طرح ساماندهی شبکه‌های اجتماعی ایرادات فنی دارد

رئیس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع طرح ساماندهی شبکه‌های اجتماعی ایرادات فنی دارد رئیس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی‌ضمن وارد دانستن ایرادات فنی به طرح ساماندهی شبکه‌های اجتماعی گفت: ما می‌توانیم با تکنیک‌هایی مثل هوش‌مصنوعی، آسیب‌های امنیتی و اخلاقی در بستر موجود را تا حدودی از بین ببریم. مصطفی طاهری در گفت‌وگو […]

رئیس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع

طرح ساماندهی شبکه‌های اجتماعی ایرادات فنی دارد

رئیس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی‌ضمن وارد دانستن ایرادات فنی به طرح ساماندهی شبکه‌های اجتماعی گفت: ما می‌توانیم با تکنیک‌هایی مثل هوش‌مصنوعی، آسیب‌های امنیتی و اخلاقی در بستر موجود را تا حدودی از بین ببریم.

مصطفی طاهری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به واکنش‌ها نسبت به طرح ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی گفت: در یک برآیند کلی من موافق این طرح نیستم و ایرادات اساسی به آن دارم. البته این طرح به دنبال این است که ما در شبکه‌های مجازی حکمرانی داشته باشیم که این حرف درستی است ما در این زمینه حکمرانی نداریم، اما باید متناسب با تجربیات جلو برویم و فکر اساسی در این زمینه داشته باشیم.

وی ادامه داد: در این طرح خیلی کارها پیشنهاد شده که قبلاً تجربه شده و نتیجه‌اش را هم ‌دیدیم. ما درخصوص شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی اول باید به دنبال تکمیل شبکه ملی اطلاعات باشیم و تا زمانی که این کار را نکردیم عملاً موفقیت و توفیق چندانی نخواهیم داشت.

نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی‌خاطرنشان کرد: مفاد طرح از نظر اجرایی و محتوایی ایرادات فنی دارند و من از نظر علمی‌با آن مخالف هستم. من معتقدم اول باید شبکه ملی اطلاعات را تکمیل کنیم و آن را به سرانجام برسانیم. ما باید از نظر زیرساخت‌های تولید محتوا کاری کنیم تا شبکه‌های اجتماعی داخلی به لحاظ تکنیکی با شبکه‌های اجتماعی خارجی قابل رقابت باشد، سلایق مختلف را در بر بگیرند و عقب‌ماندگی ما در این زمینه جبران شود. در حال‌حاضر شبکه‌های موجود حالت سوخته دارند با یک شیب جلو آمدند و عقب ماندند.

طاهری ادامه داد: ما در همین فضای موجود باید بیشتر به سراغ تولید محتوای هوشمند، مغز متفکر، عوض کردن ذائقه‌ها و راه‌اندازی جریان برویم و اینها را باید در فضای فعلی به دست بگیریم، نمی‌شود بخشی از کار را ول کنیم و آن را به گردن بخش دیگری بیندازیم ما در تولید محتوا ضعف داریم.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی‌خاطرنشان کرد: ما باید ببینیم در بستر موجود و در کوتاه‌مدت چه کاری می‌توانیم انجام دهیم و چطور می‌توان تأثیر بگذاریم و از نظر فکری قوی‌تر عمل کنیم. در عین حالی که مردم از نعمت فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال استفاده می‌کنند باید برنامه‌ای برای میانمدت و بلندمدت داشته باشیم.

وی درباره موضوع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی اظهار کرد: من خیلی موافق این نوع فیلتری که تا الان تجربه کرده‌ایم نیستم. ما تلگرام را فیلتر کردیم اما هر کس می‌خواهد از آن استفاده می‌کند ما به دنبال ویترین نیستیم باید برنامه‌ریزی کنیم تا حرفی برای گفتن داشته باشیم.

رئیس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی‌با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی شرکت‌های دانش‌بنیان برای راه‌اندازی پلتفرم‌ها و ایجاد نوآوری در زمینه‌های شبکه‌های اجتماعی، گفت: ما باید در راه‌اندازی این پلتفرم‌ها پیشقدم شویم و براساس آنچه ذائقه‌ها می‌پسندند برنامه‌ریزی کنیم.

طاهری در پایان خاطرنشان کرد: البته در بستر موجود آسیب‌هایی از نظر امنیتی و تا حدودی اخلاقی وجود دارد که با تکنیک‌هایی مثل هوش‌مصنوعی و بدون فیلتر می‌توان آن را ناکارآمدتر کرد و کاهش داد.