طرح خط لوله گوره به جاسک ۵۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

مشاور وزیر نفت طرح خط لوله گوره به جاسک ۵۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد  مشاور وزیر نفت و مجری پروژه خط لوله انتقال نفت از گوره به جاسک این طرح را بزرگ‌ترین پروژه دولت تدبیر و امید دانست و گفت: در حال‌حاضر این طرح حدود ۵۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و حدود ۱۰ هزار نفر […]

مشاور وزیر نفت

طرح خط لوله گوره به جاسک ۵۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

 مشاور وزیر نفت و مجری پروژه خط لوله انتقال نفت از گوره به جاسک این طرح را بزرگ‌ترین پروژه دولت تدبیر و امید دانست و گفت: در حال‌حاضر این طرح حدود ۵۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و حدود ۱۰ هزار نفر در کارگاه‌های مختلف مشغول به کار هستند.

به گزارش ایرنا، محمد سقایی اظهارداشت: همکاری و اقدامات مؤثر استاندار هرمزگان موجب شده است که این خط لوله پیشرفت بی‌نظیری داشته باشد.

وی افزود: شرکت آب منطقه‌ای استان هرمزگان درخصوص تأمین آب مورد نیاز همکاری خوبی برای تسهیل امور در کمترین زمان ممکن را داشتند و در حوزه محیطزیست نیز همکاری‌های خوبی انجام شده است.

مشاور وزیر نفت بیان داشت: این طرح به عنوان یکی از طرح‌های حیاتی و استراتژیک برای کشور اگر به صورت بین‌المللی انجام می‌شد حدود شش سال طول می‌کشید اما در حال‌حاضر حدود ۹۰ درصد از تجهیزات آن داخلی و بومی‌سازی شده است و تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

به گفته سقایی، با اجرای این طرح استان هرمزگان دارای بزرگ‌ترین بندر صادراتی نفت در کشور خواهد شد و پیش‌بینی ما این است که یک پالایشگاه و پتروشیمی‌با سرمایه‌گذاری در این منطقه نیز احداث شود و پیگیری این امور در حال انجام است که یکی از طرح‌ها آغاز و دیگری در حال انجام مذاکرات است.

مبدأ خط لوله انتقال نفت از گوره به جاسک منطقه گوره از توابع شهرستان گناوه استان بوشهر است که پس از عبور از استان‌های بوشهر، فارس و هرمزگان از ۶۰ کیلومتری غرب شهر جاسک به ترمینال و تأسیسات دریایی صادرات و واردات که احداث آن برنامه‌ریزی شده است، متصل می‌شود.

در ایجاد زنجیره تولید لوله NACE، تبدیل تختال به ورق و سپس لوله که برای نخستینبار اتفاق افتاده است، شرکت فولادمبارکه اصفهان، شرکت فولاداکسین خوزستان، لوله‌سازی اهواز و ایرانآروین، لوله‌سازی ماهشهر و لوله‌سازی صفا فعالیت می‌کنند.

در این طرح حلقه اول توسط شرکت فولادمبارکه تولید می‌شود و در حلقه دوم ورق مورد نیاز توسط شرکت فولاداکسین تولید خواهد شد و سپس لوله‌سازان داخلی این ورق‌ها را تبدیل به لوله می‌کنند.

این طرح راهبردی و ملی با هدف انتقال نفت‌خام از گوره به جاسک، ایجاد ظرفیت انتقال یکمیلیون بشکه نفت‌خام در روز، ذخیره‌سازی و صادرات آن از طریق پایانه جدید جاسک، تضمین استمرار صادرات نفت‌خام، تمرکززدایی از پایانه‌های صادراتی و متنوع‌سازی آن و توسعه پایدار و اشتغالزایی در سواحل مکران است.

از اهم پروژه‌های طرح انتقال نفت از گوره به پایانه جدید جاسک، می‌توان به تأمین و احداث یک‌هزار کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچ سازگار با نفت ترش، احداث پنج تلمبه‌خانه و سه ایستگاه بین راهی خط لوله و برق‌رسانی به آنها، احداث ایستگاه‌های دریافت و ارسال توپک و ترمینال پایانی، احداث مخازن ذخیره‌سازی به ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه در منطقه جاسک و احداث تأسیسات دریایی شامل سه گوی شناور، حوضچه آرامش و تأسیسات جانبی آن در سواحل مکران اشاره کرد.