیر افراد کمتری باشد.
قرار است در این مرحله از اجرای (آزمایشی)، اطلاعرسانی به مشترکان توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (متولی اجرای این طرح) ظرف یک هفته صورت گیرد و در این مرحله اپراتورها اجازه تبلیغات ندارند.
همانطور که گفته شد این رویکرد به جهت جلوگیری از بالا رفتن حجم تقاضا برای ترابرد خطوط صورت میگیرد تا اگر اپراتورها به مشکلی در اجرا برخوردند، فضای ارتباطات سیار کشور تحت تأثیر قرار نگیرد.
بعد از گذشت این مدت زمان یک هفتهای از اطلاعرسانی رگولاتوری، اپراتورهای موبایل اجازه تبلیغات خواهند یافت و عملاً وارد رقابت بر سر جذب مشترکان یکدیگر خواهند شد.
طرح ترابردپذیری شمارههای همراه این امکان را به مشترکان موبایل میدهد تا در صورتی که از خدماتدهی اپراتور خود ناراضی هستند با حفظ شماره به اپراتور دیگری بروند.
این کار در راستای افزایش رقابت بر سر ارایه خدمات باکیفیت و حفظ حقوق مشترکان موبایل صورت میگیرد.
رجیستری در قدم اول
یک مقام مسؤول در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از اجرای آزمایشی طرح رجیستری و ثبت گوشیهای موبایل وارداتی در شبکه اپراتورهای تلفن همراه خبر داد.
در پی اعلام اجرایی شدن طرح رجیستری گوشیهای موبایل از اول مردادماه امسال از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد: این طرح در مرحله اجرای آزمایشی است و پس از یکماه با توجه به نتایج تست، درمورد شیوه اجرای آن تصمیمگیری میشود.
حسین فلاحجوشقانی، سرپرست معاونت نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این باره گفت: اجرای رجیستری موبایل در کمیتهای متشکل از نمایندگان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت صنعت، معدن و تجارت، رگولاتوری و اپراتورهای تلفن همراه در قالب دو طرح استعلام گوشی تلفن همراه و اعمال سیاست روی گوشی مشترک و استعلام گوشی تلفن همراه و اعمال سیاست روی سیمکارت مشترک مورد بررسی قرار گرفت.
وی در پاسخ به این سؤال که در حال حاضر کدام روش در حال تست است، اظهار کرد: طرح دوم به رغم اینکه از نظر رگولاتوری و اپراتورها، به دلیل قطع ارتباط سیمکارت روش مناسبی به نظر نمیرسد، در دست بررسی است اما طرح اول به دلیل تأثیرات جانبی کمتر، به صورت آزمایشی در حال پیادهسازی است.
فلاحجوشقانی گفت: در مورد اجرای طرحهای مورد نظر نیز ملاحظاتی وجود دارد که پس از بررسی و نتیجهگیری از اجرای آزمایشی، ممکن است با تغییراتی نسبت به بهینهسازی آن اقدام شود.
وی تصریح کرد: پیادهسازی تمامی مراحل طرح و تست آن تا یکماه طول میکشد و پس از آن نتایج تستها به کمیته بررسیکننده موضوع ارایه میشود تا درباره چگونگی پیادهسازی کامل طرح تصمیم گرفته شود.
منابع: مهر، فارس، تسنیم
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.