كمك به ارزآوري با احياي صادرات فرآوردههاي نفتي در سالی که از سوی مقاممعظمرهبری با عنوان «جهشتولید» نامگذاری شده است، با اتکاء به ظرفیتهای موجود و اجرای فعالیتهایی چون بومیسازی تجهیزات، ارتقای دانش و فناوری، استفاده بهینه از ظرفیتهای نیروی انسانی، فرآیند جهشتولید شتاب گرفت. به گزارش ايلنا، نیازی به تأکید نیست که کشور در […]
كمك به ارزآوري با احياي صادرات فرآوردههاي نفتي
در سالی که از سوی مقاممعظمرهبری با عنوان «جهشتولید» نامگذاری شده است، با اتکاء به ظرفیتهای موجود و اجرای فعالیتهایی چون بومیسازی تجهیزات، ارتقای دانش و فناوری، استفاده بهینه از ظرفیتهای نیروی انسانی، فرآیند جهشتولید شتاب گرفت.
به گزارش ايلنا، نیازی به تأکید نیست که کشور در حالحاضر با شرایط سخت و پرالتهاب تحریمها مواجه است و سیاستهای آمریکا درآمد نفتی ایران را محدود کرده است؛ اما صنعت نفت توانسته با تبدیل این تهدید به فرصت، سایر ظرفیتهای کشور در بخشهایی که مستقیم و غیرمستقیم وابسته به صنعت نفت بودهاند را شکوفا کند.
با نگاهی به پیشینه و اقدامات انجام شده میتوان گفت: از جمله حوزههایی که توانسته مفهوم حمایت از رونق تولید را به صورتی تمام و کمال، رنگ و صبغهای واقعی ببخشد، صنعت پالایش بوده است.
زمینهسازی برای تولید هرچه بیشتر فرآوردههای نفتی با استانداردهای روز دنیا و رساندن میزان آن به سطحی که بتواند علاوه بر اقناع بازار داخلی، پاسخگوی نیاز سایر کشورها و ارزآوری برای ایران نیز باشد از جمله دستاوردهایی است که بهرغم موانع موجود با همت و تلاش نیروهای پرتلاش این مجموعه محقق شد.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در سالهای اخیر با تمرکز روی اجرای پروژههای پالایشی و افزایش ظرفیت واحدهای پالایشی توانسته است تراز مثبت تولید نسبت به مصرف بنزین را ایجاد نماید
مطابق برنامهریزیهای انجام شده و با توجه به جایگاه کشور در منطقه از نظر بهرهوری و تراز مثبت تولید نسبت به مصرف بنزین، ایران در آیندهای نهچندان دور به هاب تولید و صادرات بنزین در منطقه بدل خواهد شد.
امروز در شرایطی به سر میبریم که ظرفیت روزانه تولید بنزین کشور، ۱۱۵ میلیون لیتر است؛ در سال ۹۱ تولید بنزین با استاندارد یورو۴ صفر بوده؛ این در حالی است که این میزان امروز به ۹۱ میلیون لیتر با استانداردهای زیستمحیطی یورو۴ رسیده است.
در حالحاضر هیچ کشوری در منطقه چنین حجمی از بنزین را تولید نمیکند و به همین دلیل کشور برسکوی نخست تولید در منطقه ایستاده است. تولید نفتگاز نیز هم اکنون به ۱۲۵ میلیون لیتر در روز رسیده که ۵۴ میلیون لیتر آن دارای استاندارد یورو۴ است؛ با بهرهبرداری از واحد تصفیه هیدروژنی پالایشگاه اصفهان طی ماههای آینده، ۲۰ میلیون لیتر دیگر نفتگاز با استاندارد یورو۴ به تولید کشور اضافه خواهد شد.
همچنین با تدوین و اجرای برنامههای جامع از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی علاوه بر فراهم شدن زمینه برای ایجاد ارزشافزوده در زنجیره تولید؛ شرایط فروش فرآوردهها نیز در محیطی شفاف و بدون انحصار و رانت، از طریق بازار بورس انرژی تسهیل شد.
احیای صادرات فرآوردههای نفتی از دو مرز دریا و خشکی به چرخه ارزآوری کشور کمک کرد تا سختی تحریمها کام کشور را کمتر تلخ کند.
همزمان با این تلاشها، اخیراً نیز طرحهایی در حوزه پالایشگاهی، ذخیرهسازی و انتقال به بهرهبرداری رسیدند که ضمن بسترسازی برای خودکفایی در تولید محصولات کلیدی که تا پیش از این از بازارهای خارجی تأمین میشدند به درآمدزایی کشور هم کمک کنند.
همچنین باید اشارهای به توسعه سهم سیانجی به عنوان سوخت ملی در سبد سوخت خودروها داشت که طی جهشدوم خود و پس از تصویب شورای اقتصاد با انجام کارهای زیربنایی گامیمحکم در جهت متنوعسازی سبد سوخت کشور محسوب میشود. این طرح علاوه بر داشتن اثرات مطلوب زیست محیطی، آثار مثبت اقتصادی فراوانی برای شهروندان و دولت دارد. همچنین اجرای این طرح به ایجاد اشتغال برای جوانان و رونق تولید در کشور منجر خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.