پایبندی اعضای اوپکپلاس زیر ذرهبین اوپک و متحدانش تا حد زیادی به توازن بازار نفت نزدیک شده و موفق شدند تولیدشان را بدون این که باعث سقوط قیمتها شود، افزایش دهند. به گزارش ایسنا، اوپکپلاس در آغاز ماه میلادی جاری بخشی از تولید نفت که در اوج بحران شیوع ویروس کرونا متوقف کرده بود را […]
پایبندی اعضای اوپکپلاس زیر ذرهبین
اوپک و متحدانش تا حد زیادی به توازن بازار نفت نزدیک شده و موفق شدند تولیدشان را بدون این که باعث سقوط قیمتها شود، افزایش دهند.
به گزارش ایسنا، اوپکپلاس در آغاز ماه میلادی جاری بخشی از تولید نفت که در اوج بحران شیوع ویروس کرونا متوقف کرده بود را احیاء کرد. تاکنون افزایش عرضه مذکور روند احیای شکننده نفت را متوقف کرده و قیمتها اکنون در بالاترین حد پنج ماه اخیر قرار دارد. اینکه موفقیت این گروه در حفظ تعادل بازار و تقویت قیمتها ادامه پیدا کند، مشخص نیست.
اما دورنمای تقاضا برای سوخت به دلیل محدود شدن سفرهای بینالمللی ناشی از شیوع ویروس کرونا، تیره شده است و موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا هم روند احیای اقتصادی را تهدید میکند.
آمریتا سن؛ تحلیلگر نفت در شرکت انرژی اسپکتس در این باره به بلومبرگ گفت: اوپکپلاس باید خیلی مراقب باشد زیرا تقاضا ممکن است افت پیدا کند و آنها باید در واکنش به این موضوع بتوانند به سرعت عمل کنند.
اوپک و شرکایش در واکنش به سقوط کم سابقه تقاضا پس از شیوع ویروس کرونا و وضع قرنطینه در جهان، از ماه مه تا پایان ژوئیه تولیدشان را به میزان ۹٫۷ میلیون که معادل حدود ۱۰ درصد از تولید جهانی بود، محدود کردند.
فداکاری این تولیدکنندگان جواب داد و بازار که در یک مقطع شاهد منفی شدن قیمت نفت در بازار نیویورک بود، بهبود سریعی پیدا کرد و نفت برنت اکنون نزدیک ۴۵ دلار در هر بشکه معامله میشود که سه برابر سطح قیمت آوریل است. این تلاشها نهتنها جان تازهای به اقتصادهای اعضای اوپکپلاس تزریق کرد بلکه به سود شرکتهای بینالمللی مانند BP و اکسون موبیل شد.
با بهبود تدریجی مصرف جهانی نفت، اوپکپلاس از ماه جاری به افزایش تولید نفت اقدام کرد.
بازار بسیار شکنندهتر از آن است که بتوان ریسک بیشتری کرد. بر همین اساس اوپکپلاس که ۲۳ کشور در آن حضور دارند، کاهش تولید خود به میزان ۷٫۷ میلیون بشکه در روز را تا پایان سال ۲۰۲۰ ادامه میدهد.
حتی عربستانسعودی اعلام کرده که عمده افزایش تولیدی که در اوت دارد به مصرف داخلی خواهد رسید و نیاز این کشور برای تولید بیشتر برق در ایام تابستان را تأمین میکند.
این تولیدکنندگان در شرایطی نیستند که بتوانند اشتباهی را مرتکب شده و جبران کنند. قیمت نفت هنوز نصف سطحی که بسیاری از اعضای اوپک برای تأمین مخارج دولتی نیاز دارند نیست و فشارهای مالی باعث شده بسیاری از آنها با کسری بودجه، نارضایتی داخلی و کاهش ارزش ارز ملی روبهرو شوند.
روزهای اخیر، یادآور نیاز به احتیاط است. آژانس بینالمللی انرژی به دلیل ضعیف ماندن آمار سفرهای هوایی، دورنمای تقاضا برای نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ را به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد. مصرف برق در ایام تابستان در عربستانسعودی که به جذب بشکههای نفت اضافی کمک کرده بود هم کاهش پیدا خواهد کرد.
محمد دروازه؛ تحلیلگر شرکت مدلی گلوبال ادوایزرز به بلومبرگ گفت: ما همچنان در دنیای بسیار مبهمی به سر میبریم و در این گروه این پرسش وجود دارد که آیا بیش از حد به دورنمای تقاضا خوش بین نبودهایم.
با توجه به آسیبپذیری بازار، سعودیها حداکثر فشار را روی اعضای اوپکپلاس برای عمل کامل به تعهداتشان اعمال میکنند. به گفته نمایندگان اوپک، زمانی که کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپکپلاس چهارشنبه هفته جاری دیدار کند، مسأله پایبندی موضوع اصلی مورد بررسی در دیدار مذکور خواهد بود. کمیته فنی مشترک اوپکپلاس که روز دوشنبه دیدار میکند به ارزیابی اجرای کاهش تولید خواهد پرداخت.
کشورهایی شامل عراق و نیجریه قول دادهاند با کاهش بیشتر تولید مازاد تولیدی که در ماههای پیش داشتهاند را جبران کنند. بغداد و ریاض هفتم اوت بیانیه مشترکی در این باره صادر کردند و عراق در این بیانیه متعهد شد علاوه بر ۸۵۰ هزار بشکه در روز سهمیه کاهش تولیدش، ۴۰۰ هزار بشکه در روز به کاهش تولید خود در اوت و سپتامبر بیفزاید.
با این حال این کشورها هنوز به سهمیه کاهش تولید خود عمل نکردهاند چه برسد به این که بخواهند تولیدشان را بیشتر کاهش دهند.
براساس گزارش بلومبرگ، نیجریه در حال لابی برای در نظر گرفته شدن گرید نفتی اگبامی بهعنوان میعانات است تا تولیدش در سهمیه تولید نفت این کشور در نظر گرفته نشود. عراق با اجرای ۸۰ درصد از کاهش تولید، از همیشه بیشتر به هدف کاهش تولید نزدیک شده است هر چند که این کشور به دلیل صدمات جنگ و تحریمها، تحت فشار اقتصادی عظیمی قرار دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.