چالشی برای بهبود کیفیت تایرهای تولید داخل با استفاده از فناوری‌ نانو

چالشی برای بهبود کیفیت تایرهای تولید داخل با استفاده از فناوری‌ نانو به منظور بهبود کیفیت تایر خودروها و کاهش مشکلات زیست‌محیطی چالش نوآوری با موضوع دستیابی به مقاومت غلتشی ردهA توام با چنگ‌زنی خیس ردهA و حفظ حداکثری مقاومت سایش رویه تایر TBR با استفاده از نانومواد برگزار می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، به منظور […]

چالشی برای بهبود کیفیت تایرهای تولید داخل با استفاده از فناوری‌ نانو

به منظور بهبود کیفیت تایر خودروها و کاهش مشکلات زیست‌محیطی چالش نوآوری با موضوع دستیابی به مقاومت غلتشی ردهA توام با چنگ‌زنی خیس ردهA و حفظ حداکثری مقاومت سایش رویه تایر TBR با استفاده از نانومواد برگزار می‌شود.

به گزارش مناقصه‌مزایده، به منظور توسعه راهکارهای حل مشکلات صنعتی و رفع نیازهای فناورانه کشور، یکی از شرکت‌های صنعتی تولیدکننده تایر با همکاری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو اقدام به برگزاری چالش‌ نوآوری در پلتفرم آی‌چلنج (ichallenge) کرده و در آن به‌دنبال توسعه راهکارهایی مبتنی بر فناوری نانو با هدف کاهش مقاومت غلتشی و افزایش قدرت چنگ‌زنی خیس تایر خودرو هستند.

انرژی موتور خودرو به تایرها منتقل می‌شود و آنها را می‌چرخاند. سپس گشتاور ایجاد شده، خودرو را به جلو می‌راند. مقاومت غلتشی تایر یکی از ریشه‌های اتلاف انرژی در خودرو و به تبع آن، کاهش بازدهی سوخت است. علاوه بر این، مقاومت غلتشی آثار زیست‌محیطی نیز به‌دنبال دارد؛ زیرا باعث از بین ‌رفتن آج سطح تایر شده که تجزیه آن در محیط سال‌ها به طول می‌انجامد.

در این چالش به‌دنبال توسعه راهکارها و روش‌هایی مبتنی بر فناوری نانو جهت «دستیابی به مقاومت غلتشی رده A توأم با چنگ‌زنی خیس ردهA و حفظ حداکثری مقاومت سایش رویه تایر TBR» هستند.

بنابر اعلام دبیرخانه چالش‌های فناوری و نوآوری نانو شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشجویان و اعضای هیأت علمی‌دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها و سایر پژوهشگران و فناوران علاقه‌مند تا تاریخ ۱۰ شهریورماه فرصت دارند طرح مفهومی ‌اولیه خود را به دبیرخانه چالش ارسال کنند. پس از اتمام مهلت ثبت طرح‌ها و غربال آنها (ارزیابی اولیه غیرحضوری)، داوری حضوری طرح‌ها انجام خواهد شد و سرانجام طرح‌های برگزیده به مرحله دوم راه خواهند یافت.

برگزیدگان مرحله نخست، سه ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی، یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود بسازند یا نمونه اولیه خود را تکمیل کنند.

شرکت‌کنندگان برگزیده در مرحله اول، در جریان مرحله دوم چالش (ساخت نمونه آزمایشگاهی) به صورت گام‌به‌گام با پیشبرد طرح خود تا سقف هفت‌میلیون تومان تسهیلات حمایتی شامل کمک‌هزینه نقدی و اعتبار استفاده از خدمات شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو را طی مرحله دوم دریافت خواهند کرد.

دریافت تأییدیه فنی نمونه‌های اولیه در این مرحله منوط به تکمیل مستندات آزمایشگاهی و ارائه نتایج آزمون‌های تعیینشده خواهد بود. برنده نهایی چالش علاوه بر جوایز نقدی ۳۰ میلیون تومانی، می‌تواند از سایر حمایت‌های تجاری‌سازی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بهره‌مند شود.