افزایش واردات برق و گاز ایران توسط عراق با اجرای توافق کاهش تولید اوپک عراق در حالحاضر بین ۱۶ تا ۱۸ گیگاوات در روز برق تولید میکند و ۱٫۲ گیگاوات هم در زمان اوج تقاضا از ایران واردات دارد. به گزارش تسنیم به نقل از اسپیگلوبال پلتس، کمبود برق در عراق و تعهد به […]
افزایش واردات برق و گاز ایران توسط عراق با اجرای توافق کاهش تولید اوپک
عراق در حالحاضر بین ۱۶ تا ۱۸ گیگاوات در روز برق تولید میکند و ۱٫۲ گیگاوات هم در زمان اوج تقاضا از ایران واردات دارد.
به گزارش تسنیم به نقل از اسپیگلوبال پلتس، کمبود برق در عراق و تعهد به قرارداد کاهش تولید اوپکپلاس، این کشور را به ایران نزدیکتر کرده است، آن هم در زمانی که آمریکا قصد دارد تهران را منزوی سازد.
دومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک برای راه انداختن برخی از نیروگاههایش وابسته به تولید گاز همراه با نفت و همچنین گاز ایران است. این کشور تحت معافیتی که از آمریکا گرفته، اجازه دارد از ایران گاز وارد کند. عراق در حالحاضر بین ۱۶ تا ۱۸ گیگاوات در روز برق تولید میکند و ۱٫۲ گیگاوات هم در زمان اوج تقاضا از ایران واردات دارد. تلاش عراق برای تبعیت از قرارداد کاهش تولید اوپکپلاس این کشور را به واردات از ایران وابستهتر کرده است.
هری استپانیان؛ یکی از مقامات ارشد مؤسسه انرژی عراق میگوید:« مطمئناً کاهش تولید نفت بر تولید گاز همراه با آن هم تأثیر گذاشته و وابستگی به واردات گاز از ایران را افزایش میدهد».
مصطفی الکاظمی؛ نخست وزیر عراق، درگیر یک بحران سیاسی بهخاطر کمبود برق است، مخصوصاً پس از کشته شدن دو معترض که خواستار خدمات بهتر در زمینه برق بودند. با توجه به افزایش دمای هوا تا بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد در عراق، نارضایتی عمومی از قطعی برق باعث مشکلات سیاسی شده است.
کاظمی دولتهای قبلی را مسؤول مشکل برق عراق میداند. وی اشاره کرد، دولت سعی دارد با تقویت تولید سوخت، وابستگی عراق به تولید برق از توربینهای گازی را حل کند. عراق در ۲۰۱۹ ، ۵۶ توربین گازی از جنرال الکتریک خرید که توانایی تولید هفت گیگاوات برق را دارند ولی گاز کافی برای راهاندازی آنها نداشت.
عراق نتوانست در ماه جولای کاملاً به قرارداد کاهش تولید اوپکپلاس پایبند باشد و صادرات آن تنها دو درصد نسبت به ماه ژوئن کاهش یافت. این کشور همچنین باید تولید بیش از حد خود در ماههای قبلی را هم جبران کند. وزیر نفت عراق قول داده بود تا اوایل ماه اوت به تبعیت صددرصدی از قرارداد کاهش تولید برسد ولی ادامه قطعی برق و اعتراضات اجازه این کار را به عراق ندارد. بغداد به گاز تولید شده همراه با نفت برای راه انداختن نیروگاههای برق خود نیاز دارد.
علیرغم افزایش وابستگی عراق به واردات گاز و برق از ایران، بغداد همچنان از معافیتهای آمریکا برای واردات از ایران بدون تهدید تحریمها برخوردار است. این فرآیند از ۲۰۱۸، زمان اعمال دوباره تحریمها علیه بخش انرژی ایران آغاز شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.