آزاد‌سازی ۸۰درصد از پهنه‌های معدنی برای ورود بخش خصوصی

نعمت زاده مطرح کرد: آزاد‌سازی ۸۰درصد از پهنه‌های معدنی برای ورود بخش خصوصی محمد قره داغلی-وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: ایمیدرو در مناطق شرق کشور اکتشافاتی را در معادن انجام داده که تاکنون نتایج مطلوبی به‌دنبال داشته است. به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، محمدرضانعمت‌زاده در مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن که با […]

نعمت زاده مطرح کرد:

آزاد‌سازی ۸۰درصد از پهنه‌های معدنی برای ورود بخش خصوصی

محمد قره داغلی-وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: ایمیدرو در مناطق شرق کشور اکتشافاتی را در معادن انجام داده که تاکنون نتایج مطلوبی به‌دنبال داشته است.

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، محمدرضانعمت‌زاده در مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن که با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران بخش‌های دولتی و خصوصی و همچنین صنعتگران و معدنکاران در سالن اجلاس سران در تهران برگزار شد، گفت: در دولت یازدهم از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ۸۰ درصد پهنه‌های معدنی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی آزاد شد.

 وی با بیان این‌که تاکنون ۷ درصد مساحت کشور اکتشاف و به بهره‌برداری رسیده است، افزود: در دولت یازدهم اقدامات خوبی در خصوص تکمیل زنجیره تولید در بخش معدن انجام شده به‌طوری که از دو سال قبل برای ایجاد ۲۳ میلیون تن ظرفیت در زنجیره تولید فولاد سرمایه‌گذاری شده است.

نعمت‌زاده با اشاره به نظرات مقام‌های عالی نظام برای جلوگیری از خام‌فروشی در بخش معدن تصریح کرد: برای تکمیل زنجیره بخش معدن در منطقه سنگان اقدامات مهمی صورت گرفته به‌طوری که برخی واحدهای این منطقه بین ۶۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصد در کشور باید بخش صنعت و معدن سالانه ۱۱ تا ۱۲ درصد رشد داشته باشد که این مهم نیازمند سرمایه‌گذاری سالانه ۲۵ میلیارد دلار معادل ۸۵ هزار میلیارد تومان است. به گفته وی، برای رسیدن به یک درصد رشد در بخش صنعت و معدن سالانه به ۲میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز است.

نعمت‌زاده افزود: بخش صنعت و معدن امروز با دو چالش محیط بیرونی و مجموعه داخلی صنعت و معدن مواجه است، که اولی مربوط به شرایط تحریم بوده و تعامل نداشتن با دنیا باعث شد تا این بخش لطمه بیش‌تری بخورد اما با این وجود کارآفرینان و صنعتگران این بخش با تلاش مضاعف توانستند صنعت را سر پا نگهدارند.

وی با بیان این‌که نبود انسجام میان سیاست‌های اقتصادی کشور با سیاست‌های بخش صنعت، معدن و تجارت یکی از مشکلات پیش رو است، اظهار داشت: موضوع نرخ ارز و اصلاح آن از مهم‌ترین چالش‌های این بخش است که در این زمینه دولت مصمم است ارز را به سمت تک نرخی شدن سوق دهد.

نعمت‌زاده، مشکلات تحریم، توجه نداشتن به سرمایه‌گذاری با هدف صادرات، پایین بودن سود سرمایه‌گذاری در بخش صنعت، نبود توجه به نوآوری و تحقیق و توسعه و همچنین کاهش تولید به دلیل استهلاک ماشین‌آلات صنعتی را از دیگر چالش‌های بخش صنعت و معدن برشمرد.

وی همچنین واردات بی‌رویه و غیرقانونی را یکی دیگر از چالش‌های بخش صنعت نام برد و گفت: فلسفه تأسیس مناطق آزاد، سرمایه‌گذاری در این مناطق و توسعه صادرات بود اما متأسفانه برای ایجاد فروشگاه در این مناطق تبلیغ می‌شود و کالاهای خارجی از این مناطق به داخل کشور می‌آید که این مسأله به زیان تولید داخلی است.

نعمت‌زاده افزود: در مذاکره با هیأت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران بر این نکته تأکید شده که حتماً باید فن‌آوری به داخل کشور منتقل شود، ضمن این‌که ۳۰ درصد از محصولات تولیدی به بازارهای خارجی صادر شود.

وی سرمایه‌گذار را خادم کشور و جامعه دانست و تصریح کرد: امروز باید به سرمایه‌گذار که باعث رونق تولید و توسعه اشتغال در کشور شده با دیده احترام نگاه کرد به‌طوری که انگیزه رشد تولید و توسعه اشتغال پیدا کند.

نعمت‌زاده همچنین خواستار برقراری مجدد جایزه صادراتی شد و افزود: برای توسعه صادرات باید جوایز صادراتی که از سال ۸۹ متوقف شده، از سرگرفته شود چراکه این موضوع باعث از دست رفتن رقابت‌پذیری و قدرت رقابت صادرکنندگان در بازارهای خارجی شده است.

جذب ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع برجام نیز اشاره کرد و گفت:

با اجرای برجام علاوه بر این‌که عزت به ایران بازگشت و سبب شد تا شرکت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری با ایران وارد مذاکره شوند، در ۵ ماه گذشته بیش از ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی تصویب شد و تا پایان امسال چند طرح سرمایه‌گذاری خارجی در بخش صنعت به بهره‌برداری می‌رسد.

وی افزود: همچنین در این مدت بانک مرکزی موفق به امضای ۳۵ توافقنامه با بانک‌های مرکزی دیگر کشور‌ها شد که می‌تواند زمینه را برای توسعه همکاری‌های بانکی فراهم کند.

 

نعمت‌زاده خواستار نهادینه شدن تحقیق و توسعه در واحدهای صنعتی و همچنین تقویت ارتباط واقعی صنعت و دانشگاه شد و گفت: باید بدانیم آموزش و تحقیق و توسعه، سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود نه هزینه.