پیش‌بینی تولید یک میلیون تن گوشت تا ۹ سال آینده

پیش‌بینی تولید یک میلیون تن گوشت تا ۹ سال آینده معاون وزیر کشاورزی پیش‌بینی کرد که در چارچوب برنامه‌های اقتصاد مقاومتی تا افق ۱۴۰۴ تولید گوشت قرمز به یک میلیون و ۵۰ هزار تن و شیر به ۱۵ میلیون تن برسد. به گزارش ایسنا، حسن رکنی اظهارکرد: در زیر بخش معاونت امور تولیدات دامی در […]

پیش‌بینی تولید یک میلیون تن گوشت تا ۹ سال آینده

معاون وزیر کشاورزی پیش‌بینی کرد که در چارچوب برنامه‌های اقتصاد مقاومتی تا افق ۱۴۰۴ تولید گوشت قرمز به یک میلیون و ۵۰ هزار تن و شیر به ۱۵ میلیون تن برسد.

به گزارش ایسنا، حسن رکنی اظهارکرد: در زیر بخش معاونت امور تولیدات دامی در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، پروژه افزایش ضریب خوداتکایی گوشت قرمز و شیر در بازه زمانی ۱۰ ساله تدوین شده است.

وی افزود: براساس این پروژه، یکی از راهکارهای افزایش تولید گوشت قرمز، استفاده از دام‌های پرتولید از طریق اصلاح نژاد دام‌های سنگین است.

رکنی با بیان این که گاوهای دو منظوره سمینتال جزو نژادهای ممتاز دنیا به لحاظ کمیت و کیفیت در تولید گوشت و کیفیت در تولید شیر است، اظهارکرد: در دو ماهه نخست امسال هزار رأس گاو دو منظوره سمینتال برای اصلاح نژاد دام‌های سنگین به کشور منتقل شده که امیدواریم زمینه‌ تحولات ژنتیکی در واحدهای صنعتی را ایجاد کند.

وی در مورد دام‌های سبک نیز تصریح‌کرد: در زمینه اصلاح نژاد دام‌های سبک به دنبال بهبود راندمان تولید از طریق دام‌هایی با ظرفیت بالای تولید شیر و سرعت رشد هستیم و برای این منظور در دو ماهه ابتدای سال جاری ۵۰۰ رأس دام سبک مولد اصلاح نژادی به کشور انتقال یافته است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تأمین ۱۰۰ هزار دز مایع ژنتیکی در دو ماهه نخست امسال را اقدامی برای اصلاح نژاد دام‌های سبک عنوان کرد.

رکنی ایجاد زنجیره‌های تولید گوشت قرمز را از دیگر برنامه‌ها برای ساماندهی از مرحله تولید تا عرضه نام برد و گفت: با ایجاد این زنجیره‌ها، واحدهای دامی توانمند، تولید علوفه، کشتار و عرضه گوشت قرمز را برعهده می‌گیرند.

وی افزود: تاکنون تعداد محدودی از واحدهای صنعتی دام اقدام به ایجاد این زنجیره کرده‌اند که باید گسترش یابد.

این مقام مسؤول ترویج علوفه‌هایی که نیاز آبی کم‌تری دارند را از دیگر راهکار‌ها در پروژه افزایش ضریب خوداتکایی گوشت قرمز عنوان و تصریح‌کرد: با کمک دستاوردهای تحقیقاتی، اینگونه از علوفه‌ها یا فرآورده‌های فرعی همچون سرشاخه‌های نیشکر و پوست پسته وارد خوراک دام می‌شود.

وی بهسازی و نوسازی جایگاه دامی، ارتقای مکانیزاسیون در واحدهای تولید و تفاهم با بانک کشاورزی و استمرار خط اعتباری برای توسعه مکانیزاسیون را از دیگر برنامه‌ها برای افزایش ضریب خوداتکایی گوشت قرمز برشمرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در مورد افزایش ضریب خوداتکایی شیر در چارچوب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیز پیش‌بینی کرد، سرانه تولید شیر تا افق ۱۴۰۴ به ۱۶۹ کیلوگرم برسد.

وی میانگین سرانه تولید جهانی شیر را ۱۰۷ کیلوگرم و سرانه فعلی تولید شیر در کشور را ۱۱۶ کیلوگرم عنوان کرد.

رکنی افزود: برآورد می‌شود امسال ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تن شیر با سرانه ۱۲۰ کیلوگرم تولید شود.

 

وی اظهارکرد: با توجه به هدف‌گذاری افزایش تولید شیر، برنامه‌هایی با هماهنگی و مشارکت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شهرداری‌ها برای افزایش سرانه مصرف شیر در کشور داریم.