بانک‌ها با معتدل کردن نرخ سود تسهیلات در جهت خروج از رکود گام ‌بردارند

بانک‌ها با معتدل کردن نرخ سود تسهیلات در جهت خروج از رکود گام ‌بردارند سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار برای کاهش نرخ سود بانکی گفت که با معتدل کردن نرخ سود تسهیلات، بانک‌ها می‌توانند نقش کلیدی خود را برای خروج از رکود ایفا کنند. به […]

بانک‌ها با معتدل کردن نرخ سود تسهیلات در جهت خروج از رکود گام ‌بردارند

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار برای کاهش نرخ سود بانکی گفت که با معتدل کردن نرخ سود تسهیلات، بانک‌ها می‌توانند نقش کلیدی خود را برای خروج از رکود ایفا کنند.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی‌مفتح اظهار کرد: دغدغه مربوط به احتمال خروج نقدینگی از بانک‌ها به کاهش نرخ سود سپرده بر می‌گردد که ممکن است این نرخ سود عده‌ای را با توجه به وضعیت تورم موجود در جامعه قانع نکند و در نتیجه نقدینگی خود را از بانک خارج کنند. البته این موضوع از اولین ملاحظاتی است که باید در ذهن تصمیم گیرندگان باشد و با توجه به تصمیم اتخاذ شده برای کاهش نرخ سود، قطعاً بررسی کامل و کارشناسانه‌ای از سوی بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار در این باره صورت گرفته است.

وی افزود: همه انتظار دارند بانک‌ها رسالت خود را در جهت رشد و توسعه اقتصادی انجام دهند و نقش کلیدی خود را در خصوص خروج از بحران رکود ایفا کنند. این وظیفه بانک‌ها با متحول کردن و معتدل کردن نرخ سود تسهیلات به دست می‌آید. بانک‌ها باید تلاش کنند نرخ سود تسهیلات را به شکل منطقی در بیاورند. البته نرخ سود تسهیلات و تورم به شکل متقابل بر یکدیگر تأثیر گذارند و باید یک سیاست کامل اقتصادی وجود داشته باشد که هر دو را کاهش دهد.

این نماینده مجلس ادامه داد: شورای پول و اعتبار بعد از کاهش نرخ سود سپرده‌ها، سود تسهیلات را نیز کاهش داد و این به خودی خود قدم مثبتی برای رونق اقتصادی و خروج از رکود است که البته باید ببینیم آیا این کاهش به میزان لازم است یا باید گام‌های بلندتری برداشته شود.

مفتح با اشاره به تخلفات برخی بانک‌ها از مصوبات شورای پول و اعتبار یادآور شد: ‌برخی بانک‌ها از این مصوبات فرار می‌کنند و در قالب‌های دیگری درصدی از مبلغ وام را با هر عنوان نگه می‌دارند که این تخلف از اهدافی است که باید بانک‌ها در اقتصاد باید دنبال کنند، زیرا وقتی مبلغی از وام برداشته می‌شود نرخ سود تسهیلات به رقم بالایی می‌رسد و عملاً کاهش نرخ سود تسهیلات اتفاق نمی‌افتد. مثلاً سود ۱۸ درصدی یک عدد صوری خواهد بود.

 

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان این‌که گزارش‌های متعددی درمورد تخلفات برخی بانک‌ها در این زمینه وجود دارد افزود: متأسفانه این امر حتی برای کسانی که وام‌های کوچک می‌گیرند نیز صادق است و آن‌‌ها می‌گویند بانک‌ها بخشی از پولشان را نگه می‌دارند که این تخلفی در حوزه بانکی و خلاف اهداف نظام بانکی است و باید با آن برخورد شود. بنابراین دستگاه‌های نظارتی در حوزه پولی و بانکی باید به شدت با چنین مواردی مقابله کنند چرا که ما نیازمند شفافیت در اقتصاد هستیم.