عوامل مؤثر قیمت خودرو در بازار

عوامل مؤثر قیمت خودرو در بازار در شرایطی که حتی افزایش عرضه خودروسازان و تحویل تعهدات معوق نیز تأثیری در بازار معاملات خودرو نداشته و بی‌ثباتی بازار ارز همچنان عامل اصلی تلاطم قیمتی در بازار خودرو معرفی می‌شود که صعود قیمت‌ها هر روز رکود در این بازار و تمایل برای خرید خودرو را کمرنگ‌تر می‌کند. […]

عوامل مؤثر قیمت خودرو در بازار

در شرایطی که حتی افزایش عرضه خودروسازان و تحویل تعهدات معوق نیز تأثیری در بازار معاملات خودرو نداشته و بی‌ثباتی بازار ارز همچنان عامل اصلی تلاطم قیمتی در بازار خودرو معرفی می‌شود که صعود قیمت‌ها هر روز رکود در این بازار و تمایل برای خرید خودرو را کمرنگ‌تر می‌کند.

به گزارش مناقصه‌مزایده، فربد زاوه؛ کارشناس صنعت خودرو درخصوص نحوه قیمت‌گذاری خودرو در بازار، گفت: تعیین قیمت کالا در غیاب انضباط مالی سازمان برنامه در مدیریت بودجه و انضباط مالی بانک‌مرکزی در مدیریت بانک‌ها و انضباط مالی وزارت اقتصاد در تأمین منابع مالی دولت غیرممکن است. با شرایطی که هم‌اکنون در کشور حاکم است، هیچ نهاد نظارتی نمی‌تواند نظارتی دقیق در بازار داشته باشد.

زاوه افزود: از قیمت گوشت و مرغ گرفته تا قیمت مسکن و خودرو در بازار، نیاز به نظارت وجود دارد؛ میزان افزایش قیمت در جامعه ریشه در تورم دارد، تورم هم صرفاً از سیاست پولی ایجاد می‌شود و این حرف که عده‌ای بتوانند اختلال به این عظمت ایجاد کنند، شدنی نیست.

زاوه تشریح کرد: یک میلیون دستگاه خودرویی که ارزش ۲۰۰ میلیون تومانی دارد را در میزان تقاضا که یک میلیون است، ضرب کنیم، حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان می‌شود، اما باید دید که این میزان پول کجا و به حساب چه اشخاصی می‌رود که مالیات نمی‌دهند و شبکه مالی آن را نمی‌بیند.

وی ادامه داد: اگر این اتفاقات، دلال بازی است باید واقعاً فکری به حال نهاد‌های نظارتی کنیم. قیمت خودرو همانند مابقی کالا‌ها نظارت‌پذیر است و توقع داریم اکنون نهادی پیدا شود تا در این بازار نظارت کند، باید سیاست‌گذاری درست و برنامه‌ریزی وجود داشته باشد تا فرار مالیاتی هم کاهش پیدا کند.

این کارشناس صنعت خودرو درخصوص نحوه قیمت‌گذاری خودرو در بازار آزاد، توضیح داد: بازار متناسب با عرضه و تقاضا به قیمت کنونی رسیده است، بدین معنا که بازار در تعادل به قیمت‌ها می‌رسد.

وی ادامه داد: قیمت خودرو در بازار آزاد متناسب با تقاضا افزایش یا کاهش می‌یابد تا به یک نقطه تعادل برسد. اینطور نیست که کسی قیمت روی خودرو بگذارد، در اصل می‌توان گفت، به دلیل اینکه روی این خودرو این قیمت تقاضا همچنان وجود دارد پس در نتیجه افزایش می‌یابد تا جایی که دیگر کشش قیمتی وجود نداشته باشد.

به گفته سعید موتمنی؛ رئیس اتحادیه نمایشگاهداران علت رکود سنگین بازار خودرو را ابهام در قیمت خودرو و اوضاع اقتصادی در کشور دانست و تأکید کرد: تا زمانی که ثبات ارزی و ریالی در کشور ایجاد نشود بازار خودرو و اغلب کالاها به همین نحو و با نوسان و رشد قیمت مواجه خواهند بود.

موتمنی همچنین با توجه به مخالفت برخی نمایندگان و شورای رقابت با عرضه خودرو در بورس کالا گفت: راهکاری چون عرضه خودرو در بورس کالا صرفاً به عنوان مسکنی در بازار خودرو خواهد بود و همان طور که برخی از کارشناسان پیشبینی کردند با وجود عدم تعادل در عرضه و تقاضا هرگونه کشف قیمت خودرو در بورس، رشد بیشتر قیمت خودرو را رقم خواهد زد.

به گفته این فعال بازار هم‌اکنون اغلب خریداران صرفاً نقش واسطه و دلال را در بازار خودرو دارند و با سرمایه‌گذاری در این بازار تنها به فکر تأمین هزینه‌های زندگی از این طریق هستند.

موتمنی در ادامه، بازگشت آرامش و ثبات قیمت در بازار خودرو را منوط به ثبات اقتصادی و ارزی دانست و افزود: بانک‌مرکزی باید تعادل ارزی را در بازار حفظ کند تا فعالان بازار و فروشندگان با آرامش بیشتری کسب‌وکار نمایند.