راستیآزمایی ادعای تولیدکنندگان مخابراتی در راستای ممنوعیت واردات کالاهای IT در حالی که ممنوعیت واردات در تجهیزاتی که دارای تولید داخل نیستند وجود ندارد، سندیکای صنعت مخابرات در حال راستیآزمایی ادعای تولیدکنندگان درباره توان و ظرفیت تولید است تا تأمینکننده نسبت به تحویل کالای مناسب به بهرهبردار پاسخگو و مسؤول باشد. به گزارش ایسنا، کمیته […]
راستیآزمایی ادعای تولیدکنندگان مخابراتی در راستای ممنوعیت واردات کالاهای IT
در حالی که ممنوعیت واردات در تجهیزاتی که دارای تولید داخل نیستند وجود ندارد، سندیکای صنعت مخابرات در حال راستیآزمایی ادعای تولیدکنندگان درباره توان و ظرفیت تولید است تا تأمینکننده نسبت به تحویل کالای مناسب به بهرهبردار پاسخگو و مسؤول باشد.
به گزارش ایسنا، کمیته سنا شامل سندیکای صنعت مخابرات ایران، نظام صنفی رایانهای کشور و اتحادیه صادرکنندگان خدمات مهندسی، مشاوران و پیمانکاران صنعت مخابرات ایران(مپتا)، در بیانیه سوم خود به تبدیل شدن این کمیته به رگولاتوری بخشخصوصی با گذشت زمان اشاره میکند.
این بیانیه که سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، به آن پرداخته و با محوریت پیشنویس همکاری ایران و چین منتشر شده است، بر توان و پتانسیل بخشخصوصی و داخلی تأکید دارد. اسماعیل ثنایی؛ نائبرئیس هیأت مدیره اتحادیه مپتا در اینباره معتقد است: فارغ از ابعاد همکاری در دیگر حوزهها، ضروری است کمیته سنا به عنوان نماینده بیش از ۱۸ هزار شرکت تخصصی حوزه ICT، در بحث سرفصلهای حوزه ICT و در مذاکرات این حوزه به عنوان یک نهاد نقشآفرین و تأثیرگذار و بازوی مشورتی متخصص و آگاه در کنار دستگاههای حکومتی حاضر باشد.
احسان زرینبخش؛ از نمایندگان سازمان نصر در نشست پنجم کمیته سنا، در رابطه با درخواستهای متعدد ارسالی از سوی اعضای تشکلها به کمیته سنا مبنی بر «اضافه شدن روند ارزیابی و بررسی امنیتی کالاهای فناوری اطلاعات و ارتباطات»، به نشست خبری معاون رگولاتوری که در ماه گذشته در همین خصوص صورت گرفته بود، اشاره کرد.
نسترن محسنی؛ معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی عنوان کرده بود: «در حالحاضر از آنجایی که در حوزه تجهیزات امنیتی نیز سازوکار جدایی برای تجهیزات در نظر گرفته نشده است باید فرآیندهای دریافت گواهی نمونه مطابق با این آییننامه انجام شود.» این اعلام با روند فعلی و اجرایی در تضاد بوده و علاوه بر دارا بودن چندین متولی که موجب سردرگمی متقاضیان میشود، زمان و هزینه را نیز برای متقاضیان در حالحاضر بیش از قبل افزایش خواهد داد.
سه تشکل ICT متفقالقول بر این عقیدهاند که وجود آزمایشگاه برای توسعه دانش و ارتقای مسائل تحقیقاتی، آیندهپژوهی، بررسی و رفع موارد مورد نیاز بهرهبرداران نهایی در صورت درخواست آنها، ضروری و بااهمیت است. اما در روال فعلی و در برخی از آزمایشگاهها فرآیند آزمایشها، هزینهها، مدت زمان انجام آزمایش، عدم ارائه فیلم و تمام مستندات ارزیابی به مالک تجهیزات و تضاد منافع منجر به ایجاد رانت، انحصار و تشکیل صف متقاضیان شده است. همگی این موارد نیاز به بازتعریف درست آزمایشگاه و جایگاه آن را بسیار ضروری کرده است.
ثنایی در این خصوص به عنوان مثال به آزمایشگاه جامعی که در صنعت برق ایجاد شده است، اشاره کرد و گفت: این آزمایشگاه صنعت برق مورد پذیرش تمامی بازیگران حوزه از جمله واردکنندگان و تولیدکنندگان، وزارت نیرو و همه جامعه است. اکنون حوزه ICT هم به یک آزمایشگاه جامع به روز و مستقل نیاز دارد. در هر سه تشکل هم برای این موضوع طرحهایی مطرح و مطالعات و تحقیقاتی صورت گرفته است و میتوان با جمعبندی نتایج حاصله در هر تشکل، طرح پخته و واحدی را ارائه کرد.
بابک گلدوزیان؛ عضو هیأتمدیره سندیکای صنعت مخابرات هم به موضوع آمارگیری دقیق از ظرفیت تولید کشور که در سندیکای صنعت مخابرات آغاز شده است، اشاره کرد و گفت: ممنوعیت واردات در تجهیزاتی که دارای تولید داخل نیستند وجود ندارد. همچنین با مشخص شدن نیاز دقیق کشور و ظرفیت تولید، مازاد آن وارد میشود. سندیکا در حال بررسی این موضوع است و ادعای تولیدکنندگان درباره توان و ظرفیت تولید راستیآزمایی خواهد شد تا تأمینکننده نسبت به تحویل کالای مناسب به بهرهبردار پاسخگو و مسؤول باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.