برنامه وزارت صمت دستیابی به استخراج بیش از ۵۰۰ میلیون تنی مواد معدنی مطابق با اعلام وزارت صمت، امسال باید ارزش صادرات غیرنفتی به رقم ۴۱ میلیارد دلار برسد که از این میزان طی سه ماهه نخست سالجاری، شش میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار تحقق یافته و تا به حال بیش از ۵۰۰ میلیون تنی […]
برنامه وزارت صمت
دستیابی به استخراج بیش از ۵۰۰ میلیون تنی مواد معدنی
مطابق با اعلام وزارت صمت، امسال باید ارزش صادرات غیرنفتی به رقم ۴۱ میلیارد دلار برسد که از این میزان طی سه ماهه نخست سالجاری، شش میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار تحقق یافته و تا به حال بیش از ۵۰۰ میلیون تنی مواد معدنی استخراج شده است.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت صنعت،معدنوتجارت، براساس برنامهریزی انجام شده امسال ارزش صادرات غیرنفتی باید به رقم ۴۱ میلیارد دلار برسد که در سه ماهه نخست امسال شش میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار تحقق یافت.
انتظار میرود بخش معدن و صنایعمعدنی امسال حدود یکچهارم ارزش صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص دهد، اما سیاستهای تشویقی توسعه صادرات در زمینههای فولاد، مس و آلومینیم میتواند دستیابی به ارقام فراتر از برنامه را به دنبال داشته باشد.
مرور کارنامه صادرات غیرنفتی در دوره سه ماهه ابتدایی امسال گویای آن است که علاوه بر محصولات پتروشیمی و داروی انسانی، سیمان، شمش آلومینیم، شیشه جام، فولادخام (میانی)، کاتد مس، کاشی و سرامیک و تولیدات فولادی که همگی در شمار کالاهای صنایعمعدنی محسوب میشوند، با وجود محدودیتهای مختلف به ویژه مشکلات ناشی از کرونا به بازارهای صادراتی راه یافتند.
سیاست وزارت صمت برای امسال رشد ۳۰ درصدی استخراج مواد معدنی نسبت به سال گذشته است که تحقق این مهم به منزله رکوردشکنی در زمینه استخراج مواد معدنی پس از گذشت چهار دهه از عمر انقلاب اسلامیاست.
آمارهای مورد بررسی در دوره ۹۷- ۱۳۹۲ نشان میدهد که متوسط استخراج مواد معدنی ۴۰۰ میلیون تن است. ضمن اینکه پارسال ۴۱۰ میلیون تن انواع مواد معدنی استخراج شد.
اکنون حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد مواد معدنی استخراجی کشورمان را مصالح ساختمانی تشکیل میدهد.
وزارت صنعت،معدنوتجارت قصد دارد، امسال حدود هزار معدن غیرفعال کشور را به چرخه تولید متصل سازد و افزون بر ۲۲ درصد از مجموع معادن غیرفعال کشور، فعالیت خود را از سر گیرند و این مهم یکی از محورهای سال ۹۹ است.
شمار معادن غیرفعال کشور، پیش از این چهار هزار و ۴۰۰ معدن اعلام شده و در چارچوب فعالسازی معادن کوچک مقیاس با پشتیبانی صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی این برنامه در دست اقدام است.
ایران با کشف ۶۸ نوع ماده معدنی از نظر تنوع در بین ۱۰ کشور شاخص جهان قرار دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.