تولید برق آبی تهران ۴۳۱ هزار مگاوات ثبت شد

تولید برق آبی تهران ۴۳۱ هزار مگاوات ثبت شد   مدیر دفتر بهره‌برداری از تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: برنامه‌ریزی برای تولید ۴۳۱ هزار مگاوات ساعت و تولید حداکثر انرژی به‌وسیله نیروگاه‌های برق‌آبی این شرکت انجام شده است. به‌گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نیرو، محمد شهریاری گفت: اکنون شرکت […]

تولید برق آبی تهران ۴۳۱ هزار مگاوات ثبت شد

  مدیر دفتر بهره‌برداری از تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: برنامه‌ریزی برای تولید ۴۳۱ هزار مگاوات ساعت و تولید حداکثر انرژی به‌وسیله نیروگاه‌های برق‌آبی این شرکت انجام شده است.

به‌گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نیرو، محمد شهریاری گفت: اکنون شرکت آب منطقه‌ای تهران مدیریت سدهای امیرکبیر و طالقان در سامانه غرب و سدهای لار، لتیان و ماملو در سامانه شرق وظیفه خطیر تأمین آب شرب کلانشهرهای تهران و کرج را عهده‌دار است.

 وی افزود: سال آبی گذشته با تنظیم آبی به میزان تقریبی ۲٫۵ میلیارد مترمکعب، بیش از دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب در بخش‌های شرب، صنعت، کشاورزی و تغذیه مصنوعی دشت‌های ورامین، کرج، شهریار و قزوین تأمین شده که از این میزان حجمی ‌معادل ۹۱۰ میلیون مترمکعب به مصارف شرب شهرهای تهران، کرج و هشتگرد اختصاص دارد.

به گفته شهریاری، نظر به اینکه نیروگاه‌های برق‌آبی به دلیل استفاده نکردن از سوخت فسیلی به عنوان نیروگاه‌های پاک و دوستدار محیطزیست محسوب می‌شوند، شرکت آب منطقه‌ای تهران با داشتن ۹ واحد نیروگاه برق‌آبی با ظرفیت نصب شده ۲۶۸٫۳ مگاوات و متوسط تولید انرژی سالانه ۴۳۱ هزار مگاوات ساعت که معادل دو تا سه درصد انرژی تولیدی نیروگاه‌های برق‌آبی کشور است، در کنترل فرکانس شبکه برق کشور و همچنین بهبود بار شبکه نقش مؤثری را ایفاء می‌کنند.

 

وی اضافه کرد: تولید برق با توجه به وضعیت خوب منابع آبی سدهای تحت پوشش در سال ۹۸، نیروگاه‌های برق‌آبی تحت پوشش با ثبت رکورد بیشترین میزان تولید از ابتدای بهره‌برداری به رقم ۵۴۷ هزار و ۹۹۶ مگاوات ساعت رسید. همچنین تولید انرژی برق‌آبی در سه ماهه نخست امسال ۱۶۸ هزار و ۲۸۱ مگاوات ساعت بوده و پیش‌بینی می‌شود با توجه به شرایط مناسب منابع آبی، میزان برق تولیدی سال ۹۹ به سقف متوسط تولید انرژی سالیانه یعنی ۴۳۱ هزار مگاوات ساعت برسد.

 مدیر دفتر بهره‌برداری از تأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران با بیان اینکه با توجه به وضعیت آبگیری و منابع آبی سدهای امیرکبیر، طالقان، لار و لتیان و براساس برنامه منابع و مصارف و نیاز آبی مراکز مصرف و همچنین پیک مصرف انرژی در شبکه برق سراسری نسبت به برنامه‌ریزی تولید واحدها اقدام می‌شود، تصریح کرد: زمان کوتاه راه‌اندازی نیروگاه‌های برق ‌آبی و تولید انرژی در ساعات پیک شبکه از مزایای نیروگاه‌های برق‌آبی بوده و برهمین اساس تأثیر به‌سزایی در پایداری شبکه برق دارند.

وی با اشاره به تعمیر و نگهداری نیروگاه‌های تحت پوشش شرکت آب منطقه‌ای تهران گفت: اورهال واحد شماره یک نیروگاه امیرکبیر پس از حدود ۴۰سال و تعمیرات اساسی واحد شماره۲ نیروگاه کلان طی دو سال گذشته از دستاوردهای مهم شرکت متبوع در نگهداری و تعمیرات نیروگاه‌ها بوده و برنامه‌ریزی لازم جهت اورهال واحد شماره۲ امیرکبیر و واحد شماره۱ نیروگاه لتیان در سال ۹۹ صورت پذیرفته است. همچنین انجام تعمیرات سالیانه و تست‌های روتین همه واحدهای نیروگاهی نیز در دستور کار حوزه بهره‌برداری قرار دارد.