پیگیریهای ذره بینی اهالی بهارستان از آتشسوزی ماهشهر اعضای کمیسیون انرژی مجلس از ابتدای وقوع آتشسوزی در پتروشیمی بوعلی ماهشهر لحظه به لحظه در جریان امور قرار گرفته و در این زمینه پیگیریهایی انجام دادهاند. روز چهارشنبه ۱۶ تیرماه ۱۳۹۵ بود که پتروشیمی بوعلی سینا واقع در سایت ۴ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی شهرستان بندر […]
پیگیریهای ذره بینی اهالی بهارستان از آتشسوزی ماهشهر
اعضای کمیسیون انرژی مجلس از ابتدای وقوع آتشسوزی در پتروشیمی بوعلی ماهشهر لحظه به لحظه در جریان امور قرار گرفته و در این زمینه پیگیریهایی انجام دادهاند.
روز چهارشنبه ۱۶ تیرماه ۱۳۹۵ بود که پتروشیمی بوعلی سینا واقع در سایت ۴ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی شهرستان بندر ماهشهر در استان خوزستان دچار آتشسوزی شد. علت آتشسوزی نشتی گاز در مخزن ۸۰۰۱ این واحد پتروشیمی اعلام شد و به دنبال این آتشسوزی تخلیه اضطراری پتروشیمی بندر امام(ره) و پتروشیمی شهید تندگویان در دستور کار مسؤولان قرار گرفت.
به گزارش خانه ملت،مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا در زمینی به مساحت ۳۶ هکتار در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندرامام خمینی استان خوزستان قرار دارد و یکی از واحدهای تولیدکننده مواد آروماتیک است که مالک سهام آن هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس است. خوراک این مجتمع پتروشیمی، نفتای سبک و سنگین و بنزین پیرولیز است که از کارخانههای انجیال (۱۰۰۰/۹۰۰ پازنان) و پتروشیمی امیرکبیر تأمین میشود و در فرایندهای موجود در واحدهای عملیاتی مختلف به محصولات آروماتیک نظیر پارازایلین و ارتوزایلین و بنزن تبدیل میشود.
صبح روز پنجشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۵، ساعاتی بعد از مهار آتشسوزی در یکی از برجهای مجتمع بوعلیسینا، یکی دیگر از مخازن این مجتمع به علت نشت نفت و حرارت شدید باقیمانده در محل آتشسوزی قبلی آتش گرفت، لذا پس از شروع آتشسوزی مخزن جدید و گسترش زبانه آتش «بیژننامدارزنگنه» وزیر نفت برای بررسی وضعیت آتشسوزی پتروشیمی بوعلی سینا وارد منطقه ویژه اقتصادی بندر ماهشهر شد تا از نزدیک در جریان روند اطفای حریق در پتروشیمی بوعلی قرار گرفته و در خصوص تسریع مهار این حادثه تصمیمگیری و تبادل نظر کنند.
زنگنه روز جمعه در جمع خبرنگاران اظهار کرد که خوشبختانه این حادثه تلفات جانی نداشته و تلاشهای بسیار خوبی برای خاموش کردن آن صورت گرفته است و این شایعات که حادثه پتروشیمی بوعلیسینا بر اثر خرابکاری بوده است، صحت نداشته، زیرا دلایل فنی باعث بروز این حادثه شد.
از ابتدای وقوع حادثه نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون انرژی مجلس ازجمله نماینده ماهشهر در مجلس از نزدیک در جریان لحظهای عملیات اطفای حریق قرار گرفتند، لذا خانه ملت در همین راستا گزارش و اقدامات اعضای این کمیسیون را جویا شد، که به شرح زیر است:
دعوت از وزیر نفت برای ارایه توضیحات به کمیسیون
فریدونحسنوند در گفتوگو با خانه ملت، با اشاره به آتشسوزی پتروشیمی بوعلی ماهشهر، گفت: در ساعات اولیه آتشسوزی در روز چهارشنبه طی تماس تلفنی که با وزیر نفت، شرایط بحرانی منطقه و حجم آتشسوزی برای وی تشریح شد و همچنین نیاز منطقه به تجهیزات و امکانات بازگو شد.
نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تاکنون گزارش لحظهای از وزیر نفت دریافت شده است، افزود: با توجه به وزش باد یک سری اقدامات پیشگیرانه مبنی برتخلیه برخی مخازن اطراف و جلوگیری از سرایت آتش به دیگر مخازن باید صورت میگرفت، لذا پیشنهاد مدیریت واحد برای اطفای حریق داده شد.
دغدغه و نگرانی اعضای کمیسیون انرژی حمایت از نیروهای حاضر در عملیات اطفای حریق بود
وی با بیان اینکه کمیسیون انرژی مجلس جلساتی در خصوص علل و عوامل آتشسوزی در پتروشیمی و اقدامات انجام شده برای مهار آتش با حضور مسؤولان مربوطه تشکیل میدهد، یادآور شد: بازرسان و کارشناسانی از سوی کمیسیون انرژی مجلس به پتروشیمی اعزام خواهند شد و همچنین برآوردی از خسارت وارده صورت میگیرد و گزارشی در ابعاد مختلف به استحضار مردم میرسد.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به حضور وزیر نفت در منطقه تا زمان مهار آتش تصریح کرد: تمام دغدغه و نگرانی اعضای کمیسیون انرژی حمایت از نیروهای حاضر در عملیات اطفای حریق بود و در آینده حتماً برای پیشگیری از حوادث این چنینی به دلایل مختلف از جمله نقص فنی پیگیریهایی صورت میگیرد، و حتما در آینده از وزیرنفت جهت حضور در کمیسیون انرژی مجلس برای ارایه گزارش و اقدامات صورت گرفته دعوت به عمل میاید.
تشکیل کارگروه در کمیسیون انرژی برای بررسی میدانی پتروشیمی بوعلی
حسینامیریخامکانی در تشریح آخرین وضعیت آتشسوزی در پتروشیمی بوعلی، گفت: نشت گاز در یکی از حوضها سبب شعله ور شدن مواد چاه شد که تیم اطفای حریق با کار بیوقفه ابتدای صبح آتشسوزی را مهار کرد، اما متأسفانه حدود ساعت ۱۱ صبح بار دیگر در یک حوض جدید آتشسوزی جدیدی رخ داد.
نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از ابتدای وقوع حریق تاکنون اعضای کمیسیون انرژی با مدیرعامل پتروشیمی، شورای تأمین استان، مدیریت بحران استان و سایر مسؤولان استانی در تماس بودهاند، افزود: علل حادثه تاکنون مشخص نیست و موضوع پتروشیمی تا عملیاتی بوده و همه برای مهار بحران کمک میکردند، همچنین کمیسیون انرژی مجلس برای اقدامات عملیاتی اعلام آمادگی کرده بود.
وی با بیان اینکه پس از پایان عملیات اجرایی باید ریشهیابی علل وقوع حادثه آغاز شود، ادامه داد: از آنجا که حادثه پتروشیمی بوعلی در سطح ملی بوده است، لذا کمیسیون انرژی مجلس قطعاً به این موضوع ورود میکند و یک کارگروه برای بررسی میدانی و تبادلنظر با اعضای وزارت نفت و ریشهیابی و ارزیابی علل و عوامل تشکیل میشود و نتیجه آن اعلام عمومی میشود.
عضو هیأت رییسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، هیچگونه خرابکاری در این حادثه مطرح نبوده و این آتشسوزی نیز اولین حادثه آتشسوزی پتروشیمی نیست، البته امیدواریم دیگر این حوادث در کشور رخ ندهد و مسؤولان و پرسنل واحدهای تولیدی به خصوص واحدهای حساسی مانند پتروشیمیها، معادن زیرزمینی و پالایشگاهها مسایل ایمنی را بیشتر رعایت کنند.
خسارت مالی آتشسوزی پتروشیمی بوعلی، «فراوان» است
اسدا…قرهخانی در گفتوگو با خانه ملت با اشاره به آتشسوزی پتروشیمی بوعلی ماهشهر گفت: پس از وقوع آتشسوزی بلافاصله با مقامات استانی و مدیرعامل پتروشیمی تماس گرفته و درمورد علل حادثه و آخرین وضعیت توضیحاتی کسب شد.
نماینده مردم علیآبادکتول در مجلس شورای اسلامی ضمن تشریح علل آتشسوزی پتروشیمی بوعلی افزود: نشت گاز در یکی از حوضها سبب شعله ور شدن مواد چاه شد که تیم اطفای حریق با کار بیوقفه ابتدای صبح آتشسوزی را مهار کرد اما متأسفانه حدود ساعت ۱۱ صبح بار دیگر در یک حوض جدید آتشسوزی جدیدی رخ داد.
قره خانی ادامه داد: شهرهای اطراف برای اطفای حریق و جلوگیری از گسترش آتش کمک و همکاری کردهاند و همچنین یک فروند هواپیما به منطقه ارسال شده است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در نخستین جلسه کمیسیون انرژی موضوع آتشسوزی پتروشیمی بوعلی بررسی میشود، تصریح کرد: خوشبختانه این آتشسوزی هیچگونه خسارت جانی در پی نداشته اما خسارات مالی فراوانی به همراه داشته است که ابعاد گوناگون حادثه با حضور مسؤولان مربوطه مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
عدم وجود امکانات لازم برای حریقهای اینچنینی
علیگلمرادی در خصوص علت آتشسوزی در پتروشیمی ماهشهر گفت: آتشسوزی ساعت ۵:۳۰ روز چهارشنبه (۱۶ تیرماه) به علت نشت ولوی (valve) در نزدیکی یکی از سه مخزن ۲۰ تا ۲۵ هزار تنی پتروشیمی ماهشهر و برج ۱۲۲ متری که بلندترین برج خاورمیانه در صنعت پتروشیمی است، صورت گرفت و دو مخزن A و C و برج ۱۲۲ متری آتش گرفتند.
نماینده مردم ماهشهر، هندیجان و امیدیه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: روز گذشته آتشسوزی برج و مخزن A بهطور کامل خاموش شد و اطفای مخزن C نیز انجام شد ولی به علت حرارت بالا بار دیگر آتش شعله ور شد و تاکنون نیز آتشسوزی ادامه دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.